..: České dráhy nabídnou další levné jízdenky ČD TIP :..

Personál SC Pendolino, foto: ČDPraha - České dráhy opět zavádějí prodej jízdenek ČD TIP, od kterých si slibují zaplnění prázdných míst ve víkendových spojích SC Pendolino a dalších mezistátních vlacích. Předprodej akčních "low cost" jízdenek bude probíhat mezi 20. a 26. dubnem, možnost jejich pořízení však bude omezena jen na internetový prodej. "Poprvé jsme prodej jízdenek nazvaných ČD Tip vyzkoušeli na konci března, kdy jsme na každou dubnovou neděli nabídli třicet zpátečních lístků za 19 eur na vybraný spoj Pendolino z Prahy do Vídně," říká Tomáš Čech z odboru dopravy GŘ ČD.

Vymezený počet levných jízdenek tehdy cestující vykoupili během 15 minut, ČD proto daly do prodeje ještě dalších 30 lístků na každý spoj. "Akce pro nás byla zisková - naprostou většinu cestujících totiž tvořili lidé, kteří by normálně vlakem nejeli, ale nechali se zlákat cenou, a nikoliv lidé, kteří by vlak běžně využili za plné jízdné," hodnotí první pokus o zaplnění vlaku ředitel marketingu ČD Aleš Ondrůj. Pro zakoupení lístků musí být cestující registrován v elektronickém obchodě ČD, obejde se ale bez jakékoli zákaznické karty.

V květnu chtěji dráhy nabídnout výhodné jízdenky na vnitrostátní spoje SC mezi Prahou, Olomoucí, Ostravou a Brnem. Od 18. května pak zopakují přeprodej jízdenek na červen za zhruba 500 Kč na vybrané spoje SC Pendolino z Prahy do Vídně a zpět. Nevylučují přitom, že během prázdnin by mohly slevy poskytovat i na vybrané spoje během týdne. "Vše ještě dolaďujeme, stejně jako další města, kam bude možné cestovat se slevou," dodává Čech. Během druhé poloviny roku ČD chtějí nabídnout levné lístky do Bratislavy či Budapešti.

Spoje Trasa Datum Cena
503 a 508 Praha - Olomouc - Praha sobota 2. a 9. května
neděle 3., 10., 17., 24., 31. května
400 Kč
500 a 507 Ostrava - Praha - Ostrava 500 Kč
18 a 19 Brno - Praha - Brno 350 Kč
15 a 16 Praha - Vídeň - Praha neděle 7., 14. a 21. června 19 €

Podmínky pro jízdenky ČD TIP

  • Jízdenku je možné zakoupit pouze jako jednodenní zpáteční
  • Jízdenky jsou prodávány pouze na konkrétní dny
  • Cena zpáteční jízdenky zahrnuje i povinnou rezervaci
  • Prodej zpátečních jízdenek probíhá v předprodeji od 20. do 26. dubna nebo do vyprodání kontingentu
  • Jízdenky platí pouze ve vybraných spojích SC
  • Jízdenky lze zakoupit pouze v elektronickém obchodě ČD eShop
  • Jízdenky platí jen ve 2. třídě
  • Najednou je možné zakoupit jen 5 ks jízdenek
  • Pro reklamace a návratky platí zvláštní podmínky, v platnosti jsou také podmínky pro mezinárodní elektronické jízdenky eTiket

zdroj: České dráhy


Adys Poslat mail autorovi | 16.4.2009 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
16.04.2009 (13:19)  
Jinak vecna k clanku - trasy tech vnitrostatnich kombinaci by mely byt spise Brno-Praha-Brno (stejne Ostrava), ne? Pripadne jsou tam spatne cisla tech vlaku, protoze Olomouc je podle cisel vlaku spravne...

A co uz asi chyba autora nebude - nabizi se sobota 2. a 9., ale patek 1. a 8. nikoliv. Rekl bych, ze opet ukazka zabednenosti CD...
registrovaný uživatel M 
16.04.2009 (13:16)  
MZ - Ziskem je v tomto pripade zjevne myslen fakt, ze "zavedeni" akce stalo nula a prijem byl 60*19 (nebo kolik). Osobne lehce pochybuji, ze ani jeden z tech 60 by jinak za "plne" jizdne nejel, ale proc brat CD pocit z perfektni prace:-)

Proc tech listku bylo jen 60 (pritom byly prodany behem 15 minut) a proc jenom na ten jeden den, tak to ale skutecne zustava zahadou...
registrovaný uživatel M 
16.04.2009 (13:13)  
Kamil238 - s kartou zadny problem nema nikdo. Vyjma paranoiku, co maji strach, ze jim nekdo sebere ty miliony, co maji na ucte...
16.04.2009 (13:11)  
František: nejde ani tak o typ karty, ako skôr o povolenie platieb na internete.
16.04.2009 (13:02)  
Tuto akci považuji za velmi dobrou.Také už jsem ji vyzkoušel.
registrovaný uživatel Kamil238  mail  
16.04.2009 (13:01)  
To František: V čem je problém s debetní kartou? Mě to normálně funguje. Kupuji sice hlavně eLišky a někdy místenky, ale to by snad mělo být jedno co kupuji.
16.04.2009 (12:53)  
Ano ve vlaku SC 15 jelo v neděli 5. dubna jednak 60 cestujících za ČD TIP, pak asi 10 cestujících "za normální jízdné" a v Břeclavi nastupovalo směr Vídeň 8 cestujících. Takže kdyby z Prahy do Břeclavi jel jeden velkoprostorový vůz stačil by pobrat kapacitu sedmivozové soupravy Pendolino. Je–li za "zisk" považováno naplnění vlaku cestujícími, kteří by jinak vlakem nejeli, pak se nutně naskýtá otázka, proč se do vlaku prodávalo v prvním kole jen 30 jízdenek a ve druhém taky jen 30 jízdenek a neprodávalo se například jízdenek 180, protože ten zbytek by postačil pro "standardní" obsazení, činící kolem 15 cestujících.
Přesněji řečeno, proč se za obdobnou lukrativní cenu nenabízí denně zpáteční jízdenky do Brna/Břeclavi (třebas za 10 EURO) v každém Pendolinu jedoucím z/do Vídně, protože k tomu není potřeba souhlas ÖBB.
16.04.2009 (12:47)  
Za PLNÉ (obyčejné) jízdné snad BĚŽNĚ nikdo nejezdí... Snad chtěli říci, že šlo o lidi, kteří by nejeli Pendolinem. Nebo se jich ptali, zda jezdí běžně vlakem? Jinak škoda toho internetového prodeje, s debetní kartou buď smůla nebo nutnost složitějšího "pejska" (Pay-Sec). Ale své zákazníky si to jistě - jak je ostatně vidět - najde, tak aspoň to Pendolino nebudou všude upřednostňovat zbytečně a třeba ubyde i něco ze silnic :).
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko