..: Zimní nabídka ČD Restaurant - nová jídla i ceny :..

Zakarpatský boršč, foto: JLV Praha — Služba ČD Restaurant s příchodem nového jízdního řádu 2013/2014 změnila menu, ale také ceny některých klasických nabídek. JLV, dodavatel cateringových služeb pro vlaky Českých drah, už přes rok zařazuje do menu sezónní pokrmy. Tentokrát však sáhl i do stálic jídelního lístku a také mírně zvýšil ceny. Od neděle potkáte jídelní či bistro vozy drah na více soupravách, např. mezi Prahou a Žilinou, nově také na EuroCity Avala z Prahy do Bělehradu. Zatím bez podrobností zůstává asi nejzajímavější novinka — možnost předobjednání jídel do vlaku SC Pendolino v eshopu — která měla být spuštěna už dnes.

Po roce se vrátil Zakarpatský boršč se zakysanou smetanou. V rámci zimní nabídky se na palubě objeví grilované vepřové koleno podávané s čerstvým křenem, hořčicí a pečivem, kuřecí stehno à la bažant s krupicovými noky a salát Waldorf z ledového salátu, jablka, ořechů, řapíkatého celeru a majonézy. Jako dezert jsou pak nabízeny povidlové vdolečky s tvarohem a šlehačkou.

Hovězí guláš s houskovými knedlíky, foto: Tomáš Kalousek Změny stálé nabídky se nevyhnuly žádné z částí. U snídaní budou na výběr všechny teplé nápoje z menu, když doposud bylo možné vybírat jen mezi kávou a čajem. K menu bude vždy ošatka se třemi druhy pečiva. Základní snídaně proto zdražila o 20 korun. Teplé předkrmy (pečená šunka s vejci a toasty se šunkovou omeletou a zeleninou) zdraží o stejnou částku. Dřívější ledový salát s rukolou byl nově nahrazen paštikou z kuřecích jater s brusinkami a pečivem a mezi předkrmy byla z hlavních jídel přesunuta Pražská omeleta „sandwich“. U hlavních jídel a minutek se ceny nijak nemění, pouze místo dřívějších farfalle jsou nově v nabídce pappardelle s tomaty, lilkem, cuketou, žampiony a parmazánem ve verzi bez a s kuřecím masem. Minutky pak nově tvoří kuřecí nudličky s pórkem, cibulkou a žampiony na karí Madras, s jasmínovou rýží a vepřová pečeně s restovanou cuketou a špenátem na slanině, opékané brambory. Dřívější zeleninové saláty jsou nově nahrazeny těstovinovým salátem se sýrem Cottage, rukolou, špenátem a ořechovým vinaigrette za o třetinu vyšší cenu.

JLV - Bistro Cena dezertů byla také mírně zvýšena a sjednocena na 45 korunách. K sladkému menu bude stejně jako u snídaní možné zvolit libovolný teplý nápoj z nabídky, ne jen cappuccino, jak tomu bylo do soboty. Řadu teplých nápojů nově rozšíří latté macchiato. Koňak Hennessy se bude nabízet v objemu 5 cl místo dřívějších 3 cl. Rozšířen byl i vinný lístek a klesly ceny některých značek vín.

Od neděle 15. prosince 2013 mělo být spuštěno již dříve avizované předobjednat jídla při koupi jízdenky. Přesné podmínky služby, včetně možných omezení však dosud nebyly publikovány a eshop Českých drah funkci ještě v neděli ráno nenabízel. Podobnou službu před pár dny spustil i dopravce RegioJet. Původně sliboval předobjednávky jídel už od září 2012, ale k realizaci došlo až v prosinci 2013, kdy umožňuje přikoupení zvláštních snídaňových menu do vybraných spojů z Havířova i Prahy a nelze zvolit nic z palubního menu.

Zdroj: Jidelnivozy.cz


JiříK. | 15.12.2013 (8:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 6 7      Zpráv na stránku:   
17.12.2013 (11:46)  
Rodny:
1. Nebudeme se tvářit, že nevíme, o co jde: Ten jídelní lístek je jen jeden, s dvojími cenami (aby to nevypadalo tak blbě, tak to není vymezeno geograficky, ale "happy hour" přesně podle grafikonu včetně prodloužení v případě zpoždění). Je to praktika neetická, nicméně zákonem dovolená. (Zajímavá by byla informace, kolik si na tom přijde bokem obsluha.)
2. "Pokud vím, tak v Německu nemůžou mít české ceny" - to je zakázáno čím? Můžete to upřesnit, např. odkazem na zákon, kterým je zakázáno prodávat miniporci vepřového kolínka i v Německu za "českou" cenu, tj. 5,40 EUR?
3. Mnichov není na území ČR, vaše srovnání je tudíž nesmysl.
17.12.2013 (10:58)  
EC174: Tak s tím řízkem je to divné, protože si nepamatuju, že bych ho někdy dostal jen ohřátý, to mi spíš přijde jak nějaké "ulehčení" ze strany kuchaře. Doporučím jednu věc, pokud se Vám něco nelíbí, napiště stížnost, kdysi jsem takhle psal stížnost na jednu servírku z jídeláku na její chování k cestujícím a o týden později byla jak milius. A taky mě mrzí, že některá jídla z jídelníčku vyšoupli, popřípadě nahradili jinýma.

Bohumil Stejskal: Pokud vím, tak v Německu nemůžou mít české ceny, takže ano, díváme se každý do jiného jídelního lístku, já řeším ten na území ČR.
registrovaný uživatel EC 174  mail  
17.12.2013 (10:10)  
Když jsem viděl nový jídelní lístek, byl jsem celkem zklamaný. Nabídka jídel se razantně zmenšila, minutky byly zcela zrušeny, pryč jsou také přílohové saláty k jídlům (rajčatový a okurkový). Když jsem jel vlakem EC 223, těšil jsem se na WRmz, jak si pochutnám. Avšak zjistil jsem, že těch pár jídel, co zbylo, se už nepřipravuje v jídelním voze (ještě nedávno vždycky kuchař klepal řízek, když jsem si ho objednal), ale jde pouze o ohřátý polotovar, jaký známe z vlaků SC, takže řízek byl ze třetiny tak tvrdý, že se s ním nedalo nic dělat, natož ho jíst :-( Je to škoda, v plnohodnotném restauračním voze bych očekával poněkud vyšší úroveň. Jediné, co mohu pochválit, je rozšíření nabídky vín a celkem chutný zakarpatský boršč.
17.12.2013 (8:12)  
Vcera jsem si dal ten zakarpatsky borsc. Byl dobrej - hustej, kousky masa. Za 50 korun neurazi ale ani nijak zvlast nenadchne.
registrovaný uživatel M 
17.12.2013 (7:08)  
Dotaz na spravce - kolik platite Bohumilu Stejskalovi za ty komentare? (Psal, ze zadarmo troubu delat nebude...)
16.12.2013 (22:11)  
Hele, jen mínus třicet, to je teda slabota... zaberte :)
Rodny: já když se podívám do jídeláku JLV a budu si u nich v Mnichově chtít dát koleno, tak tam vidím 10,90 EUR (za mrňavou porci z vietnamského selátka). Asi se díváme každý do jiného jídeláku.
Hlávkovým salátem v guláši se ČD-JLV dobrovolně a vědomě mediálně prezentují, asi to má být ta nová gastronomie od světových šéfkuchařů.
M: jestli v těch dvou výrocích vidíte nějaký rozpor (usuzuju tak ze spojení "VS" = versus = proti), tak jste asi jediný.
Josef Petrák: pak už je jen otázkou názoru, jestli někomu dělat troubu zadarmo... ale rozhodně jsem po žádném JiříK nechtěl, aby psal o KH kraji.
registrovaný uživatel M 
16.12.2013 (17:43)  
A propos OBB - kritikum JLV, resp. stravovani v SC bych doporucil OBB railjety:)
registrovaný uživatel stoupa  mail  
16.12.2013 (16:36)  
Služby jídeláku užívám (již coby dítě) nejvíce mezi Brnem - Prahou (od 1961) a Berlinem. Za nejleší považuji to, co s sebou vozí ÖBB. JLV vaří celkem dobře, ale občas taková "III. cenová" ač s cenami té první. Ze všech, co tudy jezdí, největší výkyvy v kvalitě obsluhy - ale lepší se to.
registrovaný uživatel M 
16.12.2013 (14:40)  
Rodny - ten salat je na to "reklamni" fotce primo v clanku
16.12.2013 (12:46)  
Pane Stejskal, píšete, že koleno v Mnichově je za 12-15 EUR, tzn. stejně jako v JLV. Já se podívám na ceník a vidím ho za 129 Kč/5,40 EUR, to nevypadá moc stejně :) A k tomu, že jste napsal, že se drtivá většina vyhýbá jídelním vozům, tak s tím rozhodně nemůžu souhlasit, jídelní vozy využívám minimálně jednou týdně a již se mi několikrát stalo, že jsem musel čekat na uvolnění místa, protože bylo plno. A ani si nepamatuju, že bych byl někdy v jídelním voze sám, dokonce ani na snídani... Jo a s tím salátem v guláši, to nevím, koho taková blbost napadla, dávám si jej často a zatím vždy bez salátu, možná nějaká osobní invence kuchaře...
  1 2 3 4 5 6 7      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko