..: ČD vyhlásily výběrové řízení na 9 nízkopodlažních motorových vozů :..

regio_shuttle_rs1, foto: Tomáš Poslušný Praha — (Aktualizováno) České dráhy dnes vypsaly další výběrové řízení na nová regionální vozidla. Jedná se o již dříve avizovaný tendr na dodávku 9 částečně nízkopodlažních motorových vozů pro regionální a meziregionální dopravu. Vozy mají disponovat pouze 2. třídou s obsaditelností zhruba 70 sedících cestujících ve velkoprostorovém uspořádání. Provozní rychlost má dosahovat 120 km/h, požadovány jsou otočné dvounápravové podvozky. Z minulých výběrových řízení mají České dráhy již nasmlouváno 33 motorových vozů Stadler RS1 RegioShuttle, které jsou stejného typu, jako nyní poptávaná vozidla. Vozy budou určeny především pro Pardubický kraj. „Nejvíce nových vozů zamíří na trať z Pardubic přes Chrudim do Hlinska v Čechách a dojedou až do Havlíčkova Brodu. Na této trati nahradí současné jednotky Regionova, které České dráhy využijí při náhradě starších vozidel na jiných regionálních tratích. Další vozy budou obsluhovat tratě Česká Třebová – Lanškroun a uvažujeme o jejich nasazení také na přímou linku Pardubice – Moravany – Holice,“ upřesnil nasazení ředitel KCOD Pardubice Michal Štěpán. Nabídky můžou zájemci podat do 27. června 2011, všechna vozidla s celkovou předpokládanou cenou 477 milionů korun (53 milionů za vůz) mají být dodána do 23 měsíců od podepsání smlouvy. Jeden z vozů bude spolufinancován z regionálních operačních programů Evropské unie.

Zdroj: Informační systém veřejných zakázek


JiříK. | 24.5.2011 (10:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
24.05.2011 (13:40)  
Sim:
Byla by podminka takoveto kompatibility technicky mozna, pokud by se jednalo o vicemene konkurencni dodavatele?
Když se chce, všechno jde...
Od čeho jsou TSI?
24.05.2011 (12:29)  
ceskolipak - design RegioShuttle je čistě funční a nadčasový. Žádný výstřelek...

Doufám, že oněch zmíněných devět vozů bude opět RegioShuttle. Už jen z důvodu proběhnuvších objednávek, jednotnosti servisního zázemí a dále, že není zcela žádoucí, aby ČD provozovaly stovky druhů a typů vozidel v počtu vždy pár kusů...
24.05.2011 (12:08)  
Článek aktualizován.
editor nebo admin ŽP Vlad  mail  
24.05.2011 (10:59)  
24.05.2011 (10:57)  
Myslím si, že Chrudim je ještě nadlouho možným cílem těchto jednotek. Než se SŽDC rozhoupe a postaví elektrifikovanou Medlešickou spojku, tak půjdou tyto vozy do důchodu
editor nebo admin ŽP Vlad  mail  
24.05.2011 (10:56)  
(OT) Sim: Pokud už máte nějaký systém a rozšiřujete ho, tak určitě chcete, aby byl systém kompatibilní. A je lhostejno, jestli rozšiřujete počítačovou síť po areálu, instalujete telefonní ústřednu do další budovy, nebo kupujete tramvaje či motorové vozy... V těchto věcech to není porušením zákona o veřejných zakázkách ani evropských předpisů, pokud nadefinujete s čím musí být dodávaný předmět plnění kompatibilní. (Nesmíte ale nepsat, že máte systém od firmy ABC a že nový systém může zase být jen od firmy ABC.)
registrovaný uživatel Neonym  mail  
24.05.2011 (10:55)  
No hlavně, že už to nebude Regionova. Myslím si, že RegioShuttle je solidní motorák. Je malý, má dobré zrychlení, pohodlný a tichý.
24.05.2011 (10:47)  
Jen aby mely v tom pardubickem kraji kde jezdit :-/
registrovaný uživatel ceskolipak  mail  
24.05.2011 (10:37)  
regio_shuttle pobral krásy tak asi jako lanovka na Petřín
registrovaný uživatel Sim 
24.05.2011 (10:22)  
Takova pomerne vlezla otazka ... z hlediska provozu by se hodilo, aby motorove vozy bylo mozne mezi sebou spojovat (coz se da resit pouzitim stejneho sprahla nebo sroubovkou) ... ovsem optimalne v rezimu vzajemne kompatibilniho viceclenneho rizeni.

Byla by podminka takoveto kompatibility technicky mozna, pokud by se jednalo o vicemene konkurencni dodavatele? A pokud ano, bylo by na zaklade takovehoto pozadavku stale jeste povazovat vyberove rizeni za dostatecne "volne", aby se necitil nektery dodavatel znevyhodnen?
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko