..: Dráhy spouští službu ČD Taxi :..

ČD Taxi, foto: České dráhy, a.s. Praha — Od 1. září zavádějí České dráhy v souvislosti s blížící se konkurencí další doplňkové služby pro své zákazníky. Kromě větší přítomnosti stevardek a lepšího servisu v 1. třídě chce teď dopravce oslovit cestující, jež mají zájem o komplexnější řešení přepravy mezi velkými městy. Odpovědí na možnost cesty "od dveří ke dveřím" má být nový projekt ČD Taxi, jenž navazuje jízdu vlakem na taxislužbu ze stanic Praha hl.n., Brno hl.n., Ostrava hl.n. a Ostrava-Svinov. Cestujícímu je garantována cena za kilometr, profesionalita řidiče či kvalitní klimatizovaný vůz, přičemž přepravu si lze objednat hned několika způsoby – na webových stránkách CityTaxi, e-mailem na adrese operator@citytaxi.cz, telefonicky na čísle 14041, či formou SMS na mobilním telefonu 777 257 257. Podmínkou získání výhod služby Českých drah je sdělení hesla "ČD Taxi" a předložení jízdenky či In-karty s libovolnou aplikací. Nutno však podotkout, že například v Ostravě je cena pro zákazníky ČD naprosto shodná s obyčejnou cenou této taxislužby. V Praze je naopak výhodnější využít taxislužbu HaloTaxi, kde je v rámci programu ČD Bonus ještě výhodnější cena, rovněž po předložení jízdenky či in-karty.

Ceník taxislužby ČD Taxi
stanicenástupcena za kmčekání 1 min.
Praha25 Kč20,10 Kč4 Kč
Brno40 Kč28 Kč3 Kč
Ostrava20 Kč30 Kč6 Kč

Zdroj: České dráhy


Michal Jaroš Poslat mail autorovi | 2.9.2011 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Jihomoravský ČR Moravskoslezský ČR Praha


  1 2 3 4 5 ... 10      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
06.09.2011 (20:29)  
V bitve taxikaru tak nejak vic verim tomu, co ma konicek strojvudcovstvi (btw, toto je fakt nadhernej konicek:-), rpet u mne co se analyz totalne spadl svym "vypoctem", ze taxikar musi jezdit "draze", protoze musi splacet nejen stavajici auto, ale soucasne musi vydelat i na auto pristi. Pricemz zcela ignoroval fakt, ze toto muze platit jedine pro prvni obdobi a od "druheho odbobi" to jiz platit nemuze. Takze mozna hasitoburovi naletim, ale rozhodne za duveryhodnejsiho povazuji jeho...
registrovaný uživatel hasitobur  mail  
06.09.2011 (20:18)  
rpet > To souhlasím, to by byla fajn služba. Něco podobného už alespoň v malém funguje v tom spojení SONE + MHD Praha.
K těm taxíkům jen tolik, že prostě fakt nemusí každý podvádět a krást. Jde to i bez toho, jen řidiči musí mít slušný podmínky.
registrovaný uživatel rpet  mail  
06.09.2011 (19:43)  
@ Sim:

hele, to je ale tezky tohle vysvetlit, ze parametr sluzby musi mit nejaky pravidla.

vis co mi dalo prace dokopat moje (ted uz bejvaly) zamestnance k tomu, aby mi hlasili soukromy jizdy aut???

a vubec nedokazali pochopit, ze mi nejde o to, abych je sledoval, nebo jim branil v pouziti toho auta. proste jsem chtel mit jen prehled, kde se pohybuje (bude pohybovat) moje auto (zaplaceny z mejch penez...), abych mohl v pripade potreby resit firemni provoz.

proste nastaveni mantinelu a pravidel hry dela problemy spouste lidem i mimo cr...
registrovaný uživatel rpet  mail  
06.09.2011 (19:35)  
@ hasitobur:

a dam ti priklad, za co bych CD velebil az na vrcholky hor -;)

kdyby v ramci cele cr zavedly sluzbu, ktera je bezna tady v gb a jejiz nazev je PLUSBUS:

tedy koupis si listek na vlak a zaroven listek na mhd v cilovem meste. listek na mhd je ti prodan se slevou cca 30% na rozdil od bezne prodejni site.

jak to funguje, muzes videt na http://www.plusbus.info/ , zadej si nahodne mesto, ktere te napadne.

z vysledku uvidis, ze je tam prehledne sepsano, kde, jak a za kolik pojedes v MHD v systemu plusbus, vcetne toho, jak zadat o refundaci jizdneho kdyz "neco"...

to je sluzba, u ktere vidim vynikajici provazanost vlakove a autobusove dopravy - a to i navzdory faktu, ze v mnoha pripadech se oba druhy dopravy potkavaji na soubezne linii urcitych cest a lokalit jako konkurenti.

pres to vse je zde skutecnym vyhercem zakaznik z zeleznicni dopravy.

u CD Taxi proste zadnou vyhodu nevidim. tot vse...
registrovaný uživatel rpet  mail  
06.09.2011 (19:15)  
@ hasitobur:
...jen také jezdí za určitou cenu, která je pevně dána pro zákazníky letiště...

to neni pravda. taxiky z letiste jezdi za plnou ulicni cenu, tedy 28kc/km. zadna sleva ani jina sluzba v podobe jinych ulev u taxiku z ruzyne neexistuje, a nikdy neexistovala (post-edit: kvasnicka totiz neni zadna charita, ani armada spasy, aby to platil ze svyho...).

coz je mj. dano tim, ze ridici taxiku plati v odvodu 17500kc mesicne za to, ze mohou na prvni pruh u letistnich budov zajizdet a nabirat klientelu. pokud by se snizila cena sluzby, velmi rychle by nastaly problemy, protoze utahnout mesicne PHM, plus odvod ackum 5500, plus letistni stafl 17500, leasing auta... ne. neslo byto. uz tak v tom ti frajeri sedi 12 hodin denne...

Ona ta situace je totiž už trochu jiná než třeba před rokem a jak to vypadalo před pár lety se nedá už srovnávat vůbec.

spousta majitelu koncesi TOTEZ rikala pred peti lety -:)). no, pravda, kdyz ja zacinal v roce 1999 u Leny taxi, tak se zrovna praha mlela v kauze Virtus. a taky je pravda, ze od te doby se tohohodne zmenilo. ale co se urcite nezmenilo, jsou lidi v tech autech - a proto si s klidem muzu dovolit tvrdit tady prede vsema, ze bud nevis, co se ti deje "dole v dole", a nebo lzes.

protoze ja se s tema ridicema porad znam, a porad jsem s nimi v kontaktu. a proto vim, ze porad se jezdi na turbo, porad se jezdi na smluvni ceny i ze staflu...

jo, a nepoucuju te. nemam to zapotrebi. jen jsem nahlas tady pred lidma rekl to, o cem si ty a tvoji kolegove povidate doma za zavrenejma dverma tak, aby to nebylo moc slyset ven, na ulici. tot vse.
registrovaný uživatel Sim 
06.09.2011 (18:00)  
hasitobur > jenze ja nehledam chybu :-) Ja se ptam (predem), jak se mam zachovat v pripade, ze chybu najdu. Ptam se na to na oficialnim miste, protoze mi to oficialne nikdo nerek. A sorry, hlasku o tom, ze mi to garantujes ty (=tykani beru ;-) ) neberu jako relevantni. Od tebe to muzu brat jako doporuceni, ale ne jako garanci.

A hledani chyb v praci ... ano, kazdy z nas dela chyby. S tim tezko neco nadelame a muzem jedine:
- snazit se z chyb poucit, jak na strane chybujiciho (aby ji neopakoval) tak na strane druhe (tedy chybou poskozeneho, aby priste delal veci tak, aby ke stejne chybe nedoslo).
- pocitat, ze k chybe dojit muze a mit pripraveny "krizovy scenar" ... jenze na ten je potreba dostatek informaci, aby se nakonec covek nechytil do nejake pasti z nevedomosti.
- vedet, na co mam narok a na co ne, tedy co je standardni a co jiz chyba.

A na poradach vedeni spolecnosti se stale dokola presvedcuju o tom, ze v nestatni sfere podnikani "nic neni jen tak z nebe spadle" a tedy pokud mam povazovat nejakou sluzbu za zajistenou, musim to mit jasne osetrene - vcetne takovych detailu, jako rozsah pravomoci a odpovednosti jednotlivych zucastnenych.

Zakladni chybou "statniho" podnikani byva rozmelneni odpovednosti i pravomoci, kdy vsichni ruci za vsechno, ale v pripade problemu hazi vinu jeden na druheho.

V moji branzi to pak konkretne znamena, ze za funkcni stav vyrobni linky zodpovida bud obsluha, nebo udrzba. Ale nikdy ne oba najednou, jinak driv nebo pozdeji dojde k prusvihu, protoze oba budou spolehat na to, ze danou cast lisu prohlizel zrovna ten druhy.

Proto odpoved na otazku, zda je zarizeni v poradku, ve stylu "Franta to vcera kontroloval a nic nerikal, takze asi dobry" nepovazuju za akceptovatelnou.

A jistou paralelu s tim, ze CD umoznuji slevu, taxi me preveze a uroven mi garantujes ty, asi vidis ... nebo ne?

Kdyz to srovnam s Airport expresem, je jasne, ze tam sofera busu nedela fira z esa, ale presto to zastituji CD jako svoji sluzbu, maji to zaneseno v tarifu a hlasi to plechova huba. A v pripade jakehokoliv pruseru se tedy budu obracet prave na CD, i kdyz je klidne mozne, ze ten ridic i autobus jsou externiste. Ja mam smlouvu (jizdenku) s hlavickou CD. Jenze CD taxi ... sluzba se tvari jako CD, presto s nimi vlastne zadnou smlouvu nemam (mysleno smlouvu o ceste taxikem) a to mi prijde jako dostatecny duvod se ptat, na koho se v pripade problemu obracet. Na ridice? Na dispecink? Na CD?

Koukal bych na to trochu jinak, kdyby to prave nemelo "CD" v nazvu - treba moznost na zaklade predlozeni jizdenky z potemkina si u Hertz neni prezentovana jako sluzba "CD auto" ... a tim padem si v tomhle duchu na nic nehraje. Takze odmyslenim "CD" z "CD taxi" by to v podstate bylo asi taky v poradku, protoze se z toho stane standardni taxi, jakych pred Fantovou budovou stoji spousty ... jenze ... potom, kde je zase ta vyhoda pro cestujici CD? :-D
registrovaný uživatel hasitobur  mail  
06.09.2011 (17:51)  
rpet > Žádnou montáží taxametrů se neživím. Možná jsi si to myslel tím kompletním servisem. Bylo tam myšleno pronájem auta komplet pro taxi vybaveného, kompletní zajištění a zaplacení servisu (řidič hradí jen naftu), zajištění licence a dispečinku. Že to nějak někde funguje a fungovalo je mi vcelku jedno. Mě zajímá jak to chodí u nás. A s řidičem se po průseru klidně rozloučíme. Ona ta situace je totiž už trochu jiná než třeba před rokem a jak to vypadalo před pár lety se nedá už srovnávat vůbec. Na rozdíl od Tebe si nemyslím, že pokud krade jeden taxikář, tak zákonitě musí krást všichni, aby se uživili a zaplatili odvody. Ono to jde totiž i bez toho a že to Tobě třeba nešlo, tak to občas je třeba i neschopností toho člověka.
Včasné odvody nás zajímat musí, protože z toho musíme platit další věci zase my. Teď třeba tři auta za více jak 1,5 miliónu.
Nevím jak dlouho jsi se v tom pohyboval, já v taxi asi čtrnáct let a jako strojvedoucí jezdím přes dvacet a tak opravdu nepotřebuju poučovat jak to v které branži chodí. Navíc se na rozdíl od Tebe pohybuji v obou stále.
Více to nemá smysl komentovat a ani už to opravdu dál komentovat nebudu.
registrovaný uživatel hasitobur  mail  
06.09.2011 (17:13)  
Sim > Zapomeň úplně na to ČD na začátku. Je to totiž úplně stejné, jako když si budeš myslet, že letištní taxíky AAA taxi mají něco společného s letištěm. Nemají, jen také jezdí za určitou cenu, která je pevně dána pro zákazníky letiště. A tohle je úplně stejný případ. ČD je tam jen proto, že tato výhoda platí jen pro zákazníky ČD.
Klidně Ti dám za pravdu, že služby ČD nejsou dokonalé a když budu chtít, tak chybu najdu ve všem. Stejně tak ty chyby najdu u jakéhokoliv dopravce ať na kolejích, silnici nebo ve vzduchu. A nebude pouze jedna. A stejně tak najdu chyby i ve Tvé práci nebo firmě, pokud bych měl možnost ji hodnotit. Tak to prostě je.
Ještě jsem chtěl poprosit o tykání. Dříve tomu tak bylo a myslím, že není důvod to měnit :-)
registrovaný uživatel rpet  mail  
06.09.2011 (17:02)  
@ hasitobur:
Cenu garantuje taxislužba a můžu Tě upozornit, že si tyhle místa velmi dobře hlídají a dávají dobrý pozor, aby tam bylo vše v pořádku. Sebeméně problematický řidič se tam nemá šanci dostat.

BIG SMILE AND AGAIN -:))

tak tohle vypravej diskutujicim tady na zelpage. ale nespapam ti to konkretne ja, ktery jezdil (mimo jine) pod profi a staval na venclu pod jindrisskou (u acek jsem bral stabilne stafl na malostranskym namesti - ten malej, za kostelem...). sam moc dobre vis, ze i z magistratniho fair place staflu se da sjet hrad za 500ZK, stejne tak dobre vis, ze i pod radiodispecinky jezdi ridici s namontovanym turbem. a prosim, nekrm nas informaci typu "takovy okamzite vyhazujeme", protoze na rozdil od laiku mam velmi praktickou zkusenost, ktera zni zjednodusene asi takto:

"davejte si bacha na magistratni kontroly, at vas nechytej. a HLAVNE MI PLATTE VCAS A RADNE ODVODY - protoze to je ta cast spoluprace, ktera jedina me zajima". fungovalo to tak u vsech radiodispecinku a majitelu koncesi. neverim ani z pul procenta tomu, ze u tebe je to jinak.

a vzheldem k tomu, ze se tedy udajne zivis i montazi taxametru, tak taky moc dobre vis, ktera ze to firma (konkretne) v praze za tisicikorunovy priplatek to turbo do auta namontuje. a taky tim padem moc dobre vis, ze se daj ocurat nejen stafly, ale i faktury - cemuz jsem neveril do chvile, nez jeden kolega pristal na letisti fakturacne (24.90/km ze smichova od hotelu angel) na letisti, kde vyuctoval neuveritelnych 520CZK -:))

a diky tomu, ze jsi tak trochu od fochu, tak taky moc dobre tusis, ze pohadky o zlych taxikarich z ulice a hodnych taxikarich od radiodispecinku muzou opet verit lide neznali problematiky - ne vsak ti z nas, co v tom tagu stravili s prestavkama 10 let, a prosli si tu cesticku "k ackam" hezky "vodspodu" -tedy od taxi praha, pres rychlou zelvu, modryho andela a profi.

a hlavne te prosim: nezacni se tu rozcilovat, ze pod vasi koncesi (predpokladam) se tedy nic takovyho rozhodne stat nemuze - protoze to jsem slysel nejen od zezulky z profi a od kvasnicky z acek, o francovi a spol. z taxi praha ani nemluve, pri cemz realita byla "delsi" (aka "jina"), nez je moje cesta autem z jihozpadni anglie domu do cr -:)))

pohadky jsou pro maly deti. nas bys z toho mohl tedy vynechat, co myslis??
registrovaný uživatel Sim 
06.09.2011 (15:47)  
hasitobur > Cenu garantuje taxislužba a můžu Tě upozornit, že si tyhle místa velmi dobře hlídají a dávají dobrý pozor, aby tam bylo vše v pořádku. Sebeméně problematický řidič se tam nemá šanci dostat.

Tak a tohle je presne jadro pudla. Vy mi rikate stav veci, ktery se z oficialnich materialu nedozvim. A rikate to podle vlastni zkusenosti.

Ja mam svoji zkusenost take. S produkty s hlavickou CDneco ... a to takovou, ze je dobre neskocit na lep sladkym slovickum, tedy overit si nekde, zda jsou deklarovane informace v souladu s realitou, nebo jestli nekde neco hapruje. A protoze jsem zatim nenarazil na sluzbu "CDneco", kde by nejaky ten problem nebyl, chci si to overit jeste pred pripadnym prvnim vyuzitim nove sluzby. Neni v tom nic vic, nez aplikace predchozich zkusenosti s nasim narodnim dopravcem a jeho sluzbami, kdy "cestujici je povinen a draha nenese odpovednost".

A mimochodem, takova perlicka ... uplne prvni precteni titulku ve me vyvolalo asociace zcela jine :-))) viz http://www.konst-lazne.cz/aurel_sel.php?akce=dejcelytext&id_text=1
  1 2 3 4 5 ... 10      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko