..: ČD a ROPID připravily novou jízdenku Train & Ride :..

Nová jízdenka T+R pro návštěvníky Prahy, kteří přijedou vlakem, foto: ROPID Praha (aktualizováno) — České dráhy a Regionální organizátor Pražské integrované dopravy (ROPID) společně připravili novou tarifní nabídku, která je určena zejména pro návštěvníky Prahy. Jízdenka T+R (Train & Ride) v ceně 70 Kč nabídne celodenní cestování pražskou MHD, a to v den platnosti vlakové jízdenky, konkrétně do jedné hodiny ranní následujícího dne. „Doposud si cestující, který chtěl z vlaku přesednout na hromadnou dopravu a pohybovat se s ní po celý zbytek dne po Praze, musel zakoupit 24hodinovou jízdenku za 110 korun,“ uvádí Filip Drápal, tiskový mluvčí ROPID. Jízdenku T+R lze pořídit v pokladně ČD nebo přímo u průvodčího ve vlaku. Prodává se ve formě doplatku k jízdence ČD, a to ke klasické papírové (vnitrostátní i mezinárodní), zápisu v kilometrické bance i elektronické jízdence nahrané na InKartě (železniční průkazka, traťová jízdenka). Jízdenku bohužel nelze pořídit k jízdence z eShopu ČD.

Zdroj: ROPID


RaPa Poslat mail autorovi | 3.9.2016 (14:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu ČR Praha


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
editor nebo admin ŽP Vlad  mail  
04.09.2016 (7:08)  
chio: Když stornuji "klasickou" vytištěnou jízdenku, tak ji musím na pokladně vrátit a tím přijdu o základní doklad, kterým se prokazuji při přepravní kontrole s doplatkovou jízdenkou.

Jízdenku z e-shopu si tisknu sám. Dojdu si na pokladnu ČD a dokoupím si doplatkovou jízdenku. A i když jízdenku z e-shopu následně stornuji, tak mně ten vytištěný papír zůstává, byť je neplatný. Je Vám jasné, kam tím mířím? Berte toto omezení spíše jako ochranu dopravce, než omezení cestujících. Ti tímto dostávají něco navíc, co dříve nebylo.
editor nebo admin ŽP Vlad  mail  
04.09.2016 (6:48)  
Stoupo, ta informace byla nejen pro Tebe. Ty si z ní vyber to základní:
"k mezinárodním jízdenkám – vytištěným na tiskopis mezinárodního jízdního dokladu - platným z/do kteréhokoliv tarifního bodu v Praze. (stanice začínající názvem Praha)".
Takže když si v Berlíně koupíš mezinárodní jízdenku s cílovou stanicí Praha a oni Ti ji vytisknou, tak na základě ní Ti na Tvou žádost průvodčí ve vlaku z Berlína po překročení českých hranic vystaví tuto doplatkovou jízdenku. Což je pro Tebe super, pohodlně vyřídíš usazen ve vlaku.

Navíc je to informace pro mne (a všechny ostatní), že mně stačí koupit si (na kterémkoliv nádraží) jízdenku třeba z Úval do Prahy-Klánovic (za 15,- Kč) a mohu s i k ní současně koupit tuto doplatkovou jízdenku.
registrovaný uživatel stoupa  mail  
04.09.2016 (3:55)  
ad já 1:

To jste napsal vskutku nádherné "ptydepe"! Nerozumel jsem Vám snad ani slovo. Na rozdíl od "Vlada", který na muj dotaz reagoval srozumitelne.

Je-li to výpis / opis jakéhosi fermanu, pak chápu, ze se lidé od dráhy i ROPID odklánejí.
registrovaný uživatel kave 
03.09.2016 (23:18)  
chio:

Vážený pane, chcete být s tím stoletím "vtipný", ale děláte ze sebe akorát somára. Jízdenky T+R sice prodávají ČD, ale tyto platí u jiného dopravce a proto si také tento stanovil veškeré podmínky pro jejich použití.
registrovaný uživatel chio 
03.09.2016 (22:04)  
Jízdenka T+R neplatí (nelze použít) ve spojení s:
jízdenkou z eShop ČD či z jiného elektronického obchodu,


Super, takže v ČD ešte nezistili, že je 21. storočie.
registrovaný uživatel Já 1 
03.09.2016 (21:29)  
pro stoupa:

Výdej jízdenky zahájen k 1.9.2016.n Jízdenka T+R (Train+Ride) v jednotné ceně 70,-Kč platí v rámci PID v pásmech P+0 vč.B (ve všech prostředcích PID).

Jízdenku T+R je možné vydat:

k jízdenkám ČD z UNIPOK, POP, KMB a síťovým jízdenkám (varianty celostátní a Středočeská, jízdenka na léto…) platným z/do kteréhokoliv tarifního bodu v Praze. (stanice začínající názvem Praha, např. Praha letiště)
k mezinárodním jízdenkám – vytištěným na tiskopis mezinárodního jízdního dokladu - platným z/do kteréhokoliv tarifního bodu v Praze. (stanice začínající názvem Praha) a síťovým mezinárodním jízdenkám splňující platnost z/do kteréhokoliv tarifního bodu v Praze. (např. Praha Airport)
k jízdním dokladům platným ve vlacích ČD pouze ve formě záznamu na In Kartě (IN 100, IN Business, aplikace železniční průkazka, traťová jízdenka, apod.)

Jízdenka T+R neplatí (nelze použít) ve spojení s:

jízdenkou z eShop ČD či z jiného elektronického obchodu, nebo formou kódu
jízdenkou zobrazenou pouze na telefonu
jízdenkou PID
při přepravě v Airport Expressu

Platnost jízdenky T+R je do 1:00 následujícího kalendářního dne. U vícedenní jízdenky platí jízdenka T+R v jeden den z doby platnosti jízdního dokladu, který si cestující při nákupu zvolí, do 1:00 následujícího dne.

Při přepravní kontrole cestující předkládá jízdenku T+R i jízdní doklady platné ve vlaku ČD.
registrovaný uživatel stoupa  mail  
03.09.2016 (21:15)  
pro Vlad:

Dekuji,zkusím to a budu informovat
registrovaný uživatel Já 1 
03.09.2016 (20:50)  
Kdyby radši místo vymýšlení podobných kokotin udělali prostou jízdenku platnou 12 hodin od označení.
03.09.2016 (19:58)  
Mělo by to být ke všem jízdenkám a platit by to mělo i na režijní jízdenky.
registrovaný uživatel Honza  mail  
03.09.2016 (19:00)  
Doplatek k jaké jízdence ČD?
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko