..: Stávka v Německu: Komplikace především v regionální dopravě :..

Transnet logo, foto: TransnetBerlín - Během čtvrtečního dopoledne proběhla v Německu výstražná stávka odborových organizací Transnet a GDBA. Větší komplikace byly hlášeny především z Mnichova, Norimberku a Kolína nad Rýnem. V menší míře se dotkly také cestujících v Berlíně, Hamburku, Brémách, Düsseldorfu, Magdeburgu a Saalfeldu. Během druhé hodiny odpolední již jezdila naprostá většina vlaků podle jízdního řádu. Cestující poškození touto stávkou mají možnost bezplatně vrátit nebo změnit své nevyužité jízdenky a to včetně jízdenek na pevné datum. Důvodem stávky jsou probíhající tarifní jednání mezi odboráři a vedením drah. Odbory požadují nárůst tarifní složky mzdy o 10%, dráhy zatím nabízí 3%.

zdroj: Deutsche Bahn


ANKU | 30.1.2009 (11:17)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti Jízdní řád

Další z regionu Německo


31.01.2009 (22:00)  
Ad DJ:Nejsem ekonom ani politik,právě proto se domnívám,že požadavek odborů na DB je dán principem kapitalizmu:co nejvíc pro sebe. Otázkou je,jak to dopadne,vždyť je to vlastně základ pro jednání,skutečnost bude asi přiměřeně nižší.
registrovaný uživatel DJ 
30.01.2009 (14:27)  
Tak odbory žádají navýšení platů o 10%. Vzhledem k poklesu hospodářského růstu je v Evropě velmi nízká inflace, a oni chtějí takové zvýšení platu? To tolik narostla produktivita práce? Nevím, jak by se dal odůvodnit takovýto požadavek.
A kvůli takovýmto nesmyslům jsou, byť v rámci zákona, cestující opět držení jako pomyslní rukojmí. :-(

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko