..: V Teplé na Karlovarsku vykolejil osobní vlak :..

VT 46, Ilustrační foto: MirKoTeplá — V posledních dnech, kdy se množí případy vykolejení vlaků, se výčtu mimořádností nevyhne ani Karlovarsko, kde nehodová událost tentokrát postihla stroj soukromého dopravce. Ve středu 19. srpna v podvečer v obci Teplá na trati 149 mezi Mariánskými Lázněmi a Karlovými Vary vykolejil na výhybce č. 1 motorový osobní vlak společnosti Viamont. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, nicméně kvůli vyšetřování příčin nehody a vyprošťování vozu byla doprava zastavena až do 19. hodiny následujícího dne. Mezi Teplou a Mariánskými Lázněmi tak byla prakticky na celý jeden den zavedena náhradní autobusová doprava.

Vlak byl veden motorovou jednotkou VT 35 RegioSprinter v majetku německé společnosti Vogtlandbahn a podle sdělení tiskového mluvčího Drážní inspekce Zdeňka Neusara bylo příčinou vykolejení zřejmě lidské pochybení. Provoz v Teplé je řízen dle předpisu D3 pro zjednodušenou dopravu, strojvedoucí měl zastavit před inkriminovanou výhybkou a přesvědčit se, zda je správně postavena a zajištěna. Soupravu ovšem před ní nezastavil a pokračoval v jízdě, čímž došlo k vykolejení přední nápravou a středovým podvozkem vpravo ve směru jízdy. Škoda na jednotce byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun a 100 tisíc na železničním svršku.

Zdroje: Novinky, Drážní inspekce


JRtrain Poslat mail autorovi | 25.8.2009 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Karlovarský


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
25.08.2009 (19:48)  
AD Ážetďák a mimo téma doporučuji nejdřív vyzkoušet a pak chválit.Ono totiž není co,bohužel.
25.08.2009 (16:51)  
Nejvyšší čas nahradit tímhle všechny Made in Czech republik hrkafony! Je to pohodlnější, silnější, jezdí to rychleji a (i když je to to nejméně podstatné), vypadá to mnohem lépe.
25.08.2009 (11:15)  
Já žasnu. U nás se skutečně měří dvojím metrem ... jeden je pro ČD a druhý pro jakéhokoli jiného dopravce. Být to vlak a strojvedoucí ČD, tak je ohen na střeše, jak to zde v podobných případech bývá. Ale jelikož se jedná o vlak Viamontu...
registrovaný uživatel Martin Š.  mail  
25.08.2009 (8:50)  
No, důležité je, že se nikomu nic nestalo. Ale zajímalo by mě také jak to má Arriva s Viamontem ošetřeno, zda jednotku budou opravovat u nás (přesněji řečeno si jí opraví Viamont) nebo jí stáhnou do německa (kde si jí opraví Vogtlandbahn a naúčtuje to Viamontu).
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko