..: Pozvánka na protokolární vlak Kolín – Mšeno a zpět :..

MUV 69, Mšeno, foto: Strnda Kolín (aktualizováno 8. 12. 23:00) — Se zavedením nového GVD 2016 dochází k opětovnému zprovoznění trati č. 076 Mělník – Mšeno a vy můžete být u toho! V neděli 13. prosince 2015, tedy v první den platnosti nového jízdního řádu, bude vypraven zvláštní protokolární vlak v čele s brejlovcem 750.308. Trasa vlaku povede z Kolína (odj. 10.45) přes Nymburk, Lysou nad Labem a Mělník do Mšena s plánovaným příjezdem v 13.26. Zpět se vlak vydá v 14.24 a do Kolína dorazí v 17.05 (podrobnosti viz plakát). Souprava vlaku bude tvořena třemi vozy řady Bc a jídelním vozem řady WR, kde bude připraveno bohaté občerstvení. Na jídelním lístku najdete guláš, klobásy i koláče, na čepu bude kácovské pivo i další nápoje.

Na základě dotazů upřesňujeme:
Globální cena a rezervace míst přes ŽelPage za 199 Kč platí ve dvou vozech pro železniční nadšence. Kromě toho bude jeden vůz vyhrazen pro cestující mezi Mělníkem a Mšenem s cenou jízdenky 50 Kč jedním směrem. Tyto jízdenky budou prodávány u vlaku, nelze je zakoupit v předprodeji nebo s rezervací místa. Cena je jednotná za místo, děti do 15 let platí polovic, do 6 let zdarma. Žádné další slevy se neposkytují.
Tzv. fotopas je stanoven jako symbolický příspěvek na uspořádání akce. Přihlášeným fotografům bude poskytnut podrobný jízdní řád a kontakt na organizátora během jízdy.

Jízdné je jednotné, zpáteční jízdenka stojí 199 Kč. Poskytuje se poloviční sleva pro děti do 15 let, děti do šesti let jedou zdarma. Navíc lze zakoupit balíček za 399 Kč, který kromě zpátečního jízdného obsahuje i občerstvení (1× guláš, 1× klobása, 1× koláč). Občerstvení bude možné zakoupit i zvlášť. Cena fotopasu je 308 Kč. Rezervace jízdenek je možná do 9. prosince, později se lze přihlásit na telefonním čísle 603 306 616. Kapacita vlaku je 130 cestujících, v případě zvýšeného zájmu bude navýšena.

Pořadatelem akce je H+H stáj Kateřina. Hlavními sponzory jsou města Mšeno a Mělník, partnery Středočeský kraj a SŽDC. Dopravcem vlaku je společnost MBM rail.

Příloha: plakát (PDF) - uvedený jízdní řád je pouze předběžný!

>> Rezervace jízdenek & zakoupení fotopasu <<


Redakce ŽelPage Poslat mail autorovi | 4.12.2015 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu ČR Středočeský


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Petr Holub  mail  
06.12.2015 (23:46)  
Optus: Ještě bych se vrátil k té definici "dostatečného plnění", když se podívám na jízdní řád, časy jsou postavené tak, že žádný pobyt navíc nelze jednoduše provést. Pobyty ve stanicích jsou vesměs krátké, což komplikuje pořízení dalších záběrů. Takže jediné co mě napadá je přehled fotozastávek, možná spojený s přípravou některých fotofleků.
U veřejného vlaku není moc zažité platit, celkem chápu nepochopení :-) Veřejný vlak by měl být finančně pokrytý z jiných zdrojů (cestují, obce, sponzoři).
Osobně platbu respektuji a říkám si, kdy se to stane trend i u parních akcí, kde jsou náklady vyšší. Vlastně se už párkrát stalo a bylo možné dojít ke kompromisu, tedy byl vlak v určitém úseku vypraven i pro fotografy s pobyty.

Je možné tuto částku uhradit dopředu převodem na účet? Kontaktní osoba jsi ty?

Ještě připomínám web lokomotivy 750.308, zde lze v záložce "spolek" najít i transparentní účet určený přímo na údržbu a opravu lokomotivy.

http://www.tristaosmicka.cz/

Účet: http://www.tristaosmicka.cz/spolek.html
registrovaný uživatel optus 
05.12.2015 (23:58)  
MI.KO - I veřejný zvláštní vlak může mít fotozastávky, a proto je v nabídce fotopas. Dostáváš to, co si objednáš. Když jízdenku, tak jízdní řád, když fotopas, tak seznam fotozastávek.
Dívaje se na částky o kterých se tu bavíme, se domnívám, že bychom se my, výdělečně činní měli povznést a takové "drobné" neřešit a přispět na zachování historických vozidel...
registrovaný uživatel mi.ko 
05.12.2015 (22:17)  
Optus: I když rozumím co tím chceš říct, v tomto případě chápej náš údiv, protože se podle mne nejedná o fotovlak, ale o veřejný (byť zvláštní) vlak, jen je v čele historický stroj. A protože zpravidla s fotopasem dostávám jízdní řád a přehled fotozastávek, pak zveřejnění jízdního řádu může u někoho vyvolat pocit, že je to tak trochu od pořadatelů nefér a proto Martina chápu.

Jinak naprosto souhlasím, že pokud by jednalo o fotovlak, bylo by přinejmenším nefér vůči ostatním, kteří zaplatili, zveřejňovat fotky nebo záznam.
Zdeněk Michl: Díky moc za vysvětlení.
registrovaný uživatel optus 
05.12.2015 (20:14)  
Martin Švancar: ad komu půjdou peníze do kapsy....
Dovolím si tento komentář: Vypravit zvláštní vlak, není něco tak jednoduchého jako stáhnout kalhoty a vykonat to, co je zrovna potřeba :D A nese to s sebou mnohem větší riziko, než je potřísnění oděvu tělesnými produkty...
Proto nepochopím to, jak se někdo může ptát, komu skončí peníze v kapse. Jestli si Marine myslíš, že je to bomba kšeft, a že se na tom dají trhnout miliony, a když ne, tak alespoň tisíce, tak to vyzkoušej sám... Peníze sice na krátko skončí ve Tvé kapse, ale obratem je vydáš za dopravní cestu, vlakový personál, pronájem lokomotivy a soupravy, vyhlášení drážním rozhlasem a Bůh ví, za co ještě...
Kladeš si podobnou otázku komu skonční peníze v kapse za rohlík, který sis ráno koupil ke snídani?

Cena fotopasu je symbolická 308 Kč, jak správě poznačil Kuba Vyskočil. Držitelům fotopasu samozřejmě pořadatel nabídne dostatečné plnění.

Mi.Ko Nikdo To zakazovat fotit nebude. Klidně si foť jak uznáš za vhodné. Víš, ono je to s focením na těchto akcích podobné, jako třeba se stahováním hudby z internetu. Před zahájením promítání bývá v kinech krátký film o nelegálním stahování... Můžeš se na to podívat stejnou optikou... Rohlík v sámošce neukradneš, CD v supermarketu neukradneš, ale pokud fotíš vlak, za který ostatní zaplatili, tak v podstatě kradeš...

Chtěl bych z tohoto místa podotknout, že pokud si kdokoli vyfotí placený fotovlak výhradně pro svou potřebu. třeba do rodinného alba. Pořadatelům to určitě vadit nebude. Pokud ale fotku jakýmkoli způsobem zveřejníš, ať už na svém facebooku, flickru nebo vložením na zájmový web, pak je to přinejmenším vůči platícím i pořadatelům nefér...
05.12.2015 (19:37)  
mi.ko: že by třeba proto že to zrovná lokomotiva 308 potáhne ?
registrovaný uživatel mi.ko 
05.12.2015 (18:01)  
Honza: nikdo ti nemůže zakázat fotit.
Martin Švancar: Sám jsem zvědav, jaká bude přidaná hodnota mého zaplaceného fotopasu (to jsem ještě nevěděl, že jízdní řád bude veřejný). Třeba aspoň dostanu guláš, klobásu a koláč :-) Jinak si nedovedu vysvětlit, jak se došlo zrovna k ceně 308 Kč, což je více než zpáteční jízdenka :-)
registrovaný uživatel Honza  mail  
05.12.2015 (5:00)  
Takže bez fotopasu můžu jet, ale nesmím fotit?
editor nebo admin ŽP RaPa  mail  
04.12.2015 (23:02)  
redakce >>

Do textu byly doplněny základní časové údaje v přidán odkaz na plakát.
registrovaný uživatel PepaN 
04.12.2015 (21:59)  
Ten fotopas - budou jen statické snímky, nebo i průjezdy pro kamery?
04.12.2015 (20:24)  
Pavel Dvořák: díky :)
Mimochodem, je velice zajímavé že ten kdo si informace o této jízdě nepřečte zde ale prakticky kdekoliv jinde (například na Facebooku Kokořínsko ŽIJE) tak uvidí jen plakát s informacemi o jízdě a kompletním jízdním řádem. A tak by mě zajímalo proč se zde píše o poplatku za fotopas, případně komu peníze skrze něj vybrané půjdou do kapsy.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko