..: Po stopách rychlíku Bezdrev :..

Ostružná - Branná, 831.113-6, foto: Johník České Budějovice (aktualizováno 9. 4.) — Konzultační dopravní společnost připravila na sobotu 13. dubna fotojízdu nazvanou „Po stopách rychlíku Bezdrev“. Jak název napovídá, část jízdy se uskuteční po trase rychlíku Bezdrev, který téměř 60 let spojoval České Budějovice a Most. Přesto, že tento rychlík turnusově vozily především lokomotivy řady 749 s osobními vozy B nebo Bdt a později motorové vozy řady 842 s přívěsnými vozy Btx nebo Bmx, bude soupravu fotovlaku tvořit motorový vůz 831.110 společnosti RailSystem. Zvláštní vlak bude nakonec v důsledku výluky u Českých Budějovic veden v trase Kájov – Volary – Číčenice – Písek – Březnice – Rožmitál pod Třemšínem – Zdice – Beroun – Rakovník – Louny – Bílina – Ústí nad Labem.

Motorový vůz 831.110 mezi Novými Losinami a Jindřichovem na Moravě, foto: Bean Odjezd z Kájova je naplánován na osmou hodinu a padesátou minutu. V Číčenicích budou moci cestující nastoupit ve 12 hodin. Nástup do vlaku bude umožněn také po předchozí domluvě (nejpozději do pátku 12. dubna) i na ostatních zastávkách na trase. V Berouně bude možné vystoupit v 15.40 a ve stanici Rakovník vlak zastaví několik minut před pátou hodinou. O dvě hodiny později zastaví také kvůli úvrati ve stanici Louny. Do cílové stanice Ústí nad Labem dorazí vlak několik minut po 20. hodině.

Během jízdy bude mnoho možností k pořízení zajímavých fotografií jak za denního světla, tak i na nočních nádražích. Ve vlaku bude k dispozici drobné občerstvení včetně nápojů. Cena za celou cestu z Kájova do Ústí nad Labem je stanovena na 550 Kč. Vzhledem k rozsahu akce je poskytováno také úsekové jízdné. Jeho výše je společně s podrobným jízdním řádem k dispozici na stránkách organizátorů. Přihlášky a dotazy, prosím, zasílejte na tento e-mail.


Jan Máca Poslat mail autorovi | 9.4.2013 (21:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu ČR Jihočeský ČR Středočeský


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Keprt 
08.04.2013 (22:17)  
tento rychlík turnusově vozily především lokomotivy řady 749 s osobními vozy B nebo Bdt a později motorové vozy řady 842

Ano, tak to bylo v posledním období jeho existence, nicméně v počátcích vozila Bezdrev právě řada M 262.0 s různými přívěsy, takže fotovlak po stopách Bezdrevu s 831 není nic dramaticky "neautentického" :-)
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko