..: Z rychlíku vypadl malý chlapec :..

Ilustrační obrázek Lysá nad Labem - Včera okolo poledne vypadl z jedoucího rychlíku v Lysé nad Labem tříletý chlapec. Při pádu si způsobil lehké odřeniny a jednu malou tržnou ránu. Přiletěl pro něj vrtulník, který ho přepravil do nemocnice v pražském Motole. "Chlapec byl při vědomí, dýchal a plakal. Měl jen lehká zranění. Vzhledem k tomu, jak k úrazu došlo, jsme hned volali leteckou záchranou službu, vypadalo to na mnohem horší zranění," řekla mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková. Chlapec se nyní v nemocnici podrobuje vyšetřením, jež zahrnují například CT hlavy, hrudníku a břicha.

Podle policejního vyšetřování se vlak v době, kdy chlapec vypadl, teprve rozjížděl. Mluvčí drah Ondřej Kubala tvrdí, že se souprava pohybovala rychlostí 70 až 75 km/h. Nehodu viděli jak cestující vlaku, tak vlakvedoucí. Ten pak spolu s nimi zatáhl za záchrannou brzdu. "Vlak byl sestaven ze starších vozů, které nedisponují blokováním dveří a centrálním zavíráním. Jsou takto schváleny pro provoz v České republice," doplnil Kubala. Jak k nehodě přesně došlo, není dosud známo. Podle prvních informací nebyl chlapec v době neštěstí na představku vozu sám. Vlakem cestoval spolu s rodinnými příslušníky.

Bohužel nejde o první takovýto případ v poslední době. Před dvěma lety vypadl v červnu z osobního vlaku na Olomoucku šestiletý chlapec. Podle tvrzení rodičů šel sám na WC a vypadl nedaleko vlakové zastávky ve Střeni. Letos v červnu se to samé stalo fanouškovi Baníku Ostrava, který cestoval zvláštním vlakem na zápas s fotbalovou Spartou. Z vagonu typu Bdt vypadl nedaleko stanice Zámrsk, když se za jízdy opíral o dveře.

Zdroj: Idnes.cz


Samir Lepara | 13.7.2008 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Středočeský


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
13.07.2008 (13:57)  
David Rada : celkem nic složitého, vůz nemá dálkové zavírání dveří a blokaci proti otevření, takže stačí, aby dveře při zavírání nedoklaply (= západka nezapadla), ale vypadají jako zavřené. I když budou mít dveře elektrickou blokaci, ale nedoklapnou, tak se dají za jízdy otevřít.
Zaměstnanci vlakového doprovodu kontrolují zavření dveří pouze pohledem a na nedoklaplé dveře přijdete pouze tak, že se vám "nezdá" poloha kliky, takže za ní vezmete, dveře otevřete a řádným bouchnutím je znovu zavřete.
registrovaný uživatel Fauny  mail  
13.07.2008 (13:52)  
Už několikrát jsem byl svědkem toho, že u vozů Bmx se v oblouku dveře z ničeho nic otevřely. A to ani nemluvím o tom, že cestující kolikrát dveře jen přivřou a průvodčí to nechá tak. Pak se nikdo nemůže divit, že se něco takového stane.
13.07.2008 (13:11)  
No s těmi vozy to je hrůza - můžete si je otevřít kdy chcete a mě by ještě zajímavalo co vedlo k tomu otevření dveří.
13.07.2008 (12:42)  
předchůdce: Souhlas. Bohužel, dnes jsou peníze nadevše. A ty děti, to je prostě dobou. Je mi z toho na... Alespoň se utěšuju přírodní selekcí blbů. I když to dítě nemůže za to, že má blbé rodiče.
13.07.2008 (12:38)  
ty rodiče hlavně,že chtěj děti a se*ou na pořádnou výchovu a dozor nad nimi.

nebyli ty dveře třeba špatně dovřené jednou se mi stalo u Bp_čka , že se dveře pootevřeli

chudák malej. Určitě se rodiče zakecali a dítě si dělalo co chtělo, jednou sem jel v ešusu a a byla tam máma s dítětem tak 5 letým a máma v klidu kecala s kámoškou a dítě nechala vlak vjížděl do stanice Český Brod a dítě spadlo s těch pár schodů co vedlo do mezpatra s nástupního prostoru naštěstí se nic nestalo a máma naněj začal řvát proč tam lezl a takový pindy.

A to je pak výchova.

A pak se není čemu divit když se ta mládež takhle v dospívání chová.

sprejeři vandalové šikana krádeže apod.
13.07.2008 (12:33)  
Tam se ale pise, ze tam nebyl sam ;-)
registrovaný uživatel Jim  mail  
13.07.2008 (12:29)  
Me by spis zajimalo, jak trilety dite ty dvere otevrelo.. asi zas nekdo nedelal svou praci poradne..
13.07.2008 (12:19)  
Co delalo trilety dite samo na predstavku? Rodice si zadelali na pekny pruser...
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko