..: Nová sezonní nabídka ČD Restaurant :..

Jablečný koláč s rebarborovou omáčkouPraha — Společnost JLV, která pro České dráhy zajišťuje cateringové služby pod značkou ČD Restaurant, představila další ze svých tradičních sezónních nabídek. Farmářská pečená vepřová žebra, zakarpatský boršč či plněný ovocný knedlík s tvarohem a šlehačkou v jídelním lístku končí, nově je v jarní nabídce nahradí vepřová krkovice pečená v pikantním koření s křenem, hořčicí a pečivem (129 Kč), kulajda s jarními žampiony a vaječnými kuřátky (49 Kč) nebo jablečný koláč s rebarborovou omáčkou (45 Kč). Jako minutku si můžete objednat kuřecí stehno s jarní nádivkou, podávané s brambory na másle a tomatovým salátem (159 Kč), jako předkrm se nově nabízí tartar z kuřecích prsíček s tomaty, rukolou a bazalkovým pestem (79 Kč). Lehčí variantu jídla představuje jarní míchaný salát s chřestem a vejcem (99 Kč). Mezi nápoje pak nově míří dánský alkoholický nápoj Somersby Cider za 35 Kč v balení 0,33 litru.

Vepřová krkovice pečenáv pikantním koření, foto: JLVČeské dráhy se spolu s JLV nechaly inspirovat francouzskou leteckou společností Air France a pomocí degustačních balíčků chtějí propagovat novou nabídku přímo ve vlacích. Ve středu 10. dubna tak bude na palubě vlaku EC 277 Slovan probíhat degustace sezonní nabídky, kdy cestující budou obcházet samotní autoři nabídky (šéfkuchaři ČD Restaurant Jiří Král a Jaroslav Sapík), kteří budou rozdávat degustační balíčky s novými pokrmy a propagovat stravování v jídelních vozech ČD. V minulosti se již konalo několik podobných promo akcí ve vlacích ČD, dosud ale vždy šlo jen o konkrétní produkty, jakými byla zmrzlina, sýrové tyčinky nebo minulý týden nové druhy kávy ve spojích SC Pendolino. Jan Valeš, ředitel pro obchod a marketing JLV, k tomu dodává: „Takovouto degustační jízdu, v takovémto rozsahu, s šéfkuchaři projektu ČD Restaurant, kteří budou procházet celou soupravou a nabízet přímo na místo cestujícím ochutnávku aktuální sezonní nabídky, děláme poprvé. Věřím ale, že ohlasy budou natolik příznivé, že už při startu ‚letní nabídky’ zorganizujeme jízd hned několik i do dalších směrů.“

České dráhy v rámci konkurenčního boje také hodlají nasadit více členů palubního personálu (pro nějž se vžil pojem „vlakušky“, i když jde i o mužské členy posádky) do více spojů kategorie IC/EC a Ex. Ten by nově neměl být jen v první třídě a do druhé se přesunout až po obsloužení cestujících v 1. třídě, ale vždy minimálně ještě jeden člen palubní posádky by měl obsluhovat rovnou třídu druhou. Za tímto účelem v současnosti probíhá personální výběrové řízení.

Zdroj: České dráhy


JiříK. | 9.4.2013 (20:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
10.04.2013 (0:29)  
Jestli jsou kureci stehno nebo pecena krkovicka top jidla, tak by mne zajimalo, jak vypada "bottom" jidlo. Nebo radsi ne, to snad ani vedet nechci.

PS: U toho cider maji (minimalne v PDF na webu) blbe cenu v eurech v happy hours.
09.04.2013 (20:16)  
Ano. Ta "vaječná kuřátka" jsou už asi trošku moc, nicméně že by to bylo "TOP", to se asi také říct nedá. Hlavní je, že po x letech nesourodé nabídky více společností za diametrálně odlišné ceny v odlišné kvalitě tu máme jednotnou nabídku za přijatelnější ceny (129,- za plnohodnotné hlavní jídlo) a kvalita je na uspokojivé úrovni.
09.04.2013 (20:08)  
Mě to zas tak jako TOP kuchyně nepřijde, je to normální, dobré jídlo za normální cenu, dávat tomu TOP názvy mi přijde trochu podivné.
09.04.2013 (20:04)  
Zajímalo by mne, jestli se tahle orientace ČD na "TOP kuchyni" vyplácí v jídelních vozech.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko