..: ČD a ROPID připravily novou jízdenku Train & Ride :..

Nová jízdenka T+R pro návštěvníky Prahy, kteří přijedou vlakem, foto: ROPID Praha (aktualizováno) — České dráhy a Regionální organizátor Pražské integrované dopravy (ROPID) společně připravili novou tarifní nabídku, která je určena zejména pro návštěvníky Prahy. Jízdenka T+R (Train & Ride) v ceně 70 Kč nabídne celodenní cestování pražskou MHD, a to v den platnosti vlakové jízdenky, konkrétně do jedné hodiny ranní následujícího dne. „Doposud si cestující, který chtěl z vlaku přesednout na hromadnou dopravu a pohybovat se s ní po celý zbytek dne po Praze, musel zakoupit 24hodinovou jízdenku za 110 korun,“ uvádí Filip Drápal, tiskový mluvčí ROPID. Jízdenku T+R lze pořídit v pokladně ČD nebo přímo u průvodčího ve vlaku. Prodává se ve formě doplatku k jízdence ČD, a to ke klasické papírové (vnitrostátní i mezinárodní), zápisu v kilometrické bance i elektronické jízdence nahrané na InKartě (železniční průkazka, traťová jízdenka). Jízdenku bohužel nelze pořídit k jízdence z eShopu ČD.

Zdroj: ROPID


RaPa Poslat mail autorovi | 3.9.2016 (14:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu ČR Praha


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Honza  mail  
05.09.2016 (9:05)  
Takže ani UNIPAJ. To se vyplatí. A musí ta jízdenka do Prahy být z "nePrahy", nebo stačí třeba z Prahy Podbaby do Prahy Holešovic a už by to šlo?
registrovaný uživatel xlfd 
05.09.2016 (6:58)  
dosť cestujúcich si myslí, že eTiket sa na kartu nahrá pri kontrole vo vlaku

Tak dost cestujících i někteří průvodčí si myslí, že se eTiket na kartu nahraje přímo zakoupením v eshopu. Zrovna před týdnem mě jeden průvodčí tvrdil, že to na ní nemám nahrané, ukazoval jsem mu kontrolní 6 místný kód a na ten mu to psalo, že jízdenka neexistuje a to v předchozím vlaku proběhlo všechno v pořádku.
Ale byl to vyjímečný případ, stalo se mě to poprvé za 5 let.
registrovaný uživatel stoupa  mail  
04.09.2016 (17:45)  
A jeste jednou pro Ja 1 (a s radostí)

respondent Chio Vám provedl preklad z jazyka "ptydepe" a dokonce rovnou do Slovenciny! :-)
registrovaný uživatel chio 
04.09.2016 (17:26)  
Nevím co je na tom nesrozumitelného

Kde len začať...

Asi to, že v ČD a ROPID nie sú schopí do sveta vypustiť normálnu tlačovú správu, kde by bolo na rovinu napísané, že ponuka neplatí k cestovným lístkom z e-shopu (presne táto veta tam chýba).
Pojem "elektronická jízdenka nahraná na In Kartu" bežnému cestujúcemu nepovie nič, pretože nemá dôvod skúmať, ktoré doklady viazané na In Kartu sa na ňu nahrávajú a ktoré nie (dosť cestujúcich si myslí, že eTiket sa na kartu nahrá pri kontrole vo vlaku). Nehovoriac o tom, do samotné ČD používajú výraz "záznam na In Kartě".
registrovaný uživatel xlfd 
04.09.2016 (13:02)  
Takže su v Praze druhý den a chcu jezdit na celodní, tak si prostě koupím na nejbližší pokladně třeba Praha hl.n. -- Praha Holešovice za 12 Kč + tuto za 70 Kč místo toho si kupovat 24 hodinovou za 110 Kč, pokud vím, že ji nepoužiju druhý den ráno a to se vyplatí.
registrovaný uživatel stoupa  mail  
04.09.2016 (12:42)  
pro Já 1 znovu:

no vidíte, ze to jde, formulovat i srozumitelne!

(jazyk "ptydepe", pouzivaný zejména ouredlníky, byl po léta témer zakázaný. Dnes, od té doby co byl pan Havel presidentem, je to snad soucastí vyucovacích osnov. Pockejte si na Godota, treba Vám to dojde.) :-)
04.09.2016 (12:32)  
Vypadá to, že revizoři dokáží načíst obsah InKarty (tj. např. traťovku, která je přímo na InKartě), ale nemají přístup do databáze jízdenek, takže e-jízdenky nedokáží ověřit.
registrovaný uživatel Já 1 
04.09.2016 (12:06)  
Nevím co je na tom nesrozumitelného, prostě jízdenka musí být z pokladny nebo od průvodčího vše ostatní má smůlu.
Vyčtení IN karet by pro kontrolory DP neměl být problém, už dnes jsou schopní vyčíst jak Opencard tak Lítačku tak jedna karta navíc by neměl být problém, ostatně ve vlaku Opencard i Lítačku taky čtou.
registrovaný uživatel chio 
04.09.2016 (9:37)  
A i když jízdenku z e-shopu následně stornuji, tak mně ten vytištěný papír zůstává, byť je neplatný.

Ak je neplatný, tak sa na to pri kontrole snáď príde, nie? Druhá možnosť je, že elektronické záznamy na In-Karte a papiere s QR kódom budú pri kontrole v MHD fungovať len na "dobré slovo". Ale potom by to bolo vhodné napísať, takto to vyzerá ako aplikácia §7.

Okrem toho, nemožnosť použiť T+R k lístkom z e-shopu je dosť podstatné obmedzenie, ktoré by snáď mali uverejniť v tlačovej správe.
registrovaný uživatel stoupa  mail  
04.09.2016 (7:40)  
pro Vlad:

:-) vzdy`t rikám, ze Tvá informace je správná a i já jsem ji pochopil! (Co se známe, tak jazyk "ptydepe" nepouzívás)
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko