..: Rozhovor s panem Šimralem ze společnosti Railtrans :..

Praha - Již podruhé jsme oslovili pana Šimrala za společnosti Railtrans a požádali jej o rozhovor. Byl tak laskav, že nám otevřeně odpověděl na všechny naše dotazy. Přepis rozhovoru naleznete níže.

Máte již představu, z kolika vozů se bude skládat jedna souprava RT Express? Posledně jste také naše čtenáře informoval, že hodláte jednotlivé vozy rozdělit na tzv. tiché (pro odpočinek), hlučné (pro pracující), dále kuřácké a konečně pro rodiny s dětmi. Platí tato diferenciace stále?

Souprava RT expressu bude složena v počátku provozu ze šesti vozů:
1. a 2. třída tichý - 1. třída standardní - restaurační - 2. třída standardní - 2. třída standardní - 1. a 2. třída kuřácký

Plánujete nějakou větší reklamní akci před vyjetím prvního spoje?

Plánujeme větší reklamní akce před výjezdem RT Expressu, reklamní akce budou zahájeny koncem listopadu.

Máte již vytvořenou koncepci prodeje jízdních dokladů? Pokud ano, mohl byste nám ji alespoň rámcově přiblížit? Plánujete spuštění internetových stránek k produktu RT Express?

Máme vytvořenou koncepci prodeje jízdních dokladů, která řeší určitý náběh jednotlivých produktů. Kompletně to bude zveřejněno při reklamní kampani a na internetu na www.rtexpress.cz.

Jak daleko jsou homologace lokomotiv od společnosti Siemens pro Vaše vlaky?

Homologace lokomotiv probíhá, řeší jí přímo Siemens.

V Moravskoslezském deníku vyšla informace, že jednosměrné jízdné ve 2. třídě by mělo stát 240 Kč, je tato suma konečná, tedy bez dalších příplatků (které se musí platit ve vlacích IC/EC)? Uvažujete o zavedení zpáteční slevy?

Myslím, že se již můžeme otevřeně bavit o takzvaném základním jízdném. Základní jízdné z Prahy do Ostravy bude činit opravdu 240,– Kč ve druhé třídě vozové. K získání jízdenky za tuto cenu nebude potřeba vlastnit jakýkoliv slevový doklad. V ceně jízdného bude rezervace místa a ještě nějaká překvapení, to si ale necháme až na oficiální přdstavení. K tomuto jízdnému se nebude již platit žádný příplatek. Samozřejmostí bude platnost státních slev (žákovské, studentské jízdné, poslanecké jízdné). V rámci prezentace produktu bude představen i slevový program a ceny dalších produktů, které budeme pro jízdu RT expressy nabízet. O zavedení zpáteční slevy neuvažujeme, umožníme však při jednom nákupu nákup jízdenky tam i zpět.

Děkujeme za rozhovor.


CSPSV | 20.10.2006 (9:32)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Rozhovory

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 3 4 5 6 7      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
20.10.2006 (14:14)  
zdendo - ano, je to vyzobavani hrozinek... Kdo chce vydelat, dela novy kozy, kdo chce pomahat jde pecovat o lidi do starobince. Ale: "A co jako..?"

Jinak k tem lokalkam... Mam pocit, ze to objednavaji kraje, ne? Na kraj prijdou dve nabidky - jedna draha, ale kvalitni (nove vozy, na ceske pomery nadprumerny servis). Druha quasidumpingova (?), s prastaryma vagonama a klasickou zatuchlosti. Takze to vezme ten urednik na kraji a rika si: Jezis, vzdyt tohle je 3x drazsi, to se zblaznili, dame to tem levnejsim...
Tak... a tady nekde konci pribeh na tema, proc na lokalky soukromnici nejdou...

A ted jedno tajemstvi (ktere ti dle tveho vykriku asi jeste nikdo neprozradil): CD ty lokalky neprovozuji ze sveho provozniho zisku, ale z DOTACI...
registrovaný uživatel waszyn 
20.10.2006 (14:10)  
zdenda:
Chces nam rict ze CD na relaci Praha-Ostrava takovym zpusobem vydelavaji, ze tim financuji nejen nakup Pendolin, ale i provoz mnoha lokalek do Horni Dolni a diky tomu pak chteji po krajich mene penez a vyhravaji vyberova rizeni? Cili po nastupu RT expresu na trasu Ova-Pha tedy CD spadnou do ztraty, nebudou moci dotovat lokalky ze zvych zisku na teto rozince, zvysi soutezni ceny na ZDO a budou na tech lokalkach tedy nuceny zvysit jizdne?
Porozumel jsem Tve uvaze spravne?
registrovaný uživatel zdenda 
20.10.2006 (13:37)  
proč bušíte do Petera99, vzdyt ma pravdu, ze podobny firmy vyzobavaji rozinky, Praha-OStrava je nejlukrativnejsi trasa na Ceskych drahach a nejsanze se na ni asi docili zisku, jinak by to Railtrans nedelal, kdyby si nemyslel, ze na tom vydela, nikomu nejde o cestujici, ale aby vydelal, samozrejme na tom profituje i cestujici, ale zadny dopravce, ktery chce vydelavat nepujde jezdit lokalku z Havl. Brodu do Humpolce, Student Agency taky nikdy nebude zajistovat regionalni dopravu, protoze by na tom nic netrhla...a taky je to trochu o vytesneni dosavadni konkurence, protoze treba ceny u SA Praha-Jihlava-Brno nejsou nic jinyho nez dumping...
registrovaný uživatel waszyn 
20.10.2006 (13:26)  
cituji specialne pro M: V ceně jízdného bude rezervace místa a ještě nějaká překvapení
20.10.2006 (13:14)  
Za uplynulé dni je toto vec, ktorá sa čítala najlepšie. Držím RT palce.
registrovaný uživatel M 
20.10.2006 (13:07)  
"v cene jizdenky bude mj. i rezervace mista, cili bych se nebal zda si sednu."

To jsi napsal ty, ne Simral... Takze nevim, proc bych se mel ptat jeho...
registrovaný uživatel Redispero  mail  
20.10.2006 (13:07)  
Hlučný vůz pro pracující? Většinou když pracuji, tak potřebuji ticho. Ne každý při práci telefonuje... Všichni budou chtít do tichého vozu, a hlučný bude prázdný, takže tam nakonec bude větší ticho než v tichym :-)
registrovaný uživatel funTomas  mail  
20.10.2006 (12:58)  
budou teda stavet i v Pardubkach? Doufam ze jo:) tech 6 vagonu bude malo pri tech cenach!!
registrovaný uživatel Racek 
20.10.2006 (11:38)  
to peter99: dotované spoje do Horní Dolní by uměl (a chtěl) vozit každý dopravce. Ztrátu platí ten, kdo si je objednal ...
registrovaný uživatel waszyn 
20.10.2006 (11:23)  
M: Tak to je spis otazka na pana Simrala ne? Zkus se ho zeptat:)
Ja osobne si myslim ze by to mohlo fungovat jako ze poslu sms a prijde mi cislo mista. Kdyz ho neobsadim do odjezdu vlaku, sedne si tam nekdo kdo tak neucinil. Ale treba se taky mylim ze, vsak brzy uvidime.
peter99: Jinak abych Ti jen nenadaval, doporucuju si prostudovat Vyhlášku č. 241/2005 Sb., o prokazatelné ztrátě ve veřejné drážní osobní dopravě a o vymezení souběžné veřejné osobní dopravy, než začneš něco plácat o vyzobávání rozinek.
  1 ... 3 4 5 6 7      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko