..: Železniční spojení Praha - Klatovy bude mít další konkurenci :..

Autobus SA, foto: Student AgencyPraha — Rychlíky Českých drah na jedné z větví souboru linek R6 – Praha - Plzeň - Klatovy budou mít pravděpodobně další konkurenci ve formě autobusového spojení dopravce Student Agency. Na webu SA se v současnosti nachází výběrové řízení na pozice řidičů a stevardů právě pro linku z Klatov. Ty přitom figurovaly taktéž v anketách SA, kde mohli zákazníci mj. pro toto spojení hlasovat. V současné době dvaadvacetitisícové Klatovy s hlavním městem již spojují autobusy VKJ a ČSAD Plzeň s jízdní dobou od 2,5 do 3 hodin. Přímé vlaky, objednané Ministerstvem dopravy na základě dlouhodobé smlouvy, jezdí čtyřikrát denně s jízdní dobou 2 hodiny a 38 minut. V příštím roce chtějí České dráhy právě na tuto linku nasadit modernizované vozy první a druhé třídy řady ABpee, spolu s vozy druhé třídy Bdtee a Bbdgmee, namísto „koženkových“ vozů řady B a kombinovaných vozů AB.

Zdroj: Student Agency


Aleš Petrovský | 25.11.2013 (18:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Jízdní řád

Další z regionu ČR Plzeňský


  1 2 3 4 5 6 ... 8      Zpráv na stránku:   
27.11.2013 (21:31)  
SA jezdí bez "dotací", ale křížově si nové destinace financuje. Viz třeba akce za korunu do Liberce. A jinak o dopravní obslužnost tu nejde, jde o vyzobání rozinek bez závazků. Což třeba v tý SRN je nemyslitelné, a bez den předem zakoupené místenky se v Čeesku obslužnost nekoná.

A zakázat to v Německu lze, ale v prosperujícím euroČesku nelze...
27.11.2013 (21:05)  
turista: Váš výklad je pěkně přitažený za vlasy. Proč tedy stát bude dotovat něco, co jezdí prázdné? Protože prostě proto? Pěkný nesmysl.
Opět - SA jezdí bez dotací, tak to má stát zakázat?
27.11.2013 (20:53)  
Můžete mi prosím vysvětlit, jak a čím trpí státní kasa, když se nějaký Jančura rozhodne provozovat autobusy na trase Praha - Klatovy a zpět?

Sníží se tržba v souběžných dotovaných (zde vlakových) spojích a tím zvýší jejich ztráta a z dlouhodobého hlediska i výše potřebných dotací.

Z tohoto důvodu Německo i po nedávném povolení dálkové autobusové dopravy tyto linky nadále zakazuje provozovat v relacích, kde jezdí dotované vlaky kategorií RB a RE.

Podobně se u nás chová např. Liberecký kraj, když dálkovým autobusovým linkám zakazuje přepravovat cestující v místních relacích a konkurovat tak dotovanému systému IDOL.
27.11.2013 (20:21)  
bartik09: Můžete mi prosím vysvětlit, jak a čím trpí státní kasa, když se nějaký Jančura rozhodne provozovat autobusy na trase Praha - Klatovy a zpět? Tedy, kromě toho, že onen zlý Jančura odvádí silniční daň, mýto za autobusy, daně a dá práci nezanedbatelnému počtu lidí?
27.11.2013 (20:05)  
Žlutá je dobrá.
27.11.2013 (8:30)  
Nebojím se konkurence v podobě SA - kdo chce se mačkat v busu, nechť se mačká.. I koženka je na této lince lepší, než jejich bus.

Přitom by stačilo - místo hnusného zaplivaného vozu jej občas uklidit (při každém obratu ideálně) a to stejné platí i pro vozíky s občerstvením - bagetu ani kafe bych si tam nekoupil.. Ještě navíc, když vidím, s jakou chutí mi jej prodává.. Jsou to detaily, které ČD nic nestojí - jen kontrolovat a dodržovat kvalitu - lidi z vlaku jen tak neodejdou..
27.11.2013 (7:14)  
M: Nepřehánějte. 10x za hodinu průvodčí ČD nechodí. To jim fandíte. Občas taky nepřijde několik hodin žádný.
registrovaný uživatel M 
26.11.2013 (23:43)  
Hlavne ti, jak je furt nekdo budi ve zlych SA busech nejak "zapominaji", ze ve vlacich chodi pruvodci (na rozdil od busu se casto i v pulce trasy vymeni), ze porad "otravuje" nekdo s minibarem, novinama atd.
Tuhle se mne pruvodci dokonce ptal, jestli mi vyhovuje teplota ve vagone. No proste bych tady tuhle ochotu zakazal, na sichtu s nima.

Mozna mam nejaky kouzlo nebo co, ale kdyz nic nechci, tak to dam proste napoprve najevo a oni to nejak pochopi. rpet tomu rika inteligencni kapacita. To nevim, co je, to asi nemam:-))
registrovaný uživatel Jugy  mail  
26.11.2013 (23:11)  
Josef Petrák 26.11.2013 (22:33) To už je tady taková tradice: jakmile se objeví informace o RegioJetu nebo Student Agency, tak jsou někteří šotouši jak smyslu zbavení a emoce z nich prýští jedna radost.
26.11.2013 (22:33)  
Karel Kovářík: Upřímně si myslím, že se to celé dramatizuje. :)
  1 2 3 4 5 6 ... 8      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko