..: Dvojice železničářů neohlásila, že jejich vlak srazil muže :..

Ilustrační obrázek Častolovice - České dráhy řeší vážné porušení předpisů u dvou zaměstnanců, kteří pravděpodobně zatajili, že jejich vlak přejel muže. V pátek 2.5. kontaktovala ČD policie s tím, že u trati mezi Častolovicemi a Kostelcem nad Orlicí nalezli policisté mrtvého muže. Vyšetřovatelé přišli s podezřením, že ho mohl srazit vlak. Následným vyšetřováním se zjistilo, že muže ve čtvrtek 1.5. krátce po 5 hodině ráno skutečně srazil první ranní vlak, který jel z Doudleb do Týniště nad Orlicí.

Strojvedoucí vlaku a vlakvedoucí se při výslechu přiznali, že na místě střetu nehodu nenahlásili, sraženému neposkytli pomoc a s vlakem jeli dál. Tím, že událost nenahlásili a nepočkali na místě na příjezd vyšetřovatelů a záchranářů, hrubě porušili interní předpisy společnosti a jsou podezření ze spáchaní trestného činu neposkytnutí pomoci. České dráhy okamžitě ukončily s těmito lidmi pracovní poměr. Za čin hrozí vlakvedoucímu rok a strojvedoucímu až tři roky vězení. Celou událost dále vyšetřuje Policie ČR.

zdroj: Deník a iDNES


Adys Poslat mail autorovi | 9.5.2008 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Královéhradecký


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel tenzor 
09.05.2008 (8:28)  
Aha, tak prý ho srazili s 810, tam je dost těžké si ničeho nevšimnout, ale i tak mohli tvrdit že si mysleli, že srazili třeba velkého psa... nejspíš se při výslechu sesypali.
registrovaný uživatel Mato 
09.05.2008 (8:18)  
ano, ale snad jen v případě, že udělá to co udělali ti dva. Pokud nezastaví, nevyleze, tak je velmi pravděpodobné že si toho nevšimne.

nj. ČD pro Vás :D
registrovaný uživatel tenzor 
09.05.2008 (8:14)  
A už je to tady. Když jsem tu před pár dny říkal, že strojvedoucí, který srazí člověka, může být popotahovaný za neposkytnutí pomoci, nikdo mi to nechtěl věřit.
Akorát by mě zajímalo, jak je přiměli k přiznání, logická obrana je tvrdit, že si nikdo ničeho nevšiml...
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko