..: Za jízdu vlakem levnější lyžování :..
Lyžování Liberec - Na vzájemnou propagaci vsadily České dráhy a provozovatel největších lyžařských areálů Jizerských hor společnost Ski Bižu. Na dohodě však vydělají zejména příznivci lyžování. "České dráhy projevily zájem spolupracovat. Oni chtějí zviditelnit stanici Tanvaldský Špičák, my naopak stejnojmenné lyžařské středisko," objasnil Pavel Bažant ze Ski Bižu. Provozovatel střediska Tanvaldský Špičák tak bude propagovat v areálu služby železničářů, České dráhy naopak upozorní cestující na existenci a služby areálu. "Pro lyžaře bude jistě zajímavý fakt, že mohou získat slevu na permanentky, když přijedou na Tanvaldský Špičák vlakem. A to bude platit po celou zimní sezonu," upozornil Pavel Bažant. Pětiprocentní sleva na celodenní permanentku do areálu Tanvaldský Špičák bude poskytnuta všem návštěvníkům, kteří se prokáží jízdenkou Českých drah, kde bude uvedena cílová stanice Tanvaldský Špičák. Prokázat se mohou jednoduchou, zpáteční nebo skupinovou jízdenkou, včetně variant těchto jízdenek a Kilometrickou bankou ČD. Jízdenka musí být platná v aktuální den, prokázat se mohou lyžaři i síťovými jízdenkami SONE+ a LIBNET+. " Podobnou možnost mohou lyžaři využít pouze ve velmi malém množství areálů v zemi. V Jizerských horách jsme jediní," řekl Pavel Bažant. Obdobné slevy výměnou za vlakovou jízdenku mohou lyžaři získat v Krkonoších v Peci pod Sněžkou ve SKI Pec, v Jeseníkách v Skiareálu Ostružná, v Beskydech v areálu Skialpin, na Šumavě na Špičáku a na Vysočině v Novém městě na Moravě na Harusově kopci.

Nové tipy na výlet na stránkách ČD

ČDV posledních týdnech České dráhy na svých webový stránkách výrazně rozšířily informace v sekci "Tipy na výlet". Nově zde naleznete možnosti využití vlaku například pro cesty za sněhem, do přírody či do zoo. Jednotlivé informace jsou přehledně rozděleny podle jednotlivých pohoří, respektive krajů; často jsou doplněny i vhodným vlakovým spojením do dané lokality. V případě zoologických zahrad jsou rovněž uvedeny slovenské zoo (informace ve slovenštině). Autor komentuje: Ačkoliv pro zkušené cestovatele nemusí být všechny informace úplnou novinkou, velkou výhodou je možnost najít všechny potřebné informace přehledně utříděné na jednom místě. Informační hodnota stránek ČD pro cestující jezdící vlakem na výlety tak významně roste.

zdroj: České dráhy, Liberecký deník


Rastislav Štangl Poslat mail autorovi | 24.11.2006 (11:37)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


25.11.2006 (10:16)  
HonzaW: výše slevy je uvedena ve zprávě, je to 5% a týká se i jízdenek SoNe+ a Libnet. Sleva ve stejné výši i za stejných podmínek je poskytována i v ostatních uvedených lyžařských střediscích.
24.11.2006 (21:35)  
Hydra 003: Teď moc nechápu jak to myslíš, jak bys to chtěl teda dělat? Vždyť tady nemusíš (na rozdíl od eLišky, místenek apod.) mít in-Kartu, prostě stačí jakákoliv jízdenka, tak jaké "nechci slevu zadarmo"? Pokud si tam chceš zalyžovat, dáš něco za cestu ať už se tam dopravíš čímkoliv. A pokud budou u vleků reklamy na železniční spojení (parkoviště tam mají dost plné) a ve vlaku reklamy na areál včetně té slevy... tak nevím proč si stěžuješ.
24.11.2006 (21:28)  
Zase máš něco levnější když si slevu dobře zaplatíš (nechci slevu zadarmo).
registrovaný uživatel honzaW  mail  
24.11.2006 (14:29)  
... a ta sleva je kolik?
24.11.2006 (12:57)  
To s tím Tanvaldským Špičákem schvaluju. My jsme tam loni se sjezdovkama vystupovali jediní - ačkoliv vlak tam jezdí každou chvíli, a kdo ví kolik lidí tam přijelo vlakem celkem. Ono taky dorazit tam od Prahy až v 11 není moc lákavé, ale pro lyžaře z bližších oblastí...

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko