..: Ceny za grafické návrhy polepů regionálních vozidel předány :..

Výherkyně Hana Matějíčková přebírá ceny od Jana Tichého, náměstka hejtmana v PK zodpovědného za dopravu a Michala Štěpána, ředitele KCOD Pardubice, foto: Matouš Danielka Pardubice — Zástupci Pardubického kraje a Českých dráh předali v pondělí 7. listopadu ceny výhercům prázdninové soutěže o nejlepší grafický návrh celoplošného polepu s motivy Pardubického kraje, který bude realizován na jednom z motorových vozů. Ty dopravce pořídí v dosud neuzavřeného výběrového řízení na 9 nízkopodlažních motorových vozů pro Pardubický kraj. Jako předloha posloužila soutěžícím skica motorového vozu Stadler RS1 RegioShuttle, který může být nakonec i vozidlem vzešlým z tohoto výběrového řízení. O výsledcích soutěže rozhodovala v letních měsících veřejnost v anketě prostřednictvím hlasovacích lístků a na internetu. Nejvyšší počet hlasů získal motiv Kunětické hory autorky Hany Matějíčkové, který byl odměněn Kilometrickou bankou na dva tisíce kilometrů a propagačními předměty kraje i ČD. Ceny si odneslo i dalších devět účastníků soutěže. Jednu cenu navíc získal mladý chlapec z Uherského Hradiště, který zaujal vzkazem na hlasovacím lístku, ve kterém píše, že rád jezdí „panťákem“ a až bude velký, chtěl by řídit pendolino, za což byl Českými drahami odměněn voucherem na nákup jízdenek v hodnotě 500 korun.

První vozidlo s celoplošným polepem možná už do konce roku

Motiv renesance, foto: Pardubický kraj Prvním regionálním vozidlem, jehož exteriér bude vyzdoben dosud neupřesněným celoplošným polepem z dřívějších návrhů PK, se stane nejpravděpodobněji nová Regionova 814.166, která právě přichází do Pardubické kraje a svůj nezaměnitelný vzhled získá tedy až dodatečně. Dalšími typy vozidel, jejichž vybraní zástupci získají celoplošný polep budou elektrické jednotky Škoda 7Ev RegioPanter a rovněž zmíněné motorové vozy z probíhajícího tendru. Žhavá a ožehavá témata u celoplošných polepů, které jsou aktuálně v řešení, představují polepy oken a různé doplňkové polepy interiérů. Polepy oken budou pravděpodobně využívány jen velice zřídka, aby plnily svůj reprezentativní úkol a naopak neznepříjemňovaly cestování.

Vítězný motiv Kunětické hory autorky Hany Matějíčkové, foto: Matouš Danielka

Zdroj: Pardubický kraj


Matouš Danielka Poslat mail autorovi | 9.11.2011 (17:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla Reportáže

Další z regionu ČR Pardubický


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
09.11.2011 (22:14)  
Na to lze říct jediné, Pardubičáci ať si tam lepí co chtějí, ale jestli to dotáhnou na Regiopanteru do HK tak potěš.
09.11.2011 (21:44)  
Na to lze říct jediné... Pane Bože, smiluj se na Pardubicema.
09.11.2011 (18:37)  
Koukam ze si tu nikdo nestezuje ze jsou to vyhozeny penize danovych poplatniku......tak ja to nacnu....(humor)

Kdyby to nechali postrikat sprejeri,nic by je to nestalo a kraj usetri penize a muze objednat vice spoju (humor)

Jeste ze se stavi ty protihlukove steny,alespon to nebude videt (humor)
registrovaný uživatel Petr budvar  mail  
09.11.2011 (18:23)  
Pořád je to lepší než reklama na kasíno, či autobazár.
09.11.2011 (18:21)  
Nehledě na to, že dveře jsou vyvedeny jinou barvou, kontrastní s polepem. Troufám si říci, že jsou lépe odlišené než u originálu.
registrovaný uživatel Komín  mail  
09.11.2011 (18:17)  
Všechno jenom kritizovat a kritizovat. U těch vašich komentářů zůstává fakt někdy rozum stát! To je príma co, že udělali zase nějakou novinku, kterou můžete stupidně zkritizovat. Taky se tam přece píše:Polepy oken budou pravděpodobně využívány jen velice zřídka, aby plnily svůj reprezentativní úkol a naopak neznepříjemňovaly cestování.
registrovaný uživatel R 646  mail  
09.11.2011 (18:10)  
Jděte s tímdle a ostatní s CVR někam todle není možný vidět z vlaku pořádně není mě osobně z toho bolí oči a hlava totální nesmysl!
registrovaný uživatel Pazzy 
09.11.2011 (17:35)  
To líp vypadaly návrhy dětí na pražské tramvaje :-(
09.11.2011 (17:33)  
Budou oklepávat každý okno jestli jsou to dveře.

P.Stříteský: Velmi zábavný komentář. :D
09.11.2011 (17:11)  
Celé je to nesmysl, nevím co tento kýč (nejen) cestujícím přinese. Navíc z vlaku bude špatně vidět, cestující se špatným zrakem budou s obtížemi hledat nástupní dveře na úpatí kunětické hory nebo mezi renesančními oblouky.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko