..: Dráhy ustupují od autobusů, ČD Bus v prosinci končí :..

Vizualizace ČD Bus, foto: České dráhy Praha — Autobusy ČD Bus, spojující Frýdek-Místek, Příbor a Nový Jičín s Hranicemi na Moravě, již od prosince cestující k expresům Českých drah nepřivezou. Dopravce se totiž v novém jízdním řádu rozhodl svou jedinou autobusovou linku neprodloužit, a to i přes existenci čtyřleté smlouvy s provozovatelem. Po vlacích D1 Express se tedy jedná o další komerční projekt ČD, který po relativně krátké době končí svůj provoz. Zrušení spojů podle dopravce souvisí se zkvalitněním přestupů mezi stávajícími vlaky regionální a dálkové dopravy v Ostravě. Provoz autobusů zajišťovala společnost Arriva Transport (dříve Veolia Transport Morava), které dráhy po zhruba roce a půl vypověděly smlouvu.

Produkt ČD Bus byl zaveden v dubnu 2012 jako reakce na přípojné autobusové linky k vlakům dopravce RegioJet z Karviné a Novojičínska. Ještě v květnu letošního roku si přitom představitelé Českých drah pochvalovali úspěch dálkových autobusů z Hranic a slibovali rozšíření pokrytí i na další destinace, zejména na severní Moravě. Jak ovšem naznačuje aktuální vývoj, uloží dráhy autobusovou dopravu k ledu. Dvojici návazných linek z Olomouce přitom i nadále provozuje Student Agency, která podle dostupných informací zásadnější změny v napojení severní Moravy a Valašska prozatím nechystá.

Zdroj: iDnes.cz, České dráhy


Aleš Petrovský | 29.10.2013 (16:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Moravskoslezský


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel konema 
29.10.2013 (18:48)  
Žilinu bylo třeba dopředu objednat. Slyšel jsem od kamaráda, že jel i osobním automobilem. Řidič prostě přijel a zeptal se ho, jestli to je on, kdo pojede RJ a potřebuje do Žiliny.
29.10.2013 (18:29)  
Trošku mimo, ale zrovna se to hodí: Nedávno jezdily náhradní autobusy do Velvar, jízdní doba byla poloviční, kaštany odvezly na náměstí i na nádraží, a drncaly o mnoho méně než 809. Staniční rozhlas ovšem hlásil:"za vzniklé nepříjemosti se omlouváme". Vlak běžně projede 10km rychlostí za neustálého protivného houkání přes obydlenou část Velvar a kaštany vyhodí v téměř neobydlené části mezi opuštěnými továrnami, přímo na parkovišti kamionů, na které je dnes přeměněno nádraží.
registrovaný uživatel Sim 
29.10.2013 (18:11)  
Ja se prave nepamatuju, kam presne to jezdilo. Vzpominka mi zustala v pameti diky nezvyklemu reseni v pripade, ze jelo jen par lidi; misto autobusu jela limuzina :-)
registrovaný uživatel Sim 
29.10.2013 (16:07)  
Alesi, jaka je situace na Slovensku? Pokud se pamatuju spravne, resily se tam autobusove pripoje v Ziline ... ale uz dlouho jsem o tom neslysel nic o pokracovani, ani o zruseni.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko