..: Projekt RT-Express Praha - Ostrava končí :..

Ilustrační obrázekSokolov - Společnost Railtrans se rozhodla své aktivity v dálkové osobní železniční dopravě utlumit a projekt RT-Express Praha - Ostrava ukončit. Jako jeden z důvodů firma uvádí objednání nových vlaků Praha - Brno státem. Její expresy z Prahy-Holešovic do Ostravy se už tak do grafikonu nevešly a musely by jezdit z Prahy-Smíchova přes Malešice, vzhledem ke zmenšené kapacitě úseku Libeň - Běchovice kvůli zahajované rekonstrukci této části koridoru. Podle společnosti Railtrans ze vzájemného jednání Českých drah a státu vyplynulo, že stát bude napříště u ČD objednávat (tedy i dotovat) i výkony vlaků kategorie IC/EC, což představuje na relaci Praha - Ostrava přímou konkurenci jejím expresům. Zároveň by tak prý stát mohl projekt RT-Express zablokovat z důvodu "ohrožení dopravy ve veřejném zájmu". Celou tiskovou zprávu lze nalézt na stránkách Railtrans.

zdroj: Railtrans


M@ra | 19.9.2007 (14:30)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu ČR Moravskoslezský ČR Olomoucký ČR Pardubický ČR Praha ČR Středočeský


  1 ... 4 5 6 7 8 ... 27      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Web 
21.09.2007 (16:13)  
GC: Přesně tak a ještě přitopím v regulačním kotli, takže rozumný podnikatel půjde kamkoli, jen ne do dopravy... A kolečko se roztáčí.
registrovaný uživatel Web 
21.09.2007 (16:12)  
pekař: Ano, ovšem jako nevyhazování peněz za dotování obojího zjevně vidíte jenom jednostranou preferenci železnice.

Můžete mi ještě jednou vysvětlit, proč mám dotovat železnici na trase, kde jezdí bus bez dotací? A je mi úplně jedno, jaké má poplatky za co, já taky nenakupuju pečivo podle toho kolik platí jednotliví pekaři nájem za pekárnu.
registrovaný uživatel Web 
21.09.2007 (16:08)  
pekař: Já mám přesně opačný pocit, M to vysvětlil docela dobře. Tak znovu:

A platí státu za DC 100 Kč a stát ho dotuje 120 Kč. Pokud zlevním DC o 80 Kč, prodělá stát? Ne! Protože může snížit dotaci o 90 Kč (snížení nákladů + průtokoví ohřívači).

Ano, SŽDC dostane dotace a přímo, což je normální, nic diskriminačního. Nebo snad máte pocit, že dneska SŽDC příspěvky nedostává a živí všechno z poplatků DC? Vy, který tvrdíte že rozhodně i autobusy Praha-Brno dostávají dotace? :)
registrovaný uživatel pekař 
21.09.2007 (15:45)  
Pánové , vy si snad sedíte na vedení . Když zlevním DC , tak mi těch vlaků o tolik víc , aby se mi to vrátilo , jezdit nezačne . Prostě SŽDC příjde o peníze na nutnou údržbu . Cesta je opravdu ve vyšších dotacích a nevyhazováním peněz za dotování oboijího...
21.09.2007 (15:42)  
M: Nehledě na to, že když zvednu cenu, tak se zdraží vlak i bus, cestující se na to v****e a jede autem že...:-D
registrovaný uživatel pekař 
21.09.2007 (15:39)  
Největším vyhazováním peněz je když se na jedné trase dotuje bus i vlak , to se musí odstranit...
registrovaný uživatel pekař 
21.09.2007 (15:39)  
M:ale když to zlevním , tak budou zase chybět peníze na údržbu kolejí a cest !!! A obojí potřebuje peníze jako sůl...
registrovaný uživatel M 
21.09.2007 (15:33)  
pekari, proc narovnavat podminky tim, ze se oboji zdrazi. Kdyz teda rovnost, tak snad proboha oboji "zadarmo", ne? System napred to zdrazime (my - stat) a potom to zdrazeni dodotujeme mi prijde dostaveny na hlavu.
A to nemluvim o tom, ze jeden urad bude kontrolovat vyber mytneho a druhy urad bude kontrolovat rozdavani dotaci, takze z toho "uzavreneho systemu zaplatim poplatky a hned pozadat stat o jejich proplaceni" budou unikat penize na jeho spravu...
registrovaný uživatel pekař 
21.09.2007 (15:09)  
Mýtné je u nás v porovnání s ostatními zeměmi levné , takže bych opravdu šel asi spíše cestou jeho zdražení . A pak se rozhodnout zda dotovat vlak nebo autobus , ne jak dosud obojí...
registrovaný uživatel Aleš Franc  mail  
21.09.2007 (14:52)  
pekař,web- já bych touto cestou nešel. Ten kdo něco objednává by měl mít jasný přehled o nákladech toho , co objednává.Může to mít i vliv na jeho rozhodování. Přímé dotování DC by zkreslilo reálný pohled na věc.
  1 ... 4 5 6 7 8 ... 27      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko