..: Škoda Transportation dodá šest vlaků do Německa :..

Designová studie, foto: Škoda Transportation Berlín/Plzeň — Deutsche Bahn AG vydala dnes (5. srpna) tiskovou zprávu, ve které se uvádí, že DB AG podepsala se Škodou Transportation kontrakt na dodávku šesti patrových šestivozových souprav a lokomotiv v hodnotě 110 milionů eur (2,6 miliardy korun). Nové vlaky mají být nasazeny v Bavorsku, na trati Nürnberg – Ingolstadt – München od prosince 2016. Člen představenstva DB AG pro techniku a infrastrukturu Dr. Volker Kefer podpis smlouvy zhodnotil: „Pro nás jde o první uzavřenou dohodu o dodávce vlaků od Škody. Pro DB jde o důležitý strategický cíl z pohledu na německý trh a rozšíření a posílení soutěže v branži. Touto smlouvou jsme učinili další krok tímto směrem.“

Designová studie, foto: Škoda Transportation Škoda doplnila technické informace, které ještě nechtěla zveřejnit v době konání Czech Raildays, kdy informace o probíhajícím jednání jako první zveřejnila německá strana. Maximální rychlost vlaků bude dosahovat 189 km/h. Soupravy disponují tlakotěsnými skříněmi, které stabilizují tlak uvnitř vozů při míjení s vysokorychlostními vozidly (rychlost až 300 km/h). Celkem budou mít soupravy 705 míst k sezení. Všechna sedadla ve vlacích budou komfortní a pohodlná. Každé místo má navíc k dispozici zásuvku a samozřejmostí je i možnost připojení na Wi-fi, a to jak v první, tak ve druhé třídě. Součástí vybavení je také klimatizace, která zajišťuje příjemnou teplotu i v letních slunných dnech. Aby byla zajištěna bezpečnost, je každý z vlaků vybaven venkovním i vnitřním kamerovým systémem.

„Dnešním dnem došlo k potvrzení, že se naše společnost Škoda Transportation může řadit po bok největších světových výrobců kolejových vozidel. Uzavření této smlouvy jen potvrzuje vysokou kvalitu a konkurenceschopnost našich kolejových vozidel. Do Německa budeme dodávat technicky špičkově vybavený moderní vlak. Díky referenci od gigantu Deutsche Bahn se nám otevírají dveře do celého světa,“ říká Tomáš Krsek, předseda představenstva Škoda Transportation. Popřejme tedy Škodě, aby po Evropě časem jezdilo více jejich lokomotiv 109E (v různých modifikacích), než jezdí Taurů od Siemensu.

Zdroje: Deutsche Bahn AG, Škoda Transportation


NIcKON Poslat mail autorovi , stoupa Poslat mail autorovi , Vlad Poslat mail autorovi | 5.8.2013 (16:01)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Vozidla

Další z regionu ČR Plzeňský Německo Bavorsko /Bayern Německo


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
05.08.2013 (21:11)  
„Dnešním dnem došlo k potvrzení, že se naše společnost Škoda Transportation může řadit po bok největších světových výrobců kolejových vozidel."

Tož to je teda odvážné tvrzení p.Krska. Jde jen o 6 souprav, navíc zatím jen na papíře, a to v porovnání se Siemensem, Stadlerem nebo Bombardierem a jejich stovkami už jezdících souprav poněkud málo.
05.08.2013 (21:01)  
To, že tyhle soupravy mají jakou úvodního zákazníka DB Regio a úvodní nasazení jako RE München-Nürnberg-Express, neznamená, že by je v jiném interiérovém uspořádání nasadit jinde na jinou kategorií vlaků. Navíc většina našich rychlíků jsou přesně tyto německé RE, jen nabízíme místenky a říkáme tomu dálková doprava. Jestli mohou na IC ve Švýcarsku jezdit patrové soupravy, mohou i tady na rychlících. Třeba je dráhy budou nabízet hned do výběrka o R Praha - ÚnL - Děčín + Praha - ÚnL - Cheb...
05.08.2013 (20:58)  
bartik09
To je zcela jasné, že Siemens je při porovnání těchto dvou produktů v nevýhodě, ale to při výběru nemusíme zohledňovat, jsou v tom přece naše miliardy :) Věřím, že všichni chceme co nejhezčí a nejkvalitnější vlaky, za co nejvíce přijatelné ceny. Pokud se Škodovka na západních trzích chytne, bylo by vhodné, aby přišla i ona s nějakým vlakem pro dálkovou dopravu nebo spíše s koncepcí.
05.08.2013 (20:44)  
Elias is best: Tenhle vlak v ŽÁDNÉM exempláři ještě neexistuje, takže nebylo co předvádět. :)
05.08.2013 (20:39)  
Je potreba si uvedomit, ze zakazka na railjety byla zadana pred 7 lety! Navic vzhled ridicaku railjetu je umyslne (a zcela logicky) co nejvic podobny taurusovi, ktery se zacal vyrabet jeste pred rokem 2000. Takze neni uplne na miste srovnavat design...
05.08.2013 (20:34)  
Prozatimní návrh čela řídícího vozu se mi hodně líbí. Jen mě trochu mrzí, že alespoň poslední série, jejíž exponát byl loni "slavnostně" představen na RailDays, nemá podobný design. Tohle je zkrátka něco, co se Žaludovi nepovedlo.

Každopádně, nápad nasadit místo railjetů právě tyto slony mi přijde jako ujetý. Už jen z toho důvodu, že snad někdy tu dvoustovku mít budeme, ne? Toto jsou vozidla vhodná pro rychlíky Brno-Břeclav-Olomouc. Samozřejmě, v upraveném interiéru.
registrovaný uživatel Komín  mail  
05.08.2013 (18:57)  
Design řidičáku je podle mě velice vydařený, ale na zvažované linky railjetů bych to nenasazoval, je to především pro vlaky RegionalExpress, což bych přirovnal k českým spěšňákům, max. rychlíkům. To by nebylo vhodné.
05.08.2013 (18:33)  
bartik09
Myslím si, že pro dálkovou dopravu se to moc nehodí, ať to předělaj na jedno patro a nabídnou to i s lokomotivou místo těch 8 railjetů do Budapeště :) Desing řídicího vozu se Škodovce povedl více než Siemensu u Railjetu, i když zatím je fakt, že tohle je jen grafika.
05.08.2013 (18:10)  
jeee, to je krasa :-) Nechtela by nam to skodovka dodat misto tech railjetu? Samosebou s priplatkem za zpozdene dodani a problemy pri schvalovani...
05.08.2013 (17:44)  
Už je něco víc, než obrázek na webu ŠT, nebo je to taková
"jitrnice jakou svět neviděl"?
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko