..: Vykolejený vlak komplikuje dopravu na koridoru :..

Vykolejené nákladní vozy, foto: DIČR Olomouc — (Aktualizováno 14:50) Krátce po jedné hodině odpoledne došlo na výjezdu ze stanice Olomouc směrem na Přerov k nehodě. Do projíždějícího nákladního vlaku zde z boku narazila posunovací lokomotiva. Následkem srážky došlo k vykolejení 8 vozů nákladního vlaku a posunovací lokomotivy s jedním osobním vozem. Veškerý provoz je v místě nehody zastaven. Vlaky SC Pendolino jedou odklonem přes stanice Přerov, Břeclav a Brno a zastavují ve stanici Přerov; ve směru z Ostravy do Prahy i ve stanicích Česká Třebová a Kolín. Rychlíky Olomouc - Přerov - Břeclav (- Brno) jsou v úseku Olomouc - Přerov odřeknuty bez náhrady. Ostatní vlaky osobní dopravy jsou v úsecích Olomouc - Grygov a Olomouc - Blatec vedeny náhradní autobusovou dopravou. Dle prvotního prozkoumání místa nehody je škoda odhadnuta na 5,6 mil. Kč, provoz alespoň po jedné koleji a v nezávislé trakci by měl být obnoven v průběhu nedělního odpoledne.

Aktualizace 4.7.2010 14:50: Provoz je od 13:45 obnoven s omezenou propustností po jedné ze dvou traťových koleji. Všechny vlaky dálkové i regionální dopravy jsou vedeny ve svých pravidelných trasách s možností zpoždění cca 10 minut.

Vykolejené nákladní vozy, foto: DIČR Vykolejené nákladní vozy, foto: DIČR Lokomotiva nákladního vlaku, foto: DIČR

Zdroj: Mimořádnosti ČD, Foto: DIČR


Nick Poslat mail autorovi | 3.7.2010 (17:46)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Olomoucký


  1 ... 4 5 6 7 8 ... 10      Zpráv na stránku:   
04.07.2010 (14:19)  
já bych řekl že i obyčejný amater by to zvládl lépe ono totiž za ty platy kdo by se snažil.kdyby o tom rozhodovali ti kdo jsou u toho tak by to asi fungovalo ale myslíte že nějako dispečera někde daleko zajímá co cestující.vubec si neuvědomuje že to nejvíc odskáčí ti kdo s tím nemají moc společného
04.07.2010 (14:11)  
No, když už jsme to tady nakousli. Volal mi známý, jak se včera taky "projel". Hodinu čučeli ve vlaku, pak je vysadili, odvezli autobusem do Přerova, tam jim sdělili, že odtamtud nic nepojede, tak je zase poslali autobusem zpět do Brodku. Mezitím chytře nechal nějaký umělec odjet (nejspíš prázdný) rychlík, který tam na ně měl čekat. Po návratu další dvě hodiny čuměli ve vlaku a údajně čekali na další autobusy, ale on už žádný další autobus nepřijel. Skutečně úžasná organizace. Že se srazí vlaky to se stát může, ale takhle neskutečný amatérismus to je opravdu děs a běs.
04.07.2010 (14:04)  
nechtěl jsem psát ale musím.vždy jsem železnici bránil ale tentokrát mě zklamala.stát se muže cokoliv ale od doby když jsem skončil v Grygově tak jsem nenarazil na jediného zaměstnace ČD a nebít místních tak jsme nevěděli co a kam.v olomouci mi na informacích bylo zděleno že mají nehodu a musím se sám postarat že nic nevědí.do Zábřehu jsem dojel nějakou soupravou rychlíku který zrovna jel.dokážu vše pochopit ale když vám u pokladny oznámí že nemužete rychlíku použít jen proto že mám jízdenku SONE jen na os a sp vlaky.a ty kdy pojedou tak to nikdo neví.nepomohlo ani že jsem oznámil že jedu do Jeseníku a tam po 22 hodině nic nejede.tak jsem pouze oznámil vlakové četě u rychlíku že jedu bez platné jízdenky a vzhledem k rozčilení ve kterém jsem byl tak jsem pouze řekl at se mi v ton nepokouší nikdo bránit.to byli první zaměstnanci drah kteří mě pochopili a pouze mi řekli že berou na vědomí a jestli to bude pro mě řešení tak at si nastoupím.na drahy tím nezanevřu ale zase se ukázala že kdyby ve stanicích zustali výpravčí tak by to mělo své opodstatnění.
04.07.2010 (13:00)  
No, člověk jednou vyrazí na výlet cca 400km do Olomouce a přimotá se tam zrovna do takovýho zmatku :D Muj Pinďa SC508 už nepřijel, do Prahy jsme nakonec jeli soupravou Košičanu, kterej už neprojel - v Olomouci zůstal. Nakonec 4 hodiny zpoždění (hlášení vlakovýho rozhlasu, na odjezdu z Kolína 240 minut), místo, abych v 9 byl už doma, tak jsem jel teprve v půl 12. z Plzně. Ale stálo to za to, mam další neobvyklej železniční zážitek a půlnočka z Plzně do Klatov byla vedená Raketou 831.043, takže z toho jsem měl velikou radost.
04.07.2010 (12:16)  
Jak vám co si stěžujete byla dobrá železnice když tam na tom ostrově na severu začal dýmit jeden komínek a najednou v celé evropě nevlétlo jedině letadlo. To byla železnice zlatá co? Ale když se stane drobná nehoda a máte pár minut mít zpoždění ... no tragédie na entou.

To že je D1 v úseku Brno - Pha zasekaná, že se stojí i hodinu dvě, to už taky nikomu nepřijde, protože už je to asi "normální" ...

Železnice je doprava jako každá jiná. Kolik máte denně automobilových nehod? Kolik železničních?
Jaká je pravděpodobnost že přežijete pád letadla? Jaká při nehodě vlaku?
04.07.2010 (11:46)  
poldik: Takové komentáře mě totiž vyvádějí z rovnováhy a nějak to od fandy železnice nemůžu pochopit zase já.
04.07.2010 (11:14)  
poldik: Zaujatý jsi. Jaký problém se má co nejrychleji vyřešit? Odklidit následky nehody? Víš oni vyšetřovatelé jako DI či PČR nehodu jednoduše neuzavřeli a dokud nedovolí odklidit havarovaná vozidla, tak se prostě nic odklízet nebude a to, že se začne jezdit po jedné koleji v nezávislé trakci až v neděli je na bedrech SŽDC, tedy opět je z toho ČD venku. A teď mluv, ty zájemce o železnici. Kdyby se to stalo soukromému dopravci, tak by ho všichni omlouvali, že v takovýchto případech se dá zpoždění apod. omluvit, když se jedná o ČD tak je to samé neomluvitelné.

lukes.4.zs, Tomáš Berka: Ale není toho v poslední době moc. Jen je to moc medializované. Stane-lis se nehoda na silnici nikdo to už ani nevnímá, človľěk je vuči tomu imunní. Stane-li se nehoda na železnici, hned se z toho dělá senzace a každý si řekne jak je ta železnice zlá a nebezpečná.
registrovaný uživatel KLF  mail  
04.07.2010 (10:54)  
Zdravím kolegy,potřebuju info jedu z Olomouce do Brna busem kolem 16 00.Nevite jak sou ted vytížené busy na Brno/nejedu SA ale bežnou linkou.Mám tady vyhledané dva busy oba dálkové od sev Moravy.Dik předem Meda.
04.07.2010 (10:49)  
lukes4.zs: Taky si myslím, že těch nehod je trochu hodně. Aspoň, že není žádný mrtví, ale i tak to vypadá docela hrozivě.
registrovaný uživatel lukes4.zs  mail  
04.07.2010 (10:43)  
No to je tenhle týden až moc...nejdřív v ústí...pak v olomouci...ještě chybí hlavní nádraží v Praze a autobusoví dopravci budou mít žně :-))
  1 ... 4 5 6 7 8 ... 10      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko