..: Dvojice železničářů neohlásila, že jejich vlak srazil muže :..

Ilustrační obrázek Častolovice - České dráhy řeší vážné porušení předpisů u dvou zaměstnanců, kteří pravděpodobně zatajili, že jejich vlak přejel muže. V pátek 2.5. kontaktovala ČD policie s tím, že u trati mezi Častolovicemi a Kostelcem nad Orlicí nalezli policisté mrtvého muže. Vyšetřovatelé přišli s podezřením, že ho mohl srazit vlak. Následným vyšetřováním se zjistilo, že muže ve čtvrtek 1.5. krátce po 5 hodině ráno skutečně srazil první ranní vlak, který jel z Doudleb do Týniště nad Orlicí.

Strojvedoucí vlaku a vlakvedoucí se při výslechu přiznali, že na místě střetu nehodu nenahlásili, sraženému neposkytli pomoc a s vlakem jeli dál. Tím, že událost nenahlásili a nepočkali na místě na příjezd vyšetřovatelů a záchranářů, hrubě porušili interní předpisy společnosti a jsou podezření ze spáchaní trestného činu neposkytnutí pomoci. České dráhy okamžitě ukončily s těmito lidmi pracovní poměr. Za čin hrozí vlakvedoucímu rok a strojvedoucímu až tři roky vězení. Celou událost dále vyšetřuje Policie ČR.

zdroj: Deník a iDNES


Adys Poslat mail autorovi | 9.5.2008 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Královéhradecký


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
09.05.2008 (11:49)  
Jestliže se posádka vlaku přesvědčila, že osoba v kolejišti je mrtvá, tak by se to nedalo kvalifikovat jako neposkytnutí pomoci.
registrovaný uživatel qwix 
09.05.2008 (11:48)  
Zasnem nad niektorymi z Vas...
Tak hocikedy hocikedy hocikedy(!!!) ked clovek sposobi zranenie, alebo uz vidi niekoho zraneneho je POVINNY poskytnut prvu pomoc. Jednak je to dane zakonom, ale samozrejme je to dane zdravym rozumom! A je jedno ci je clovek mrtvy na 99 alebo 100%.
Takisto - automaticky predpokladate ze to bol samovrah; automaticky predpokladate ze za to strojveduci nemohol, atd atd atd. Preco???
Ludia uvedomte sa! Zelezniciari nie su nadludia a iste elementarne povinnosti platia pre vsetkych rovnako!!!
registrovaný uživatel tenzor 
09.05.2008 (11:32)  
majklan: pokud má ten člověk pocit viny, tak asi jo. Ale fíra neudělal nic jiného, než že jel dál a neřešil očividně mrtvého člověka, tedy to, co tady před pár dny někteří lidi halasně navrhovali jako standartní postup v případě střetu se sebevrahem / člověkem přebíhajícím koleje. Jinak ti vyšetřovatelé byli z drážní inspekce, pokud mám dobré informace, to bude asi jiný výslech než u policie.
Jestli nejdřív zastavili a pak jeli dál, tak to moc nechápu, v tom případě přece museli vědět, že se to tím pádem zjistí. Leda by byl fíra opravdu pod vlivem, policajti by mu dali dýchnout (i když je to vzhledem k povaze nehody irelevantní) a vyhodili by ho z práce. Jenže takhle ho vyhodili stejně a ještě mu hrozí trestní stíhání.
09.05.2008 (11:09)  
to DC: Clovek, ktery je u vyslechu poprvy a je vinen bud z nedbalostniho tr. cinu anebo z umyslneho (s tr. sazbou do 3 let), tak se vetisnou prizna. Clovek, ktery jiz byl obvinen, odsouzen a vykonal trest, ma pocit, ze jsou vsichni proti nemu a neprizna ani to, ze se narodil :) A pak se divi, kdyz ho odsoudime na zaklade neprimych dukazu, coz samozrejme lze. I za vrazdu lze odsoudit bez nelezeneho tela a bez priznani, samozrejme, pokud vina je prokazana bez nejmensich pochyb.
09.05.2008 (10:21)  
Ono se to říká dobře - zatloukat. Ale kdo z vás byl u policejního výslechu? Pokud není člověk zrovna otrlý tak jim přizná všechno...
registrovaný uživatel PES38 
09.05.2008 (9:40)  
Podle mě to prasklo, protože se z tachografu poznalo, že tam někde zastavili a pak se zase rozjeli. A zastávce to asi neodpovídalo.
09.05.2008 (9:27)  
Zatloukat, že si ničeho nevšimli, mohli jen v případě, že jeli ve vlaku úplně sami. Takže pokud se přiznali, asi věděli, že by to stejně prasklo..
registrovaný uživatel PPeťa 
09.05.2008 (9:10)  
podle mě je to tak, že lokomotiva (motor. vůz řady 810) srazil toho muže, jenže než vlak fíra zabrzdí tak to je tak 100 metrů, nic kolem vlaku neviděli, tak jeli, dál!

Ve zprávách v TV Nova, jak říkal otec toho muže jak zemřel, tak říkal "oba dva bili podnapilý". Aji tata říkal že o železničářích se toto tvrdí pořád, že už to aji on slyšel hodněkrát. aji kdyby ořralí byli tak tak fíra by jezdil jak vůl, nezastavoval by nikde...
registrovaný uživatel tenzor 
09.05.2008 (8:55)  
Dale Cooper: to je jasné, ale pořád to neřeší, proč se přiznali. Kdybych byl na místě fíry a hrozil mi ten samý trest jako někomu kdo způsobí nehodu a odjede od zraněného (což je v tomto případě nesmysl, jednak za to nemohl a jednak ten sražený byl na 99 procent okamžitě mrtvý, pokud ho dokonce přejel na 2 kusy, tak na 100 procent), tak bych rozhodně zatloukal, i když jsem jinak víceméně pravdomluvný člověk.
09.05.2008 (8:42)  
Když se přiznali tak si toho asi všimli, ne?
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko