..: ČD poptávají 11 motorových jednotek pro soutěž na linku R27 :..

vizualizácia jednotky LINK pre České dráhy, foto: PESA.pl Praha — České dráhy v pátek vypsaly další ze svých plánovaných výběrových řízení na nová kolejová vozidla. Oproti všem dosavadním tendrům, má ale ten aktuální prvenství v historii, že se jedná o první potávku na vozidla určená do připravovaných tendrů Ministerstva dopravy. To ale také znamená, že účastníci jdou od začátku do soutěže, jejíž vítěz vozidla dodá jen v případě úspěchu Českých drah v připravovaném tendru na rychlíky linky R27 Olomouc - Opava - Ostrava. ČD jako státem vlastněná akciová společnost jako jediná v této soutěži musí k veřejnému tendru přistoupit. Ostatní dopravci mohou oslovit výrobce napřímo.

Celková cena zakázky, která má být dokončena do 23 měsíců od podpisu smlouvy vázané na úspěch v soutěži na linku R27, je odhadována na 1,06 miliardy korun. Poptáváno je 6 motorových částečně nízkopodlažních jednotek s kapacitou minimálně 180 míst a 5 s kapacitou minimálně 120 míst. Vzhledem k běžně nabízeným motorovým jednotkám na evropském trhu půjde s největší pravděpodobností o 6 třívozových a 5 dvouvozových jednotek. V tomto případě by prostým přepočtem na vůz byla odhadovaná cena za dvouvozovou jednotku 75,7 milionů korun a třívozovou 113,6 milionů.

Lhůta pro doručení nabídek nebo žádostí o účast byla stanovena na 14. srpna letošního roku. Vítězný uchazeč z těch, kteří splní kvalifikační kritéria, pak bude vybrán v elektronické aukci, která zajistí nejnižší možnou cenu. Požadované vybavení vozidel je podobné jako u dříve vysoutěžených vozidel PESA Link pro regionální dopravu. Vozy musí disponovat plně klimatizovaným, částečně nízkopodlažním interiérem s oddíly 1. a 2. vozové třídy. Audiovizuální informační systém, uzavřené WC či zásuvky na 230 V mají být také samozřejmostí. Podobně jako u výše zmiňovaných souprav PESA Link mají být vybaveny i Wi-Fi sítí pro připojení k internetu.

Zdroj: IS VZ US


JiříK. | 24.6.2012 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu ČR Moravskoslezský


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
24.06.2012 (15:06)  
Idealni by bylo, kdyby vyhrala sestava v slozeni: rekonstruovana zamracena + 2 nizkopodlazni vozy + sysel. Vozy patrne novostavby. Nebo jedno reko modre patro, to je myslim dole bezbarierove. To by bylo skvostne.
registrovaný uživatel lbc 
24.06.2012 (14:48)  
To už je další tendr na motorové vozy/jednotky. Škodu Plzeň a Pars tendry na motorová vozy/jednotky dál asi nezajímá. Protože jejich nabídka je stále regio-klouzák a DM12, která o nízkopodlažnosti slyšela jen z doslechu. Tu DM12 budou snad nabízet ještě dalších 100 let. Ty než se rozhoupají, tak už ty tendry na motorové vozy/jednotky budou už dávno rozebrané. A vozidla nakoupená. A zase jim zůstane vozidlo, které budou nabízet dalších x let a nebude o něj moc zájem. DM12 prodali jenom do jednoho ze severských států. Jinak asi nikde. Asi je to nezajímá.
24.06.2012 (14:07)  
Dotaz neznalého. Ty motoráky PESA Link, které začnou jezdit v regionech budou vybaveny Wi-Fi? (pokud ano, bude to veřejná Wi-Fi nebo jen pro služební účely?) Díky.
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko