..: České dráhy nabídnou další levné jízdenky ČD TIP :..

Personál SC Pendolino, foto: ČDPraha - České dráhy opět zavádějí prodej jízdenek ČD TIP, od kterých si slibují zaplnění prázdných míst ve víkendových spojích SC Pendolino a dalších mezistátních vlacích. Předprodej akčních "low cost" jízdenek bude probíhat mezi 20. a 26. dubnem, možnost jejich pořízení však bude omezena jen na internetový prodej. "Poprvé jsme prodej jízdenek nazvaných ČD Tip vyzkoušeli na konci března, kdy jsme na každou dubnovou neděli nabídli třicet zpátečních lístků za 19 eur na vybraný spoj Pendolino z Prahy do Vídně," říká Tomáš Čech z odboru dopravy GŘ ČD.

Vymezený počet levných jízdenek tehdy cestující vykoupili během 15 minut, ČD proto daly do prodeje ještě dalších 30 lístků na každý spoj. "Akce pro nás byla zisková - naprostou většinu cestujících totiž tvořili lidé, kteří by normálně vlakem nejeli, ale nechali se zlákat cenou, a nikoliv lidé, kteří by vlak běžně využili za plné jízdné," hodnotí první pokus o zaplnění vlaku ředitel marketingu ČD Aleš Ondrůj. Pro zakoupení lístků musí být cestující registrován v elektronickém obchodě ČD, obejde se ale bez jakékoli zákaznické karty.

V květnu chtěji dráhy nabídnout výhodné jízdenky na vnitrostátní spoje SC mezi Prahou, Olomoucí, Ostravou a Brnem. Od 18. května pak zopakují přeprodej jízdenek na červen za zhruba 500 Kč na vybrané spoje SC Pendolino z Prahy do Vídně a zpět. Nevylučují přitom, že během prázdnin by mohly slevy poskytovat i na vybrané spoje během týdne. "Vše ještě dolaďujeme, stejně jako další města, kam bude možné cestovat se slevou," dodává Čech. Během druhé poloviny roku ČD chtějí nabídnout levné lístky do Bratislavy či Budapešti.

Spoje Trasa Datum Cena
503 a 508 Praha - Olomouc - Praha sobota 2. a 9. května
neděle 3., 10., 17., 24., 31. května
400 Kč
500 a 507 Ostrava - Praha - Ostrava 500 Kč
18 a 19 Brno - Praha - Brno 350 Kč
15 a 16 Praha - Vídeň - Praha neděle 7., 14. a 21. června 19 €

Podmínky pro jízdenky ČD TIP

  • Jízdenku je možné zakoupit pouze jako jednodenní zpáteční
  • Jízdenky jsou prodávány pouze na konkrétní dny
  • Cena zpáteční jízdenky zahrnuje i povinnou rezervaci
  • Prodej zpátečních jízdenek probíhá v předprodeji od 20. do 26. dubna nebo do vyprodání kontingentu
  • Jízdenky platí pouze ve vybraných spojích SC
  • Jízdenky lze zakoupit pouze v elektronickém obchodě ČD eShop
  • Jízdenky platí jen ve 2. třídě
  • Najednou je možné zakoupit jen 5 ks jízdenek
  • Pro reklamace a návratky platí zvláštní podmínky, v platnosti jsou také podmínky pro mezinárodní elektronické jízdenky eTiket

zdroj: České dráhy


Adys Poslat mail autorovi | 16.4.2009 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Sim 
16.04.2009 (19:20)  
M > ano, spravne, je to o prioritach. Jenze pokud nechci ani gothaj ani sunku, ale rekneme sunkovy salam - kvalitou i cenou na puli cesty - mam smulu.

Pokud jedu Ostrava - Praha, je mi na houby, ze jizdni doba je temer o hodinu min nez normalnim vlakem, pokud mi na to nenavazuje pripoj (a to do Plzne nenavazuje :-( )... no a davat dve kila (v tomhle mem konkretnim pripade inkartovou stovku) "jen" za to, ze si sednu a nebudu se mackat, je podle me preci jen dost.

Takhle mi mnohem lepe vychazi mistenka do Bmee v Janackovi - jenze tam to Bmee nikdo nezarucuje ... a pokud se behem dvou jizd v jednom mesici povede jednou sedet v Bc a podruhe v B, rozhodne to naladu nezvedne.

Mozna nekoho tyhle promo akce do Pendolina nalakaji, me osobne ne.... mimochodem, kdyz to tak pocitam, tak na relaci Ostrava-Praha jde koupit za 160 eliska + 100 priplatek ... to mame 260 jedna jizda, 520 zpatecni ... takze pokud si priplatim dvacku a vim to dostatecne dopredu (coz je ale podminkou i pri vyuziti CD Tip), nejsem omezenej na konkretni vlak...
16.04.2009 (17:51)  
Já bych si nebyl tak jistý, že se celá akce obešla bez nákladů. I kdyby se podobná sleva projednávala jen po telefonu - o tom docela vážně pochybuji, tak jsou tu telekomunikační poplatky. Pokud se uskutečnila pracovní cesta do Vídně na direkci ÖBB – za jeden den se to "nestihne" (mimopražský zaměstnanec předně nestihne první vlak do Vídně v 5.57), tak jsou tu náklady na pracovní cestu, jeden pracovník přece taky nepojede ...
Pak to je otázka, jaký podíl z 19 EURO dostanou ÖBB. Za jízdenku „Grenze" – Wien se platí 15,10 EURO, poloviční jízdenka je za 7,60. Kdyby ÖBB poskytly na zpáteční jízdenku slevu ve výši 75 %, tak si tak jako tak vezmou 7,60 EURO a na ČD zbude 11,40 EURO (cca 300 Kč). Vydání jízdenky taky není zadarmo,
Takže by klidně mohla globální jízdenka do „vídeňského" Potěmkina pro trasu Praha – Břeclav stát 120 Kč, v jedničce tak 150 Kč, aby tu byla konkurence žlutým autobusům.
registrovaný uživatel M 
16.04.2009 (17:30)  
Prazak - platba pres e-shop CD probiha uplne stejne jako pres milion jinych e-shopu. Internet banking s tim nijak nesouvisi
registrovaný uživatel Martin 
16.04.2009 (17:10)  
Jet zpátky z Prahy do Ostravy už v 15 23, mi připadá jako trošku dražší atrakce než jít s děckama na kolotoče(pod 50 korun snad jen děcký vláček z atrakci za jednu jízdu).E shop má v nabídce stále hodně co dohánět, když nabídky na vnitro z bodu A do bodu B jsou jen na přímé vlaky, např. Ostrava - Rokycany skupinovka prostě koupit nejde krom Excelsioru, ale myslím že se to rokama vystříbří.Zpět k tématu, tady jde fakt jen o naplnění prázdných pendolin, když při dnešní nabídce EC IC co 2 hodiny je příplatek za SC zbytečný luxus,ale to je taky jen věc názoru.
registrovaný uživatel XYZH  mail  
16.04.2009 (16:48)  
Ale pokud vím, tak eshop funguje pouze přes internet banking (nebo PaySec) nebo se pletu, příp. jak probíhá platba?
registrovaný uživatel M 
16.04.2009 (16:45)  
Pokud jde o ten eshop, tak pres ten muze platit opravdu skoro kazdy. Jiste, starenka z Horni Dolni asi ne, ale ta asi nejezdi vlakem Praha-Ostrava...

No a mistenky za max.100? Jasne nejsou pro kazdeho, ale kdo jezdi praha-Ostrava vlakem, tak by myslim byl dost sam proti sobe, kdyby In-kartu nemel...
registrovaný uživatel M 
16.04.2009 (16:41)  
Prazak - je to o prioritach... BUD musi stat Praha-Ostrava na chodbicce NEBO si priplatit a sedet sam ve vagone...

Stejne jako bud muzu jist mouku pod komercnim nazvem gothaj nebo maso v podobe sunky. Ale je pomerne slozite chtit zaplatit za gothaj a jist sunku (idealne serrano...)
registrovaný uživatel XYZH  mail  
16.04.2009 (16:04)  
Myslím, že takto se do Pendolina cestující nenalákají - v praxi to vypadá tak, že vlaky IC, EC, popř. R jezdí mezi Phou a Ostravou, resp. Bohumínem poměrně dost plné a leckdy cestující stojí i v chodbičkách, avšak Pendolina jezdí prázdná a hlavně předražená - jednou jsem dokonce v Pardubicích viděl jeden celý vůz úplně prázdný!

Podle mého názoru by měla být cena Pendolina jen mírně vyšší, nežli ostatních vlaků - tj. místenka max. za 100,- Kč a pro všechny a na všechny spoje a jízdné pak dle běžného tarifu TR10.
Tím, že se zlevní Pendolino (o čemž koneckonců informuje hezky článek) sice možná tak 5-15 lidí "dovnitř" nalákáme, ale autobusy SA, vlaky IC, EC a EN do/z Brna budou jezdit naplněné a leckdy (ne však vždy zase...) i přeplněné jako dříve!!

Další věc je eshop ČD - ne každý ho zná a ne každý přes něj může platit - upřímně se přiznám, že ani já se v něm moc neorientuji, přesto však mám zájem - myslím, že takto výhodné jízdenky by mělo být možné zakoupit i přes EPIK (elektronická peněženka), kterou ČD propagují neméně, tudíž by měla být jakási možnost a další výhoda i na ní.

Z mého pohledu tedy závěrem - vedle nepohodlnosti Pendolina a vysoké ceny je také nutno zvážit, zdali se cesta vyplatí časově, což sice asi platí, ale většina cestujících ušetří poměrně dost peněz a sveze se o pár minut déle a pro mě osobně pohodlnějšími vozy Bee, Bmz nebo Aee/Ampz, jedná-li se o první vozovou třídu.
registrovaný uživatel Busman 
16.04.2009 (15:54)  
Za "akční low-cost cenu" 350 Kč je letenka z Prahy po Evropě vč. poplatků. Z Prahy do Brna a zpátky jde o standardní cenu jízdenky autobusem, který je BOHUŽEL o pár minut rychlejší (o víkendu to platí dvojnásob), trošičku pohodlnější a s mnohem lepším servisem než vlajkové Pendolíno.
registrovaný uživatel SYN 
16.04.2009 (14:08)  
Taktak, puvodne jsem se chtel vrhnout do zjistovani jestli existuje i moznost Brno-Praha-Brno ale po shlednuti casu tech spoju mi to vyslo ze toto je platna moznost, opacne mi to nejak temito dvema spoji a s jednodenni platnosti jizdenky nevychazi (ale je mi to celkem fuk)...
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko