..: Německé dráhy se dohodly s odbory, další stávky nebudou :..

Transnet logo, foto: Transnet Berlín - Po více než 40hodinovém jednání se v sobotu večer Deutsche Bahn dohodly s odborovými svazy Transnet a GDBA na nové kolektivní smlouvě. Platy se k 1. únoru 2009 zvýší o 2,5 %, v lednu 2010 pak o další 2 %. Každý zaměstnanec kromě toho dostane v prosinci jednorázovou prémii 500 €. Zaměstnanci navíc budou mít garantován minimálně 1 volný víkend v měsící, odpočinkový den bude muset trvat minimálně 1 celý kalendářní den a mírně se zvýší dovolená za práci ve směně. Identickému návrhu daly v separátním jednání zelenou i odbory strojvůdců GDL. Tarifní smlouva se uzavírá na dobu 18 měsíců. Další stávky tak cestujícím nehrozí.

Zdroj: Spiegel


ANKU | 2.2.2009 (14:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu Německo


registrovaný uživatel stoupa  mail  
03.02.2009 (12:30)  
k veci a na okraj (dle komentaru a rozhovoru v nemeckem radiu):

Jednou z kritizovaných vecí ze strany zamestnancu byla "komputerizace rozdelovani smen". PC jiste optimalizuje ve prospech dráhy, navíc se s ním nelze dohodnout oprativne o prehození smeny, vlozené smene a podobne.
registrovaný uživatel MirekM  mail  
02.02.2009 (20:08)  
Au, au, ten pravopis. :-( Prosím opravit: „Po více než 40hodinovém jednání“ a dále mezeru před procenty a měnami. Podrobnější informace např. zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedie:Pravopisné_rady#10_kg.2C_nebo_10kg

M: Ty kecy o plusech, mínusech a mazání příspěvků už by sis mohl (spolu s pár dalšími) taky odpustit… Máš ode mě mínus a nastupuješ na cestu ke skrytí příspěvku („smazání“).

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko