..: Ceny za grafické návrhy polepů regionálních vozidel předány :..

Výherkyně Hana Matějíčková přebírá ceny od Jana Tichého, náměstka hejtmana v PK zodpovědného za dopravu a Michala Štěpána, ředitele KCOD Pardubice, foto: Matouš Danielka Pardubice — Zástupci Pardubického kraje a Českých dráh předali v pondělí 7. listopadu ceny výhercům prázdninové soutěže o nejlepší grafický návrh celoplošného polepu s motivy Pardubického kraje, který bude realizován na jednom z motorových vozů. Ty dopravce pořídí v dosud neuzavřeného výběrového řízení na 9 nízkopodlažních motorových vozů pro Pardubický kraj. Jako předloha posloužila soutěžícím skica motorového vozu Stadler RS1 RegioShuttle, který může být nakonec i vozidlem vzešlým z tohoto výběrového řízení. O výsledcích soutěže rozhodovala v letních měsících veřejnost v anketě prostřednictvím hlasovacích lístků a na internetu. Nejvyšší počet hlasů získal motiv Kunětické hory autorky Hany Matějíčkové, který byl odměněn Kilometrickou bankou na dva tisíce kilometrů a propagačními předměty kraje i ČD. Ceny si odneslo i dalších devět účastníků soutěže. Jednu cenu navíc získal mladý chlapec z Uherského Hradiště, který zaujal vzkazem na hlasovacím lístku, ve kterém píše, že rád jezdí „panťákem“ a až bude velký, chtěl by řídit pendolino, za což byl Českými drahami odměněn voucherem na nákup jízdenek v hodnotě 500 korun.

První vozidlo s celoplošným polepem možná už do konce roku

Motiv renesance, foto: Pardubický kraj Prvním regionálním vozidlem, jehož exteriér bude vyzdoben dosud neupřesněným celoplošným polepem z dřívějších návrhů PK, se stane nejpravděpodobněji nová Regionova 814.166, která právě přichází do Pardubické kraje a svůj nezaměnitelný vzhled získá tedy až dodatečně. Dalšími typy vozidel, jejichž vybraní zástupci získají celoplošný polep budou elektrické jednotky Škoda 7Ev RegioPanter a rovněž zmíněné motorové vozy z probíhajícího tendru. Žhavá a ožehavá témata u celoplošných polepů, které jsou aktuálně v řešení, představují polepy oken a různé doplňkové polepy interiérů. Polepy oken budou pravděpodobně využívány jen velice zřídka, aby plnily svůj reprezentativní úkol a naopak neznepříjemňovaly cestování.

Vítězný motiv Kunětické hory autorky Hany Matějíčkové, foto: Matouš Danielka

Zdroj: Pardubický kraj


Matouš Danielka Poslat mail autorovi | 9.11.2011 (17:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla Reportáže

Další z regionu ČR Pardubický


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
10.11.2011 (21:42)  
Borovička (OT) - Nevím, co je špatného na polepech pražských tramvají, tam je to alespoň reklama a řekl bych že dost výnosná, a cestujícím nijak moc nepřekáží.
10.11.2011 (20:11)  
To bude jak alegorický vůz z dob nedávno minulých....
10.11.2011 (19:14)  
Polepy na okna nepatří, kromě nějakého maloplošného přesahu bubliny, ruky, hlavy - co na to drážní úřad? Některé autobusové podniky jsou děs, teď i (nejen) pražské tramvaje. Ale pokud budu z vláčku koukat do PHS, tak asi to jedno jest.
10.11.2011 (16:55)  
IC540: Řekl bych, že sama autorka návrhu není vinna tím, že někdo vymyslel takovou s odpuštěním pakárnu. Obraz by byl dobře využitelný třeba na nevýrazné betonové budovy stanic a zastávek, napadá mě rovnou zastávkový přístřešek Antivandal :). Lákal by kolemjdoucí k nástupu do vlaku a cestě za kýženými cíli i mimo kratičký pobyt vlaku v zastávce a ještě by jim esteticky zpříjemnil čekání na vlak, zatímco nynější účinek holých stěn bez výrazu je dost možná právě opačný.
registrovaný uživatel IC540  mail  
10.11.2011 (13:38)  
Nechat Paní Matějíčkové polepit okna v jejím domě či bytě, pak by možná časem přišla na to, že i přes svou snahu něco změnit, otrávila všechny ty, co se chtějí za jízdy dívat ven...
U těch dvou maňasů mě to nepřekvapuje. Ti si vozí řitě v autě bez polepů skel. O vlaku slyší dvakrát ročně na zasedání...
Myslel jsem si, že nic horšího po zveřejnění návrhu JŘ na příští rok pro občany Pa.Kraje se již nemůže stát. No mýlil jsem se, stihla je další nesmyslná Zárubovina/Matějíčkovina v podobě čučení do stropu...
Cítim s cestujícími Pardubického kraje...
10.11.2011 (10:37)  
A hlavně, že na snímku jsou dva největší zabijáci dopravy v kraji...
10.11.2011 (0:06)  
Nejlepší je nátěr ve firemních barvách, když už je konečně máme. A pokud je to opravdu nutno něčím polepit, tak normální komerční reklamou. Byla by vkusnější než tohle a alespoň by z toho byly peníze.
10.11.2011 (0:02)  
Rozhodně si nechci stěžovat na všechno, dost věcí se dělá překvapivě dobře (akorát je považujeme za samozřejmé), ale toto je podle mě opravdu spíše na škodu. Dobře, je to lepší než hloupá reklama. Je to možná zajímavé na pohled zvenku. Autoři se snažili něco vytvořit. A teď zápory: Stojí to zbytečné desítky tisíc, které mohly být využity na provoz vlaků či kvalitnější návaznou dopravu, čímž by se kraj lépe zpřístupnil. Koho bude reklama oslovovat? Lidi na nádraží, co už po kraji cestují? Nebo ty, kteří tento vlak náhodou zahlédnou cestou z rychlíku? Či snad lidi v autech, aby zamířili (auty) k propagovaným cílům? Další věc - špatně průhledná okna. Cestujícím to nepřinese vůbec nic (narozdíl od reklamy, jejíž výnosy by se mohly aspoň teoreticky použít na zlepšení dopravy, ne že by se tak dělo). Z jednotky nebude poznat dopravce, což bylo cílem nových nátěrů, uplatněno však není ani hypotetické logo integrovaného systému. Je to jakási nekomerční reklama oslovující povětšinou již oslovené. Případně ty, kteří by mohli - kdyby ovšem byl dostatek návazných spojení - zajet na základě toho vlakem za uvedenými pamětihodnostmi, pokud jsou tam nějaké uvedeny i s nejbližší stanicí... Budou se po odstranění polepu jednotky čistit, nebo na nich zůstanou fleky od lepidla? Přínos podle mě menší než újma. Myšlenka možná dobrá, provedení ne tak dobré. Bohužel. Letáčky ve vlacích obsahující pár konkrétních informací by možná udělaly větší službu.
registrovaný uživatel Neonym  mail  
09.11.2011 (23:29)  
Chápu to na regionovách, chápal bych to na Bčkách a jejich derivátech, ale nechápu, proč to chtějí cpát na to nejnovější, co budeme mít??? Takové krásné soupravy a takhle je kazit:(
registrovaný uživatel R.U.R.  mail  
09.11.2011 (22:54)  
No zase nechat to cíleně posprejovat by taky nemuselo být ošklivé :-)
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko