..: U bavorského Bad Aiblingu došlo k tragické srážce dvou vlaků :..

(Aktualizováno 11.30) Bad Aibling — V Horním Bavorsku v okresu Rosenheim se v úterý 9. 2. 2016 kolem 6.45 ráno čelně srazily dvě elektrické jednotky Stadler Flirt, provozované společností Bayerische Oberlandbahn (Meridian), na jednokolejné trati 958 Mangfalltalbahn Holzkirchen – Rosenheim. Místo střetu se nachází v nepřehledném úseku Kolbermoor – Bad Aibling, 50 km jihovýchodně od Mnichova. Obě soupravy při nehodě vykolejily, některé vozy se převrátily. Aktuální zprávy hovoří o deseti mrtvých (včetně obou strojvedoucích i průvodčích), 10 těžce a 70 lehce zraněných. Německý ministr dopravy uvedl, že hasiči dorazili na místo nehody do 3 minut od nahlášení. Na místě zasahovalo cca 500 členů jednotek IZS a 15 vrtulníků. Podle českého konzulátu ve vlacích zřejmě necestovali čeští občané. Trať je na neurčitou dobu uzavřena, webové stránky společnosti Meridian kvůli tragické události místo obvyklého obsahu ukazují jen základní informace o nehodě. Příčina nehody se vyšetřuje, zřejmě šlo o selhání lidského faktoru. Kolem poledne skončilo vyprošťování obětí, nyní probíhá odstraňování trosek obou vlaků v těžce přístupném terénu u vodního kanálu Mangfall.

Zdroj: Policejní prezidium Oberbayern Süd, Idnes.cz


NIcKON Poslat mail autorovi | 9.2.2016 (9:50)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Německo


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
10.02.2016 (10:13)  
Tak na novikách psali že podle správ od vyšetřovatelů to nejspíš spůsobila lidská chyba. A zmiňované zabezpečovací zařízení jenž mělo zabránit projetí na červenou bylo přepnuto do manuálního režimu. http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/394346-celni-srazku-vlaku-v-bavorsku-zpusobila-lidska-chyba.html Zde i něco s idnesu v četně videa. http://zpravy.idnes.cz/bavorsko-nemecko-celni-srazka-vlaky-obeti-zraneni-fsj-/zahranicni.aspx?c=A160210_082759_zahranicni_fer#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=zpravodaj&utm_content=main
10.02.2016 (10:08)  
Tak "zatáčku" bych moderátorům určitě nezazlíval, ale asi se tu shodneme, že za čelní srážku na širé trati na jednokolejce těžko může špatně přestavená výhybka.
09.02.2016 (23:40)  
Nejvíc mě dostali na novinkách a "moderátorka" když psali a ona říkala, že se to stalo v zatáčce.
Napásla se na tom N@va, moderátorka neumí ani říct slovo výhybka na první pokus.

Domníváte se, že to většině čtenářů a diváků bylo nesrozumitelné?
Vadí Vám, že Vám v lékárně na nachlazení nenabídnou kyselinu 2-acetyloxybenzen-1-karboxylovou, ale jen obyčejný acylpyrin?

Dnes by se už tohle nestalo ani na zastávce Vřesinská v Ostravě.
Jistě se to řadu let už nestane ani tam. Zkrátka systém měl díru, o které nemusel nikdo vědět.
09.02.2016 (23:25)  
Tady nešetříte mínusy, ale myslíte si, že je úplně vyloučené, že se někomu povedl záměrný vnější zásah??? Při preciznosti Němců je málo pravděpodobné, že by něco jen tak selhalo, a že by vlaky takovou dobu jely proti sobě na jednokolejce a nikdo si toho nevšiml. Chtělo by to vědět víc o systému zabezpečení na té trati. Dnes by se už tohle nestalo ani na zastávce Vřesinská v Ostravě. Je to celé nějaké divné.
09.02.2016 (22:18)  
Stejně nechápu, že jim ten vlak někde "nechyběl". Já, ač obyčejný cestující, vždycky zpozorním, když se na mé pravidelné trase (ne)křižujeme nějak nestandardně. Občas se i zeptám, co se děje a kde je vlak proti nám. Nechce se mi věřit, že by se takto neptali i strojvedoucí, výpravčí...
Nebo byla v tu chvíli taková zpoždění, že se mohlo stát cokoliv? Při preciznosti Němců se mi nechce věřit.
Taky jsem zvědav, co se vyšetří. Na 99 % tipuji lidská chyba, protože to asi fakt bude pravda a hlavně zabezpečovací zařízení už stálo pořádnou hromadu peněz a prostě nesmí selhat, protože by to bylo hrozně drahé na prověřování a výměnu.
09.02.2016 (22:07)  
Štěstí v neštěstí je, že v Německu jsou prázdniny. Jinak by bylo mnohem více obětí, neboť těmi vlaky cestují hlavně školáci. Jeden z čelních vozů byl při nárazu slušně rozpárán, jeho levá bočnice prakticky zmizela.

Každopádně jsem zvědav na výsledky vyšetřování. Odjet proti Stůj u DB nelze, to zasáhne PZB. Pro jízdu na přivolávačku platí přísná pravidla. Že by jim zmizel vlak z úseku a proto šlo do protisměru postavit na volno? Uvidíme.

P.S.: https://youtu.be/y04O09B8vy0 v čase cca 24:00 je stanice Bad Aibling, o čtyři minuty později dojedete na místo nehody.
09.02.2016 (21:48)  
Nejvíc mě dostali na novinkách a "moderátorka" když psali a ona říkala, že se to stalo v zatáčce.
09.02.2016 (21:14)  
No, každopádně špatně přestavená výhybka na jednokolejce, kde se vlaky srazily na širé trati je kravina. Z nějakého důvodu odjel jeden vlak do obsazeného oddílu, což může mít jen tři příčiny. Buď předčasný nedovolený odjezd (pravděpodobné) a to buď v důsledku chyby strojvedoucího, nebo v důsledku chyby dipečera (výpravčího), nebo totální selhání zabezpečovacího zařízení (to se mě moc nezdá). Nevím jak je ta trať zabezpečená a popravdě netuším jestli měli výpravčí (dispečeři) nějaký čas zasáhnout....
09.02.2016 (19:53)  
Napásla se na tom N@va, moderátorka neumí ani říct slovo výhybka na první pokus. A ta debata na Novinkách, podezřívají z toho islamisty.
09.02.2016 (19:28)  
Tak tady jsem velmi zvedavy, jak presne k tomuto doslo... Doufam, ze se to brzy dozvime...
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko