..: Cesty Wasteels v Česku prozatím končí :..

Wasteels logo, foto: Cesty Wasteels ČR Praha — Česká provozovna mezinárodní sítě prodejců jízdenek Wasteels prozatím končí. Pražská pobočka mezinárodního prodejce jízdenek zůstane uzavřena na dobu neurčitou. Důvodem je, že České dráhy vypověděly Cestám Wasteels tzv. mandátní smlouvu, na jejímž základě firma mohla prodávat jízdenky ČD. Cesty Wasteels nyní proto hledají nového partnera pro své podnikání. Už dříve muselo zastoupení Wasteels přerušit svou činnost, když jejich prostory na hlavním nádraží procházely rekonstrukcí.

Celý problém začal již v polovině října 2010, kdy ČD prostřednictvím náměstka Milana Šebeni vypověděly Wasteels smlouvu o prodeji jízdních dokladů s odůvodněním, že důvodem je malá vzdálenost mezi provozovnou Wasteels a nedalekým ČD centrem, čímž si navzájem konkurují, ačkoli obě prodávají jízdenky ČD. Firma, která dělala drahám tržby v řádu desítek milionů, si tak nyní musí hledat nového partnera. Jak za Wasteels uvedl Ing. J. Kožíšek, bude se jednat o některé ze sousedních železnic. Sídlo Wasteels zůstane stejné, jelikož se zde nejedná o rozhodnutí ze strany ČD, ale firmy Grandi Stazioni ČR, která má celé pražské hlavní nádraží v dlouhodobém pronájmu. Znovuotevření pobočky tak lze pravděpodobně očekávat přibližně za dva měsíce. Vedoucí tiskového oddělení Českých drah Radek Joklík k případu doplnil: "Zatímco jiní smluvní prodejci představují nové prodejní kanály a hledají nové zákazníky na netradičních místech, Wasteels prodávaly jízdenky v sousedství našich vlastních pokladen na hlavním nádraží a využívaly i naše vybavení. Šlo čistě o kanibalizaci tržeb, z každé jízdenky dostávaly Wasteels provizi. Přitom o pár metrů dál je moderní ČD centrum, kde si cestující, který přijde na nádraží, může jízdenky pohodlně koupit."

Firma Wasteels začala v České republice fungovat v roce 1992. Od počátku se zaměřovala primárně na zahraniční cestující, kteří značku znali ze svých zemí. Postupně si však společnost vybudovala i silnou tuzemskou klientelu, částečně i díky svému novému umístění ve spodní části zrekonstruovaného hlavního nádraží v Praze. Podle vyjádření společnosti byl hlavní důraz kladen na služby a informování zákazníků o nejlepších tarifních nabídkách. „Připadá nám amorální při informování cestujícího o ceně jízdného v konkrétním případě tak, že se zatají jiné možnosti, než jaké jsou v daném okamžiku možné,“ uvedl za Cesty Wasteels Kožíšek.

Zdroje: Cesty Wasteels, ŽelPage, České dráhy


Michal Jaroš Poslat mail autorovi | 10.2.2011 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Praha


  1 ... 4 5 6 7 8      Zpráv na stránku:   
10.02.2011 (13:18)  
Když už se to stočilo na hodnocení pokladních ČD, přidám jednu POZITIVNÍ z ČD Centra Praha hlavní v srpnu 2010. Jízdní doklad + místenky pro jednu dospělou a dítě 5,5 roku Praha - Berlín - Praha (2x EC)...šel jsem tam s vidinou CityStar + místenek a připraven na neochotu, neznalost, atd.. Byl jsem velmi mile překvapen !!!! Ochota, vynalézavost (i po několika dotazech na info lince ČD nás nikdo neupozornil, že syn sice jede zadarmo, nicméně pokud pro něj chci místenku, je potřeba zaplatit nějakých cca 570Kč za "jízdenku")..nakonec se našlo velmi chytré řešení.

A jediný problém se nakonec ukázal v tom, že paní pokladní neměla k dispozici plán vozu. Takže po návratu domů jsem zjistil, že žena se synem mají místenky za sebou a a to na místa "jednosedaček" - jízdenka byla do 1.třídy. Následoval obrat zpět na hl.n. s vytištěným plánem vozu (díky Řazení na ŽelPage) a vyhledávání volného dvojsedadla systémem "zadáme číslo sedačky a zkusíme, jestli je sousední místo volné"..paní se ještě omlouvala a dost se divila (ale v dobrém), že mám k dispozici lepší informace než ona.

Šlo o variantu Pha - Bln EC 378 a Bln - Pha EC 177.
10.02.2011 (12:35)  
Karel Kovářík: Já v Plzni taktéž nemám problém v mezinárodní pokladně cokoliv dostat :-) Ale co jsem slyšel o Praze - prý bylo vždycky lepší jet do Kolína :D
registrovaný uživatel Téoz  mail  
10.02.2011 (12:07)  
Hamták:
většina lidí však neví, jak se nazývá a jaká vůbec ta (nejlepší) sleva je..
10.02.2011 (11:59)  
Na hlavním nádraží v Praze, co si pamatuji, bylo nejlepší kupovat mezinár. jízdenky u ČD travel, cestovky. Jinak dobré zkušenosti mám i z obyčejné pokladny v P.-Holešovicích. Jinak je asi lepší vědět kam se jede, kudy a jak se nazývá sleva. Pak většinou nakonec obslouží u každě ČD pokladny.
registrovaný uživatel Kakov 
10.02.2011 (11:48)  
Sim:
I PO VYSVETLENÍ JSTE SE MINUL ÚČINKEM.....

RJ NEJEZDÍ A TUDÍŽ NEMŮŽE BÝT NÁHRADNÍM ŘEŠENÍM.... SÁM JSTE ASI ČETL, ŽE BY SE POBOČKA MOHLA OTEVŘÍT UŽ ZA 2 MĚSÍCE....

MYSLÍTE, ŽE DO TÉ DOBY ZAČNE RJ JEZDIT??? ABY MĚLO SMYSL UVAŽOVAT O RJ JAKO NÁHRADĚ.....

Příspěvek redakčně zkrácen kvůli porušení zásad slušné diskuze
registrovaný uživatel Sim 
10.02.2011 (11:26)  
Karel Kovářík > dekuji za oznaceni meho prispevku jakozto zcestneho a nesmyslneho, kdyz jste ho sam nepochopil :-)

Samosebou neresim partnerstvi z hlediska mezinarodnich jizdenek - zde je samosebou nutnost nekoho najit tak jako tak. Mysleno to bylo tak, ze v soucasnosti nemaji co prodavat (a lepsi vnitro RJ nez nic) prestoze maji kde, zatimco RJ nema kde prodavat, prestoze zjevne v blizke dobe budou mit co.

Ano, je to mimo hlavni obor teto firmy, ale minimalne do doby nalezeni noveho mezinarodniho partnera by to mohlo pomoci obema stranam - za cenu toho, ze by se v prodejne Wasteels "snizili" k tomu prodavat i vnitro. Nic vic, nic min.

Co se mezinarodky v Plzni na hlavnim tyka, nedavno jsem byl ochotou zdejsi pokladni (sluzebni cislo 002) mile prekvapen - byt se nejednalo o mezinarodni jizdenku, zaridila temer nemozne.

Naopak pred cca 10ti lety jsem mel v umyslu jet s tehdejsi partnerkou do Ambergu ... po zodpovezeni meho dotazu na cenu (jine nez zakladni mezinarodni jizdne mi nabidnuto nebylo) jsem se na vlak vyprdnul a jel autem, coz ve vysledku znamenalo cca 60% usporu. Zda bylo tehdy mozne resit nejake slevy netusim, ale predpokladam ze ano - ovsem ja tehdy jako absolutni neznalec tarifnich podminek jsem netusil, na co se ptat... i tak jsem na tom skodny nebyl.
registrovaný uživatel TTtrain  mail  
10.02.2011 (11:19)  
For M: Rád bych, ale v Táboře? :-)
registrovaný uživatel M 
10.02.2011 (11:08)  
TTrain - sporotiket si vyzvedavej v automatu (nebo nevim, mozna to vis, mozna ne)
registrovaný uživatel Kakov 
10.02.2011 (10:58)  
s "negramotnou neschopností" personálu ČD zcela souhlasím....

až na jednu vyjímku, na PLzni hl.n. pracovala v mezinárodce jedna moc šikovná a chytrá pokladní, která vždy byla ochotná a i dokázala poradit, nějaké záludnosti jsem na ní nezkoušel, protože při mých cestách do zahraničí to nebylo za potřebí, ale byl jsem s obsluhou u ní vždy spokojen....

nakonec jsem byl dost zklamán, když jsem jí po čase viděl sedět ve vnitrostátní pokladně, dokonce na místě paní, pro kterou byl problém snad i vydat jizdenku za obycejné jízdné
registrovaný uživatel Kakov 
10.02.2011 (10:52)  
Sim:
Váš příspěvek je zcestný a nesmyslný...
spojení s RJ (byť se to žlutofanatikovy nezdá) pro wasteel nic neřeší, všiml jste si na co se ta firma specializuje?? "prodej výhodných mezinárodních jízdenek", nějakej ten vlak denně do Žiliny je moc nevytrhne, takže pokud mají plně fungovat potřebují kompetentnějšího a komplexnějšího partnera než RJ, samozřejmě spojení s RJ jim určitou výhodu přinese a byla by chyba se s RJ nepokusit dohodnout, ovšem jen jako doplněk, nikoliv hlavní partner!
  1 ... 4 5 6 7 8      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko