..: Jízdní řád 2018: Tarif dopravce České dráhy :..

362.165-3, Polanka nad Odrou - Jistebník, foto: Duhy Praha — Nevelké množství změn představuje tarif Českých drah, platný od druhé prosincové neděle letošního roku. Akční či Včasné jízdenky budou i nadále dynamické, jejich cena se tedy i bude měnit dle poptávky. Cena obyčejného jízdného stoupne přibližně o dvě procenta, tedy o očekávanou letošní inflaci, naopak zlevní cestování pro skupiny – všichni členové skupiny nad šest osob budou mít slevu 50 % z obyčejného jízdného. Dětem ve věku od šesti do patnácti let pak bude určena modifikace populární Jízdenky na léto. Ta bude nově stát v sedmidenní variantě 390 Kč, resp. ve čtrnáctidenní variantě 590 Kč. Dojde také ke zrušení lomeného jízdného a místo něj se budou veškeré dvakrát projížděné úseky stejné tratě počítat dle ujetých kilometrů. Pro cestující s jízdními koly vznikne nová celodenní jízdenka pro jízdní kolo za 99 Kč, naopak úschova během přepravy zdraží z 10 Kč na 20 Kč. Na závěr zbývá dodat, že za neuposlechnutí pokynů dopravce nebo porušení přepravních smluvních podmínek bude nově přirážka 1000 Kč, resp. 400 Kč při zaplacení v hotovosti anebo do čtrnácti dnů. Jako obvykle pak platí, že nové ceny jsou platné až od 10. prosince letošního roku a do té doby bude možné zakoupit jízdenky za dosavadní ceny.

Zdroj: TZ ČD


Adam Vanting Poslat mail autorovi Ohodnotit na Flattru | 14.11.2017 (15:07)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel ČSD 
14.11.2017 (23:40)  
Kilometrická banka stále existuje, nikdo ji nezrušil, viz nový tarif TR 10, článek 210, str. 45, s platností od 10.12.2017. Zpáteční jízdenka (zpáteční sleva) existuje také, TR 10 článek 186, str. 40.
editor nebo admin ŽP Adam Vanting  mail  
14.11.2017 (23:38)  
Uznávám, že chyby trousím často, ale popravě si nemyslím, že by počet příspěvků měl nějaký zásadnější vliv na chyby. Teď zvládám zhruba jeden článek denně a stejně se v něm chyba objeví. :-) Každopádně děkuji, dám na psaní větší důraz, sám uznávám, že jsem to poslední dobou odbýval o něco více, než dříve.
Vlad  Poslat autorovi email
15.11.2017 (9:26)  


Adam je čerstvě jmenovaný šéfredaktor, který se opět snaží rozhýbat redakci. Není to profesionální novinář a redakci plní aktualitami - stejně jako jeho kolegové - ve svém volném čase. Takže věřím, že občasný překlep mu rádi prominete.

Zbyla mu ale jen hrstka z původního týmu. Kombinace škola a práce, případně práce a přítelkyně/rodina nedovolí mnohým se už věnovat redakční práci. Adam by proto rád v redakci přivítal nové tváře, které jsou ochotny tu a tam přiložit ruku k dílu a připravit pro ostatní zajímavé počtení. Máte-li chuť, ozvěte se mu!
registrovaný uživatel kave 
14.11.2017 (23:19)  
Současné ceny jsou platné až do půlnoci 9. prosince 2017 včetně dvouměsíčního předprodeje, to znamená, že za stávající ceny lze zakoupit jízdenky až do začátku února 2018. Nové ceny jsou tedy platné až od 10.prosince. Objevuje se tu v poslední době hodně příspěvků od tohoto autora, ale raději jich může být méně a bez chyb.
Vlad  Poslat autorovi email
14.11.2017 (23:31)  


Šotek vyhnán.
registrovaný uživatel Trakia 
14.11.2017 (22:51)  
Tak 2% to zas není taková hrůza.Pro mně je důležité,že nezdraží síťové jízdenky.
V této souvislosti mně napadlo,že by mohly existovat síťovky pro dva regiony zároveň,přesněji pro dva kraje vedle sebe na jednu jízdenku.
Příklad: když jsem z kraje Moravskoslezského,tak jízdenka Moravskoslezský+Olomoucký,nebo Moravskoslezský+Zlínský.Cenově třeba tak o "kilo" drahší než pro jeden kraj.Tedy když je cena Moravskoslezský 209 Kč,tak 2 kraje vedle sebe třeba 309 Kč.
registrovaný uživatel Nechic  mail  
14.11.2017 (18:51)  
Řekl bych, že ČD by měly zvažovat oživit produkty jako Kilometrická banka nebo zpáteční jízdenka. Tím myslím skutečně z nich udělat zajímavé nabídky, ne nepoužitelné položky v tarifu. V době, kdy konkurence roste, motorové vozidlo si může pořídit i student na brigádě v Kauflandu a sociální PR hraje velkou roli se možnost "uvázat si zákazníka" určitě hodí.
registrovaný uživatel Sim 
14.11.2017 (17:40)  
A ja uz si rikal, ze zmizi mnozstevni prirazka z tarifu. Ale ne, vratime se na zem, pro modre znamena lomene jizdne neco jineho, nez rozdeleni jizdenky na dva samostatne useky se samostatnymi jizdenkami.

Kazdopadne zmeny tarifni jsou spis kosmeticke, takze za me dobry.

Mnohem vic jsem zvedavy na zmeny systemove, treba propojeni inkarty treba s plzenskou kartou.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko