..: Zimní nabídka ČD Restaurant - nová jídla i ceny :..

Zakarpatský boršč, foto: JLV Praha — Služba ČD Restaurant s příchodem nového jízdního řádu 2013/2014 změnila menu, ale také ceny některých klasických nabídek. JLV, dodavatel cateringových služeb pro vlaky Českých drah, už přes rok zařazuje do menu sezónní pokrmy. Tentokrát však sáhl i do stálic jídelního lístku a také mírně zvýšil ceny. Od neděle potkáte jídelní či bistro vozy drah na více soupravách, např. mezi Prahou a Žilinou, nově také na EuroCity Avala z Prahy do Bělehradu. Zatím bez podrobností zůstává asi nejzajímavější novinka — možnost předobjednání jídel do vlaku SC Pendolino v eshopu — která měla být spuštěna už dnes.

Po roce se vrátil Zakarpatský boršč se zakysanou smetanou. V rámci zimní nabídky se na palubě objeví grilované vepřové koleno podávané s čerstvým křenem, hořčicí a pečivem, kuřecí stehno à la bažant s krupicovými noky a salát Waldorf z ledového salátu, jablka, ořechů, řapíkatého celeru a majonézy. Jako dezert jsou pak nabízeny povidlové vdolečky s tvarohem a šlehačkou.

Hovězí guláš s houskovými knedlíky, foto: Tomáš Kalousek Změny stálé nabídky se nevyhnuly žádné z částí. U snídaní budou na výběr všechny teplé nápoje z menu, když doposud bylo možné vybírat jen mezi kávou a čajem. K menu bude vždy ošatka se třemi druhy pečiva. Základní snídaně proto zdražila o 20 korun. Teplé předkrmy (pečená šunka s vejci a toasty se šunkovou omeletou a zeleninou) zdraží o stejnou částku. Dřívější ledový salát s rukolou byl nově nahrazen paštikou z kuřecích jater s brusinkami a pečivem a mezi předkrmy byla z hlavních jídel přesunuta Pražská omeleta „sandwich“. U hlavních jídel a minutek se ceny nijak nemění, pouze místo dřívějších farfalle jsou nově v nabídce pappardelle s tomaty, lilkem, cuketou, žampiony a parmazánem ve verzi bez a s kuřecím masem. Minutky pak nově tvoří kuřecí nudličky s pórkem, cibulkou a žampiony na karí Madras, s jasmínovou rýží a vepřová pečeně s restovanou cuketou a špenátem na slanině, opékané brambory. Dřívější zeleninové saláty jsou nově nahrazeny těstovinovým salátem se sýrem Cottage, rukolou, špenátem a ořechovým vinaigrette za o třetinu vyšší cenu.

JLV - Bistro Cena dezertů byla také mírně zvýšena a sjednocena na 45 korunách. K sladkému menu bude stejně jako u snídaní možné zvolit libovolný teplý nápoj z nabídky, ne jen cappuccino, jak tomu bylo do soboty. Řadu teplých nápojů nově rozšíří latté macchiato. Koňak Hennessy se bude nabízet v objemu 5 cl místo dřívějších 3 cl. Rozšířen byl i vinný lístek a klesly ceny některých značek vín.

Od neděle 15. prosince 2013 mělo být spuštěno již dříve avizované předobjednat jídla při koupi jízdenky. Přesné podmínky služby, včetně možných omezení však dosud nebyly publikovány a eshop Českých drah funkci ještě v neděli ráno nenabízel. Podobnou službu před pár dny spustil i dopravce RegioJet. Původně sliboval předobjednávky jídel už od září 2012, ale k realizaci došlo až v prosinci 2013, kdy umožňuje přikoupení zvláštních snídaňových menu do vybraných spojů z Havířova i Prahy a nelze zvolit nic z palubního menu.

Zdroj: Jidelnivozy.cz


JiříK. | 15.12.2013 (8:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 3 4 5 6 7      Zpráv na stránku:   
16.12.2013 (7:25)  
Jídlo v restauračním voze se nedá s ničím srovnávat - kromě toho, že tam fakt dobře vaří - sýr není Aidam.. ale fakt dobrý sýr.. např.. Svíčková - mňam.. Dordíky k výtečné kávě - tak já osobně se na takovou cestu těším nejvíc a v kupé bych ostatní s mým jídlem ani neobtěžoval. V restauraci Vám to přinesou - dáte si pivínko a koucháte se z několika oken -mimo to - nové vozy jsou fakt luxusní. Ve starých byly možná měkčí sedačky, ale táhlo za okny, vrzalo to .. atd..

Takže já se na cestu těším - je fajn, že tam bude zase něco nového. Super!
registrovaný uživatel M 
16.12.2013 (2:29)  
Žádná tiskovka, ani raut nebyla.

To zname... A cena taky nesedela, co?:)
registrovaný uživatel M 
16.12.2013 (2:27)  
Proboha, pište si o čem chcete, já vám to pískat nebudu.

VS

Neměly by být tyhle (placené?) PR články nějak zvlášť označené? Není to v ČR stále ještě povinnost, ale měla by to být přinejmenším slušnost.

Mozna jedno psal Bohumil a druhe Stejskal, jine vysvetleni nemam:-))
16.12.2013 (1:09)  
Bohumil Stejskal: Mne normalne takhle pri nedelnim veceru zavolal reditel JLV a nabidl mi pivo v restauraku zdarma, kdyz vam dam minus. Takze se vam omlouvam.
16.12.2013 (0:51)  
Sorry, dokud mi tu někdo bude tvrdit, že to je placené PR a podobné kecy, tak ať se nediví reakci. Nevidím důvod, proč by JiříK měl psát zrovna o regionálce v Hradubickém kraji, když se v ní slušně řečeno neorientuje (při vší úctě). O vás vím, že jste místní a namísto, abyste poskytl nějaký zajímavý podnět, co zjevně stojí za zveřejnění, když si ho považujete nad tématiku gastronomie na kolejích, tak radši kopete zbytečně do tohoto magazínu.

P.S.: Žádná tiskovka, ani raut nebyla.
16.12.2013 (0:39)  
Proboha, pište si o čem chcete, já vám to pískat nebudu. Je super, že se tu třikrát ročně objeví "zpravodajství" o změně v nějaké položce u JLV (přičemž drtivá většina cestujících se po svých zkušenostech raději vyhýbá jídelním vozům obloukem), jen mi to přijde takové... nevyvážené (jistě jen náhodou se tomu věnuje větší prostor než cumbajšpíl novinkám v regionální dopravě v Královéhradeckém kraji, ti asi nemají rauty).
16.12.2013 (0:25)  
Bohumil Stejskal: Tady vidím zásadní nepochopení pojmu zpravodajství. :) JLV předělá ve vlacích ČD většinu ceníku a menu a nemá se o tom napsat? Sorry, někdy vážně nechápu, co čtenáři chcou. Aby se psalo, nebo aby se nepsalo?
16.12.2013 (0:23)  
Josef Petrák: ale ne, já právě po několika explicitních zkušenostech (včetně dvojích cen, očividně běžného pokusu mě natáhnout při placení atd.) k ČD-JLV nechodím, tak s nimi žádný problém nemám. Jen jsem si dovolil přednést svůj názor - ale jistěže může být náhoda, že se tu pravidelně dvakrát třikrát do roka zjeví "zásadní" zpráva, že na sendvič v Gastronomii 20XY nově mažou místo plnotučné hořčice kremžskou, a čistě jen náhodou to je napsané takovým tím klasickým píár slohem. Třeba to vzniká zadarmo nebo za nějakou 200 Kč stravenku či pozvánku na raut, třeba autora opravdu zajímají změny stálé nabídky a revoluce v objemu sklenky na koňak (nebo je třeba dokonce "nezávislým" zaměstnancem dané firmy, jako ten co doporučoval v televizi alarmy). No a smršť negativního hodnocení plus "zneviditelnění" mého příspěvku takhle v neděli večer bude taky jen neorganizovaný hněv lidu... koneckonců, je to váš server a můžete si tu samozřejmě dělat co chcete.

M: Běžná Schweinshaxe stojí tak 12, 13, prostě do 15 EUR (čili podobně jako u ČD-JLV), ale o peníze teď nejde (nevidím důvod, aby byly jídelní vozy stravovnou pro socky) - v Mnichově je to koleno z prasete (kůžička, sulc, masíčko, kost a kloub) přes celý talíř, ne něco velikosti vrabce (to se na to používají nějaká trpasličí vietnamská prasátka nebo to jde ze selat?). Dtto "pečená žebra v pikantní marinádě", no ta žebra tam fakt jsou v množném čísle (celá dvě - resp. čtyři přeražená napůl, tak 50g masa). A dát do guláše oblohu s hlávkovým salátem, univerzální "nastavovák" kdejakého pajzlu? To je ovšem "gastronomie" závodní jídelny v Kolbence.
Ale jo, někomu to stačí.
15.12.2013 (22:28)  
Michal Jaroš: U JLV vidím mínus právě v nejednotnosti a velké různorodosti služeb.
Rekl bych, ze to se da rict obecne o CD...
15.12.2013 (22:09)  
U JLV vidím mínus právě v nejednotnosti a velké různorodosti služeb.

Stalo se mi už, že personál JV za Pardubicemi ukončil objednávky s tím, že do Prahy bude uklízet a balit, aby pak mohl odejít rychle domů.

To samé se snídaněmi - jednou dostanu chleba, jindy rozpékané pečivo. Jednou konévku čaje, jednou malý šálek. Jednou marmeládu ve skle, jednou malou plastovou vaničku z Makra. Je to loterie, jak píše Juraj, ať se JLV snaží jak se snaží.

Jinak ale samozřejmě pozoruji v poslední době velké změny k lepšímu, jen tak dál.
  1 ... 3 4 5 6 7      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko