..: ČD nabídnou nízkonákladové jízdenky :..

Logo ČD (eShop), foto: Atolix (www.cd.cz)Praha - České dráhy se chystají nabídnout svým zákazníkům tzv. nízkonákladové jízdenky v mezinárodní přepravě, které mají být svým charakterem podobné akčním nabídkám některých leteckých společností. Nový produkt nízkonákladových železničních jízdenek nese pojmenování ČD TIP. Cílem zavedení této nabídky ze strany největšího tuzemského přepravce je dle jeho vyjádření zvýšení poptávky po cestách na železnici ze strany cestujících v době nynější finanční krize a oslovení dalších potencionálních zákazníků.

V současné době je třeba celý projekt nabídky nízkonákladových jízdenek brát pouze jako testovací. V počáteční fázi projektu dráhy nabízí jedinou trasu, na kterou je možné jízdenku v rámci projektu ČD TIP zakoupit, a to spojení Praha - Vídeň. Cestující se zde s touto slevou setkají každou dubnovou neděli. Dálšími omezeními, se kterými musí zájemci o tuto nabídku počítat jsou:

  1. Jízdenku je možné zakoupit pouze jako jednodenní a zpáteční.
  2. Počet míst na spoj je limitován na 120 jízdenek ČD TIP.
  3. Jízdenka platí pouze na spoje EC 15 Smetana (Praha – Vídeň) a EC 16 Antonín Dvořák (Vídeň - Praha).
  4. Jízdenku je možné zakoupit pouze v eShopu ČD.
  5. Jízdenka platí pouze pro 2. třídu.
  6. Na jeden nákup je možné zakoupit najednou do 5 ks jízdenek.

Cena jízdenky do rakouské metropole v rámci této nabídky je stanovena na 19 € a zahrnuje veškeré poplatky. Předprodej jízdenek přes eShop by měl být zahájen v týdnu od 23. do 29. března 2009, přesný čas zahájení předprodeje se ČD chystají oznámit v pátek 20. března 2009.

Pokud se nabídka osvědčí, hodlají ČD rozšířit nabídku ČD TIPu i na další zahraniční destinace. „Dalšími destinacemi budou Berlín, Linec a jedná se o Hamburku. Teprve pak by se nabídka měla rozšířit i na domácí linky, například na výlet Pendolinem z Prahy do Olomouce,“ uvedl pro noviny Deník člen managementu ČD, který si však nepřál být jmenován.

Zdroj: Tisková zpráva ČD, Deník


J.F. Poslat mail autorovi | 14.3.2009 (11:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Rakousko Česká republika (celá)


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
14.03.2009 (13:52)  
pacholicek:

O nabídce Wien Spezial vím. Jenže cena 15,20 Euro z Brna do Vídně a zpět a cena 19 Euro z Prahy do Vídně je pěkná zlodějna! Vždyť rozdíl je jen 3,80 Euro. (já vím, že ve spolupráci IDS JMK a vídeňského dopravce existuje právě tato nabídka na tuto jízdenku po Vídni a dokonce existuje i v opačném směru, tedy pro Vídeňáky, viz: www.idsjmk.cz) Navíc pro Pendolino si musíš koupit místenku, u tohoto TIPu je zřejmě místenka už v ceně, že...

Mohu mít dotaz: v článku "Pendolina musí vydělávat" jsem se dočetl, že budou přeřazeny na EuroCity vlaky, jeden bude jezdit jako EC Slovan atp.
Mohl by mi prosím někdo vysvětlit, co přesně je v plánu s Pendoliny na jižní větvi? Dočkám se toho, že jednou pojedu Pendolinem z Brna do Prahy bez doplatku?
registrovaný uživatel Qaws 
14.03.2009 (13:39)  
Foxx: přesně tak;)
registrovaný uživatel Foxx  mail  
14.03.2009 (13:33)  
Já teda nechápu bod #1 to znamená že je to použitelné jenom na otočku ?
dopisovatel nebo člen ŽP Miloš  mail  
14.03.2009 (12:44)  
Nebývám skeptický, ale podle toho, co je zde psáno, je dobrý pouze ten nápad něco takového zavést. Zbytek věcí a mnoho podmínek k pořízení se mi zdá jako další extrémní složitárna... Jo jo, název ČD TIP mám spojen s mnohem lepší nábídkou zpátečních jízdenek platných od pátku do neděle... Lépe by udělali, když by vrátili bývalý ČD TIP.
14.03.2009 (12:09)  
http://www.cd.cz/index.php?action=section&id=66035

Pokud se do Vídně vypravíte z Brna, doporučíme vám jízdenku Wien Spezial. Pokud jste si už pořídili In-kartu/Rail plus, máte nárok na zpáteční jízdenku Wien Spezial jen za 15,20 € (441 Kč*), bez In-karty pak za 32,20 € (934 Kč*). Jízdenky Wien Spezial se prodávají i v kombinaci s jednodenním jízdním dokladem na vídeňskou MHD (jsou dražší jen o 3,40 €, tj. 99 Kč*
14.03.2009 (12:05)  
Vidím, že pan Ondrůj již nechce být jmenován. Záchrana Pendolina na jižní větvi je, bohužel,jen utopií. Slovenská strela končí a půjde do klasiky. OBB 680tku také definitivně na svém území nechtějí. Snad speciální tým, který teď ČD k vyřešení otázky kam s ní skládá, bude mít dost selského rozumu a nevzejdou z toho zase jen tlačené ambice několika jedinců. O pár rozumných nápadech se jíž pošuškává a jejich principem je nevyklizet pozice tam, kde je obsazenost slušná. Naopak zvýšit podporu této relace i za cenu nevyužítí vícesystému stroje a přejít v uvažování do roviny: zákazník ( cestující) je vždy na prvním místě.
registrovaný uživatel IC540  mail  
14.03.2009 (12:03)  
Nejen Pražané,ale i z jiných měst(Brněnsko,Ostravsko např.)by se zajisté našli zájemci na výlet,nejen do Wídně.Tak snad se to osvědčí a hlavně rozšíří.
Připojuji se ke slovům kolegy miropira,že konečně...
14.03.2009 (11:25)  
Konečně! Konečně to někomu došlo! Teď už snad nebudou Pendolina na jižní linii tak prázdná. Jen škoda, že se to prodává pouze přes eshop.cd.cz, nemám totiž platební kartu. A pak taky škoda, že neudělali variantu z Brna. Za 19 Euro z Prahy, to je velmi slušná cena. A v ceně je předpokládám místenka, že...
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko