..: Stevardky Českých drah od září potkáte ve více vlacích :..

Stewardka SuperCity, foto: Josef Petrák Praha — České dráhy od 1. září rozšiřují počet vlaků vyšší kvality, které cestujícím v 1. třídě nabídnou rozšířený servis včetně stevardek. Po dokončení pilotní fáze projektu tak budou stevardky nově přítomny i v expresech Odra, Landek a Jan Perner, které spojují Prahu s Ostravou a Slovenskem. Doplní tak vlaky InterCity/EuroCity Ostravan, Praha, Jaroslav Hašek, Gustav Mahler a Franz Schubert, na nichž byla služba od března testována. S bezplatnou nabídkou denního tisku a teplého či studeného nápoje se navíc setkají i cestující na vybraných spojích mezi Prahou a Děčínem. Distribuci novin a občerstvení zde však místo stevardek zajistí přímo vlakové čety. Toto rozhodnutí odpovídá původním záměrům ČD, které chtějí během několika let postupně dospět k funkci průvodčí - stevard (vlakvedoucí - stevard). Úkolem těchto zaměstnanců nebude pouze kontrolovat jízdní doklady, ale komplexně se starat o cestující, například formou doplňkových palubních služeb.

Spoje doprovázené vlakuškami od 1. září 2011:

Zdroj: Železničář 30/2011, České dráhy, ŽelPage


JiříK. | 11.8.2011 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Sim 
11.08.2011 (15:00)  
Mno, cekal jsem prvni negativni prispevek od M-pruvodci ...

btw, Chtělo by to více úcty a ohodnocení za plnění funkce vlakvedoucí(steward) ... ja bych to spis videl tak, ze by to chtelo vice ucty vuci cestujicimu. A to na vsech urovnich, ne jen v levelu PR reci.

To, jak si to zaridite platove, me osobne vubec nezajima. Stejne jako vas nezajima, jak to mam zarizeno ja. A pokud se nepletu, nic vas dneska u modrych nedrzi ... nebo ze by u obou zlutych (ale i ostatnich barev) vyzadovali pozitivni pristup k praci?

Vylozene se mi "libi", jak misto zkvalitneni sluzeb pro zakaznika vidite spis prusvih vas osobni, protoze rovnou predpokladate, ze pozadovane urovne dosahovat nebudete. A hledate vymluvy, proc je to spatne ...
11.08.2011 (14:58)  
Guti, tak mu ten obrusok dones a nebude problem :P
registrovaný uživatel Guti14 
11.08.2011 (14:39)  
Nj stanou se z nás otroci a na výpl.pásce bude čímdál míň.Protože náhodou někomu nedonesu ubrousek pod kafé a on to na mě požaluje a já dostanu po prémiích jak je zvykem na ČD..Chtělo by to více úcty a ohodnocení za plnění funkce vlakvedoucí(steward)
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko