..: Petr Fejk se stane ombudsmanem kvality Českých drah :..

Petr Fejk, foto: Wikipedia Commons/Egg Praha — České dráhy neustále pracují na zvyšování kvality svých služeb – posledním počinem bylo zavedení prémiových služeb v první třídě několika vybraných vlaků. Mezi tyto kroky jistě také patří zřízení postu ombudsmana kvality. Od 1. března 2011 bude dohlížet na kvalitu poskytovaných služeb bývalý ředitel pražské ZOO, Petr Fejk. Právě od Fejkových úspěchů a zkušeností ve vedení ZOO si České dráhy stejně jako ministr dopravy slibují výraznou pomoc v boji s přicházející konkurencí.

Fejk by se měl starat o zlepšení komunikace drah s veřejností, zejména pak při vyřizování stížností a podnětů došlých do listárny, další systémové změny kvalitativních standardů služeb a školení personálu. Dohlížet bude také na nové projekty pro cestující, mezi které patří i zmíněné služby ve vozech první třídy. Důležitým aspektem pro cestující je mimo jiné i chování vlakových čet, což připustil i samotný generální ředitel ČD Petr Žaluda. Vzorem pro ČD mají být Německé či Rakouské spolkové dráhy.

Post ombudsmana kvality byl v rámci Českých drah vytvořen až v těchto dnech; dosud byly standardy služeb zejména v kompetenci Odboru produktů a obchodu ČD.

Zdroje: České dráhy; foto: Wikipedia Commons


Aleš Petrovský , Josef Petrák Poslat mail autorovi | 23.2.2011 (2:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 3 4 5 6 7 ... 14      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
26.02.2011 (13:37)  
Soudruhu, o soukromych firmach za socialismu jsem nenapsal ani carecku. Psal jsem o "soukromych" lidech...

Stat zadluzen nebyl jenom fiktivne. Viz priklad s prodejem sirek za dva miliony korun, ktere firmy nikdy nedostane

Rozpocty obci nejsou statni penize? Jasne, nejsou. Sice teda o vetsine prijmu obci rozhoduje stat, ale jinak mas samozrejme pravdu. Rozpocty obci jsou uplne nestatni. A socialni pojisteni je pojisteni a neni to dan. Kdyby to byla dan, tak se to prece nebude jmenovat pojisteni, ze? Soudruhu, soudruhu...
26.02.2011 (8:27)  
M: Za socialismu soukromé firmy až na výjimky nebyly. Stát zadlužen nebyl. Tak co se tu snažíte vyjádřit?

Zbyečně debatíte o blahu lidu a neutěšeném stavu mnoha státních podniků. To je o koze a voze. A udělejte si jasno i v pojmu státní peníze. To třeba nejsou rozpočty obcí. I tady může nastat případ, že stát zadlužen není, ale obecní rozpočty hodně a naopak. Z obojího se dobče přerozděluje.
registrovaný uživatel M 
26.02.2011 (0:19)  
Soukromym firmam? Jeste jsem neslysel o tom, ze by nekdo ulival penize do firem. Vzdy to jde o lidi, protoze i ty firmy jaksi nekdo vlastni. Jde tudiz o rozkradani statnich penez do soukromych rukou. Do rukou lidi. Ze tohle za komunismu nebylo? No, kdyz to rika takova sajba jako ty, tak to asi pravda bude. Nikdo nekradl, podniky se vedly pro blaho vseho lidu:-)

A stat nebyl zadluzen? Tak to mne pobavilo velmi. Velmi kratky pribeh. Dve firmy vedou ucetnictvi, obou to 31.12. vychazi na minus milion. Jedna to prizna, druha 31.12. proda za dva miliony korun krabicku sirek spratelene firme. Hle, druha firma je najednou milion korun v plusu a to je nadherne. Je to mnohem lepsi nez byt milion korun v minusu, ze? A ze ty dva miliony za ty sirky nikdy na ucet neprijdou? Co uz, nic neni dokonale a slo prece o ten vysledek, kterej budeme moct rict lidem.
Sranda je, ze existuje zjevne spousta lidi, kteri veri tomu, ze ta firma je skvela a je v plusu. Muzeme jit rikat CSSR nebo treba Enron, to je fuk:-)

Kupredu leva!
25.02.2011 (17:54)  
Možná, že se něco u ČD pohne. Bývalý dlouholetý a úspěšný předseda představenstva DB Hartmut Mehdorn nyní jako zaměstnanec nějaké západní poradenské firmy oficielně působí jako poradce ČD.
25.02.2011 (14:50)  
Nevšiml jsem si, že v komunistickém zřízení se rozfofrovávaly peníze soukromým firmám. A stát kupodivu nebyl zadlužen. Srovnání kulhá.
registrovaný uživatel M 
25.02.2011 (14:31)  
Gratuluji, prave jsi popsal fungovani hospodarstvi v komunistickem zrizeni...
25.02.2011 (9:13)  
co se snazis naznacit -
Co se snažím naznačit? Že firmy co jsou rozpočtové a nebo "Blíž to má k té rozpočtovce..." nežijí v první řadě ze zákazníkú, ale s vlezdoprdelismu politikům, kteří se postarají o jejich "zisk". Čím jde o víc miliard, tím hůře. A manažéři tam obvykle vyznávají dost zvrácené hospodaření, kdy není účelem racinálně hospodařit, ale správně rozfofrovat peníze správným firmám. Kdo chce zůstat, ten to obratem pochopí, jinak střídačka.
24.02.2011 (21:42)  
Borovička: Nenapsal jsem, že jste to použil, tu urážku. Ale chtěl jsem znát vaše vyjádření.
registrovaný uživatel M 
24.02.2011 (20:52)  
1) Bliz to ma k te rozpoctovce...
2) Fejka tam nevzali na post financniho reditele, takze jaksi nechapu, co (zase) placas a co se snazis naznacit
24.02.2011 (17:28)  
Takže ten ombudsman kvality je nakonec manažér kvality. To zní normálněji a netrafikově. Jinak si ale můžeme položit otázku jaká jsou ČD vlastně firma? Zda jde o normálně fungující firmu tvořící zisk nebo jde o něco jako rozpočtovku typu ZOO, kde přes 50% (v roce 2011 díky sloninci a hrošinci to je ještě mnohem více) tvoří dotace a firma může spoléhat na polštářek od zřizovatele, když se zrovna podnikatelsky nedaří.


pro fíru88 - myslím, že jste si sám vždy odpověděl. Já nepoužil slovo pitomec, ale pitomé označení pracovní pozice (to přece neznamená pracovní pozice pro pitomce!)
  1 ... 3 4 5 6 7 ... 14      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko