..: Zimní nabídka ČD Restaurant - nová jídla i ceny :..

Zakarpatský boršč, foto: JLV Praha — Služba ČD Restaurant s příchodem nového jízdního řádu 2013/2014 změnila menu, ale také ceny některých klasických nabídek. JLV, dodavatel cateringových služeb pro vlaky Českých drah, už přes rok zařazuje do menu sezónní pokrmy. Tentokrát však sáhl i do stálic jídelního lístku a také mírně zvýšil ceny. Od neděle potkáte jídelní či bistro vozy drah na více soupravách, např. mezi Prahou a Žilinou, nově také na EuroCity Avala z Prahy do Bělehradu. Zatím bez podrobností zůstává asi nejzajímavější novinka — možnost předobjednání jídel do vlaku SC Pendolino v eshopu — která měla být spuštěna už dnes.

Po roce se vrátil Zakarpatský boršč se zakysanou smetanou. V rámci zimní nabídky se na palubě objeví grilované vepřové koleno podávané s čerstvým křenem, hořčicí a pečivem, kuřecí stehno à la bažant s krupicovými noky a salát Waldorf z ledového salátu, jablka, ořechů, řapíkatého celeru a majonézy. Jako dezert jsou pak nabízeny povidlové vdolečky s tvarohem a šlehačkou.

Hovězí guláš s houskovými knedlíky, foto: Tomáš Kalousek Změny stálé nabídky se nevyhnuly žádné z částí. U snídaní budou na výběr všechny teplé nápoje z menu, když doposud bylo možné vybírat jen mezi kávou a čajem. K menu bude vždy ošatka se třemi druhy pečiva. Základní snídaně proto zdražila o 20 korun. Teplé předkrmy (pečená šunka s vejci a toasty se šunkovou omeletou a zeleninou) zdraží o stejnou částku. Dřívější ledový salát s rukolou byl nově nahrazen paštikou z kuřecích jater s brusinkami a pečivem a mezi předkrmy byla z hlavních jídel přesunuta Pražská omeleta „sandwich“. U hlavních jídel a minutek se ceny nijak nemění, pouze místo dřívějších farfalle jsou nově v nabídce pappardelle s tomaty, lilkem, cuketou, žampiony a parmazánem ve verzi bez a s kuřecím masem. Minutky pak nově tvoří kuřecí nudličky s pórkem, cibulkou a žampiony na karí Madras, s jasmínovou rýží a vepřová pečeně s restovanou cuketou a špenátem na slanině, opékané brambory. Dřívější zeleninové saláty jsou nově nahrazeny těstovinovým salátem se sýrem Cottage, rukolou, špenátem a ořechovým vinaigrette za o třetinu vyšší cenu.

JLV - Bistro Cena dezertů byla také mírně zvýšena a sjednocena na 45 korunách. K sladkému menu bude stejně jako u snídaní možné zvolit libovolný teplý nápoj z nabídky, ne jen cappuccino, jak tomu bylo do soboty. Řadu teplých nápojů nově rozšíří latté macchiato. Koňak Hennessy se bude nabízet v objemu 5 cl místo dřívějších 3 cl. Rozšířen byl i vinný lístek a klesly ceny některých značek vín.

Od neděle 15. prosince 2013 mělo být spuštěno již dříve avizované předobjednat jídla při koupi jízdenky. Přesné podmínky služby, včetně možných omezení však dosud nebyly publikovány a eshop Českých drah funkci ještě v neděli ráno nenabízel. Podobnou službu před pár dny spustil i dopravce RegioJet. Původně sliboval předobjednávky jídel už od září 2012, ale k realizaci došlo až v prosinci 2013, kdy umožňuje přikoupení zvláštních snídaňových menu do vybraných spojů z Havířova i Prahy a nelze zvolit nic z palubního menu.

Zdroj: Jidelnivozy.cz


JiříK. | 15.12.2013 (8:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 7      Zpráv na stránku:   
19.12.2013 (16:36)  
Hm, to je tak chytrý, že na to nestačím.
Každopádně konkrétní obsah "dělat někomu troubu zadarmo" snad vyplývá z kontextu - jde o publikování píár článku (co píár není, stejně jako se to stává na iDnes nebo v ČT :-) ) ve prospěch ČD-JLV. Na plačky o konci zamračených se to nevztahuje, to sotva bude považováno za píár pro ČKD...
když tu celou dobu jede svou o tom, že články na ŽP jsou placené PR
Nikoli. První příspěvek BS (kdybyste neměli nutkání nepohodlné názory schovávat, tak byste si to přečetli): "Neměly by být tyhle (placené?) PR články nějak zvlášť označené?" Význam otazníku se probírá v druhé třídě základní školy. Petrák následně vysvětluje, že placené nejsou ("nepravdivě označovat jako potajnu placené PR"), a BS to akceptuje ("pak už je jen otázkou názoru, jestli někomu dělat troubu zadarmo" - z čehož mj. taky vyplývá, že tu není nikdo označován za troubu explicitně, lze být názoru jiného).
editor nebo admin ŽP Chary  mail  
19.12.2013 (15:04)  
Nejprv oslovuješ Vlada a říkáš, že tu někdo lže a najednou to měl Pepa pochopit, protože není suchar?

Tak jinak,

pokud M říká, že tu někdo lže, když měl BS tvrdit, že to tu (tedy komentování, protože to je to, co tu BS dělá) nedělá zadarmo a přitom JP a Vlad říká, že to (psaní článků, protože jak JP tak Vlad hovoří za redakci) tu nikdo nedělá za peníze, tak

a) je to M, kdo lže v tvrzení, že o BS o sobě psal, že to tu nedělal zadarmo (protože BS nikdy nic takového nenapsal)

b) je to M, kdo je tu za troubu, protože si to neumí pochopit z kontextu a když se mu na to přijde, tak honem hledá kličky, jak z toho ven.

c) neexistuje logický důvod proč se domnívat, že BS v tom "dělat zadarmo" myslí to své psaní komentářů, když tu celou dobu jede svou o tom, že články na ŽP jsou placené PR a Vlad s JP mu oponují, že za články žádné peníze nedostávají, že se nejedná o placené PR.


Jakože si vážně M myslí, že debata proběhla zhruba nějak takto:
BS: "je to placný PR, fuj"
JP "není to nic placenýho, za naše články nedostáváme žádný peníze"
BS "no tak ale proč bych tu já měl komentovat zadarmo"
M: 1) JP říká, že peníze nedostávají a 2) BS říká, že to tu nedělal zadarmo. Takže jeden z nich dvou lže...
?

Vážně? Vážně?

Lže M, protože "2)" není pravda.

---

Co měl Pepa pochopit?
Páč to, co psal BS, pochopil Pepa velice dobře, viz jeho reakce "jsme tu všichni troubové". Ale to pravě nezapadá do konceptu "někdo tu lže".
registrovaný uživatel M 
19.12.2013 (14:51)  
Pane boze... Zeptej se Josefa Petraka, jak to bylo mysleno. Snad tak neuveritelny suchar neni a pochopil to z prvni...
editor nebo admin ŽP Chary  mail  
19.12.2013 (1:10)  
M, jestli tu někdo ze sebe dělá troubu a jestli někdo lže...

Ať si ze sebe dělá troubu kdo chce jak chce. Ale zkusíme zjistit, kdo tu lže. Já totiž nemám rád, když někdo lže. Někdo tu totiž lhal. Kdo to ale mohl být? Doufám, že mi pomůžete rozluštit tuhle záhadu.

Co že přesně psal BS v reakci na co přesně od JP a co tím zjevně myslel? Chtělo by to lépe číst jednotlivé příspěvky a sledovat kontext, když už tedy má někdo potřebu tepat a zakládat argumenty na citacích a kontextu. Aby se totiž neukázalo, že tu lže a tím dělá ze sebe troubu... někdo.

Nápověda:
1) Co se nelíbí Bohumilu Stejskalovi? 15.12.2013 (19:18)
2) Co mu na to odpovídá Josef Petrák? 15.12.2013 (19:30) a 16.12.2013 (0:51)
3) Čím na to reaguje BS a koho tím má na mysli? 16.12.2013 (22:11)
4) Kde přesně píše Bohumil Stejskal, že, cituji pana M, "ze zadarmo tady ze sebe troubu nedelal", myšleno tím tedy on, Bohumil Stejskal?

Nápověda k nápovědě:
BS píše "placené PR články"
JP píše (volný výklad) "naše články nejsou placené PR"
BS píše "pak už je jen otázkou názoru, jestli někomu dělat troubu zadarmo..."
JP: Vypadá to, že jsme tady do jednoho troubové, co to píšou zadarmo. :)

Otázka k nápovědě k nápovědě:
Kdo podle BS dělá komu troubu zadarmo?
Jiná formulace:
Kdo tu dělá něco zadarmo, resp. nikoliv jako placené PR (16.12.2013 (0:51)) a podle BS je kvůli tomu za troubu?

Pokud se v této diskusi nenajde uspokojivá odpověď na otázku označenou "4)" neboli, "kde BS píše, že on tady ze sebe zadarmo troubu nedělal", kdo tu tedy teď lže? ;-)

M: Vlad: Tak ted nevim, ale nekdo lze! BS psal, ze zadarmo tady ze sebe troubu nedelal. Vy s JP pisete, ze nikdo nic nedostava.

---
pod čarou
Ano, mohl jsem to napsat ve dvou větách. Ale máme Vánoce, pojďme si trošku zahrát, třeba na Sherlocka. A navíc, skutečně tu někdo lhal a to není nikdy nic hezkého, na tom se snad shodnem.
registrovaný uživatel M 
18.12.2013 (23:57)  
Vlad: Tak ted nevim, ale nekdo lze! BS psal, ze zadarmo tady ze sebe troubu nedelal. Vy s JP pisete, ze nikdo nic nedostava. ... A BS uz napsal dost:-))
18.12.2013 (22:20)  
Jo vím, zkusil jsem. A mají dohodu s Jančurou. Díkybohu za to!
18.12.2013 (22:14)  
waikiki: No bohužel už nejezdí. Zřejmě díky nezájmu PKPIC. Na tohle je asi jediná rada: http://www.tigerexpress.eu/cs/
18.12.2013 (22:10)  
Dobrá, pánové - chápu to tak, že nejezdíte do zahraničí, nevíte, Vaše chyba... Ale mě to prostě síří.
Nač je mi nějaký IC Helfštýn jako 20. nebo kolikátý vlak denně na vnitrostátní trati Bohumín-Břeclav, když se potřebuju z Prahy bez dvou až tří přestupů dostat do Katowic? To jedu do Svinova na Penďo, sorry. Comenius od nešťastné události v roce 2008 spadl o tři třídy dolů, až úplně zanikl.

A ocenil bych, kdyby na mé příspěvky nereagovali šotouši a režijkáři pendlující mezi Prahou a Plzní, ale někdo, kdo skutečně pravidelně využívá mezinárodní železniční dopravu. Díky!
18.12.2013 (17:28)  
topič: Proč by službu cestující nevyužil, když je na ni upozorňován, vybízen z nálepky na zádech sedadla před a na letáčcích. Na WC si rád dojdu, i na to neporcelánové, :-).
dopisovatel nebo člen ŽP topič  mail  
18.12.2013 (13:48)  
Až se v rámci rozšíření online služeb zavede objednávání na hajzlík, tak to bude v uvedených úsecích doslova k posrání, když neodejde objednávka a nepřijde potvrzovací mail. Třeba se pak zavedou nočníky pod každou sedačku. Dojde ke vzkříšení výroby v nějaké porcelánce, přibudou pracovní místa v regionu a určitě na to půjde čerpat nějaká dotace z EU.
  1 2 3 4 5 ... 7      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko