..: ČD nabídnou nízkonákladové jízdenky :..

Logo ČD (eShop), foto: Atolix (www.cd.cz)Praha - České dráhy se chystají nabídnout svým zákazníkům tzv. nízkonákladové jízdenky v mezinárodní přepravě, které mají být svým charakterem podobné akčním nabídkám některých leteckých společností. Nový produkt nízkonákladových železničních jízdenek nese pojmenování ČD TIP. Cílem zavedení této nabídky ze strany největšího tuzemského přepravce je dle jeho vyjádření zvýšení poptávky po cestách na železnici ze strany cestujících v době nynější finanční krize a oslovení dalších potencionálních zákazníků.

V současné době je třeba celý projekt nabídky nízkonákladových jízdenek brát pouze jako testovací. V počáteční fázi projektu dráhy nabízí jedinou trasu, na kterou je možné jízdenku v rámci projektu ČD TIP zakoupit, a to spojení Praha - Vídeň. Cestující se zde s touto slevou setkají každou dubnovou neděli. Dálšími omezeními, se kterými musí zájemci o tuto nabídku počítat jsou:

  1. Jízdenku je možné zakoupit pouze jako jednodenní a zpáteční.
  2. Počet míst na spoj je limitován na 120 jízdenek ČD TIP.
  3. Jízdenka platí pouze na spoje EC 15 Smetana (Praha – Vídeň) a EC 16 Antonín Dvořák (Vídeň - Praha).
  4. Jízdenku je možné zakoupit pouze v eShopu ČD.
  5. Jízdenka platí pouze pro 2. třídu.
  6. Na jeden nákup je možné zakoupit najednou do 5 ks jízdenek.

Cena jízdenky do rakouské metropole v rámci této nabídky je stanovena na 19 € a zahrnuje veškeré poplatky. Předprodej jízdenek přes eShop by měl být zahájen v týdnu od 23. do 29. března 2009, přesný čas zahájení předprodeje se ČD chystají oznámit v pátek 20. března 2009.

Pokud se nabídka osvědčí, hodlají ČD rozšířit nabídku ČD TIPu i na další zahraniční destinace. „Dalšími destinacemi budou Berlín, Linec a jedná se o Hamburku. Teprve pak by se nabídka měla rozšířit i na domácí linky, například na výlet Pendolinem z Prahy do Olomouce,“ uvedl pro noviny Deník člen managementu ČD, který si však nepřál být jmenován.

Zdroj: Tisková zpráva ČD, Deník


J.F. Poslat mail autorovi | 14.3.2009 (11:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Rakousko Česká republika (celá)


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
16.03.2009 (8:00)  
Foxx - castecne:-) Je to proste pro levnej vylet (rikejme low-endovej vylet). Kolik by si nekteri mistni predstavovali na navstevu Vidne jako dobrej cas? Tri dny? No mozna jo, ale pak tam budete mit dva noclehy a ty nejsou zadarmiko (a vzhledem k tomu, ze ti, kterym nestaci 6 hodin se nepekne vyjadruji o fastfoodech a chteli by dobrej obed, tak predpokladam, ze by nesli ani do "fastfoodoveho" ubytovani). Takze JO, urcite to jde, ale uz z toho nebude low-endovej vejlet. Kdo si zvladne koupit ve Vidni hotel, tak si zvladne koupit aji o neco drazsi listek.
Dovedl bych si predstavit, ze by se ty listky prodavaly pouze one-way (tzn. jak letenky)? No rozhodne dovedl, to zas ne ze ne:)

miropiro - nemuzes chtit na jedne strane odprosteni se od tarifnich km a soucasne se divit tomu, ze Wien-Praha stoji skoro stejne jako Wien-Brno...
Praha-USA taky stoji min nez Praha-Azory nebo Praha-Island. Ackoliv je to dal...
15.03.2009 (20:14)  
Jak jsem už napsal, 6 hodin stačí na procházku po centru. Ne už na jiné památky a zajímavosti mimo centrum.

V tomto směru je Wien Spezial lepší, z Brna jede v 7:41 EC Gustav Mahler, v devět jste na Südbahnhof, máte podle chuti i jízdenku na MHD, no a v sedm večer odjezd zpět do Brna, příjezd deset minut po půl deváté. To je 8-9 hodin na památky vč. Schönbrunnu (mohu doporučit) nebo i těch linek MHD.

Jen spíš nechápu, že z Prahy jsem sice omezen více, ale...ale cena je jen 19 Euro (s místenkou, žeee?).
registrovaný uživatel SzKT  mail  
15.03.2009 (19:43)  
M.Zikmund, Waszyn: Musím říct, že mě ta nabídka absolutně neoslnila a naprosto souhlasím, že je jak dělaná pro cesty do Vídně vzor 1990- též jsem absolvoval. Za 6 hodin se sice dají prohlédnout vídeňské památky (znám a nijak extra mě neoslovují), v rychlosti sežrat kebab nebo navšívit fast food, ale nic jiného. Pokud bych chtěl dojet tramvají do Badenu, tak je to na otočku (a postrádá smyslu), návštěva kopců v okolí Leopoldsbergu je taky kvapná a o ničem, speciality místní MHD obecně zaberou víc času, než se při téhle "ponude" nabízí. Navíc mi nevyhovuje, že člověku je z ČD nadekretováno, které konkrétní data musí do té Vídně jet (4 dubnové neděle) a těch cca. 1500 Kč, co takový výlet zabere (aby aspoň za něco stál) se přitom dá utratit jinak. Z celého podniku čouhá jak sláma z bot, že chtějí vytíži pendolíno a cestující modré pány v zásadě nezajímají- jako doposud vždy.
Osobně preferuju možnost jet kdy já chci a kam já chci a jsem ochoten si za to i dost připlatit- pochopitelně ale nikoliv plný TCV tarif. Takže pořád marně vyhlížím nějakou "obecnou" nabídku, umožňující dojet do Vídně za rozumnou cenu všemi dostupnými vlaky a alespoň s dvoudenní platností bez datového omezení- něco, co má Brno, Bratislava, Györ, Budapest, Lublaň a Záhřeb. Ale obávám se, že se nedočkám- ČD jsou schopné produkovat pouze marketingově vzletné, leč problematicky využitelné nabídky tohoto typu...
registrovaný uživatel aron 
15.03.2009 (19:37)  
Jenom by mě zajímalo, co brání tomu, zavést tuto "pecku" na celý týden a ne jenom na neděli.
15.03.2009 (19:12)  
Tož tedy ujasněme si ceny:

IDS JMK + ČD mají Wien Spezial (tuším, že se dá sehnat klasicky u poklady, tedy ne přes eshop.cd.cz) za 15,20 Euro, kdy za 3,40 Eura mám celodenní jízdenku k dobru.

Student Agency teď poněkud zdražil, zpáteční už je za 16 Euro do centra. Tourbus za 280,-Kč do centra zpáteční.

Pak se tu objevilo tohle z Prahy za 19 Euro. SA chce za zpáteční 32 Euro. Dává sice kafe zdarma, ale je dražší! Hurá, konečně to někomu došlo!

Je ale prazvláštní, že rozdíl mezi cenou Wien Spezial a ČD Tip činí pouze 3,80 Euro! To je pak jízda mezi Prahou a Brnem v podstatě zadarmo.

Je v té ceně ČD Tipu zahrnuta i místenka do Pendolina, že...

Jestli jo, tak v tom případě pro Pražáky značka ideál, pro mě z Brna Wien Spezial i s denní jízdenkou.

A pokud jde o délku pobytu: 6 hodin bohatě stačí na procházku po centru Vídně.
registrovaný uživatel Foxx  mail  
15.03.2009 (17:24)  
M: nedobře se na to díváš :-) Chápu že pro tebe je Vídeň z Brna pohoda, byls tam mockrát, ale např pro mě Rakouskem nedotčeného člověka je šest hodin fakt málo. Neříkám že to nejde na pár jednodeních tripech už jsem po Evropě byl, ale asi nikdy ne na 6 hodin.

Jinak jen takový dodatek, odvětví low-cost leteckých společností neodvozuje svůj název ani tak od nízkých cen letenek, jako spíš od nízkých nákladů na svůj provoz. V tom případě jsou ČD spíš hi-cost.
15.03.2009 (16:08)  
Nerozumím tomu omezení "jednodenní a zpáteční". Tedy je to tak, že musíte použít konkrétní vlak cestou tam a konkrétní zpátky v ten samý den .... ?

1) Proč jednodenní? Co když někdo má ve Vídni chuť přespat a zpáteční Pendolino naplní stejně, ale až druhý den?
2) Proč je omezení na Pendolino? To EC 70 nejezdí také poloprázdné? Cestující by měl o několik hodin více.

Takhle jen chtějí ještě více ubrat lidi z EC na této větvi a přesunout je do SC, aby nebyly provozní ztráty tak propastné.
registrovaný uživatel M 
15.03.2009 (15:43)  
PS: V lete je ve Vidni Tiesto (kdyz ho tady mame registrovanyho) - takze nejen o pulnoci, ale nejakej vlak z Vidne do Prahy by mel jezdit aji kolem druhe treti. Protoze prece nepujdete z open-airu v deset vecer, ze:-))
Cili pet lidi co zabludi na videnskou kulturu - vlak o pulnoci. Deset lidi, co jsou ve Vidni na "diskoteku" - dalsi vlak ve dve rano. Wow:-)

Posledni vlak Wien-Graz (Klagenfurt) jede v DEVET vecer. Pozdeji uz ne. Pritom je asi dost dost mozny, ze tihle Jizani budou po videnske kulture dychtivejsi nez Prazaci. Presto po devate nic nejede (asi kvuli tomu, ze zas tak zhavy po kulture nebudou a prazdnej vlak nema smysl). Takze na Graz nic, ale na Prahu posleme kulturni vlak. Bum, mas to tam:-)

EDIT: Tak do Klagenfurt dokonce posledni v 19:30 (Euronight). Posledni vlak do Prahy jede v 18:58...
registrovaný uživatel M 
15.03.2009 (15:36)  
Borovicka - pokud chces ve Vidni na letadlo, tak tahle nabidka fakt neni dobra - ledaze by ses stihl tim letadlem jeste i vratit:-)

Sest hodin ve Vidni? Hele na nakupy to staci pohodlne, na nejakou prochazku mestem a kafe taky... Na divadlo asi ne, ale divadlo stejne nezacina v 11 dopoledne... Sest hodin je proste v pohode. Takze nesouhlasim s waszynem, zvladnu to v pohode. Na nobl obed nechodim, vzdycky mne zlaka Burger King. Kolo jsem uz videl, Stepana taky... Tohle je proste nabidka na one-day trip, jsou takove a sest hodin staci (resp. ono je to plus osm s cestou, takze ten pobyt nemuze byt deset hodin...)
A ze nekdo nepojede z Decina? No uplne zhave vidim, jak Decinaci jezdi do Vidne. No ale dobry...
K cemu byly dobry vylety za komunismu nevim, chybi mi ta bohata osobni zkusenost nekterych mistnich pohlavaru... Co se tyce te kultury ve Vidni a cestovani zpet do Ceska (na rozdil od BA), tak to asi kristepane bude o tom, ze BA je "pul hodiny" cesty, ne?? Jak by vypadal ten vlak? Odjezd o pulnoci z Vidne a prijezd do Prahy v pet rano? Kdo by tim jezdil? Opravdu vybornej napad, ten by tutove jezdil kazdou sobotu uplne narvanej... Na jedne strane kritika toho, ze v pendolinu je 60 lidi, na druhe strane snaha "vypravit" vlak pro pet lidi (a to jeste kdovi jestli) z divadla...
registrovaný uživatel waszyn 
15.03.2009 (15:13)  
Sezrat rizky na lavicce v pratru, nalit si caj s termosky, vyfotit se s ruskym kolem a jet zpatky do Prahy. U CD si nevsimli ze mame rok 2009 a lidi(aspon v Praze vetsina) cestuji trosku jinak. Z tech 6 hodin po dojeti do centra a odecteni hodinky na obed moc nezbyde..
Spis by na teto relaci prospely jizdenky typu Wien Spezial platne pro vsechny spoje vcetne pendolina, bez +200 a stupidnich karticek, ktere si 1000 zadny obcasny cestujici nekoupi...
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko