..: Petr Fejk se stane ombudsmanem kvality Českých drah :..

Petr Fejk, foto: Wikipedia Commons/Egg Praha — České dráhy neustále pracují na zvyšování kvality svých služeb – posledním počinem bylo zavedení prémiových služeb v první třídě několika vybraných vlaků. Mezi tyto kroky jistě také patří zřízení postu ombudsmana kvality. Od 1. března 2011 bude dohlížet na kvalitu poskytovaných služeb bývalý ředitel pražské ZOO, Petr Fejk. Právě od Fejkových úspěchů a zkušeností ve vedení ZOO si České dráhy stejně jako ministr dopravy slibují výraznou pomoc v boji s přicházející konkurencí.

Fejk by se měl starat o zlepšení komunikace drah s veřejností, zejména pak při vyřizování stížností a podnětů došlých do listárny, další systémové změny kvalitativních standardů služeb a školení personálu. Dohlížet bude také na nové projekty pro cestující, mezi které patří i zmíněné služby ve vozech první třídy. Důležitým aspektem pro cestující je mimo jiné i chování vlakových čet, což připustil i samotný generální ředitel ČD Petr Žaluda. Vzorem pro ČD mají být Německé či Rakouské spolkové dráhy.

Post ombudsmana kvality byl v rámci Českých drah vytvořen až v těchto dnech; dosud byly standardy služeb zejména v kompetenci Odboru produktů a obchodu ČD.

Zdroje: České dráhy; foto: Wikipedia Commons


Aleš Petrovský , Josef Petrák Poslat mail autorovi | 23.2.2011 (2:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 14      Zpráv na stránku:   
28.02.2011 (12:16)  
Sim: U dluhu se bavím pro vás o úředních nereálných číslech, ale upřesněme, že jde přímo o stav konta. Jiné lidodemo státy dopadly při vstupu do europy hůř. Ale nerozporuji, že v kladných číslech může být díky neobchodování i dnešní Severní Korea (a za cenu hladomoru), a navíc v tom roce 89 už to tak růžové nebylo. Problém je, že dnešní rozpočty jsou deficitní, a ještě ždímaj čím dál víc na daních. Tedy nelze systémy srovnávat. Není to obdobmé.

A k tomu ombudsmanovi (dejme stranou konkrétní osobu, o tu mi jde jen okrajově jako příklad). Má na starosti vyřizování stížností, ale obálka na cd.cz snad nefunguje? Má mít pod sebou lidi, tady předpokládám, že převezme právě ty stávající. Takže je to jen nový vedoucí na nově pojmenovaném postu s patřičně odlišným ohodnocením, neb by se nevešel do tabulek? Pozdním příjezdům, ujetým přípojům nezabrání. I tady to nějak funguje, průvodčí volají do stanic. Co tam může udělat za revoluci? Musel by rozhodovat o koncepčních věcech, o investicích, a tam může mít ze své funkce jen poradní hlas. Anebo mi při reklamaci úspěšně nabídne IN100? (pak ombudsmana beru) Ale co zmůže s tím, že nám zase (po kolikáté už) dnes kolabují vláčky do Vysočan a mezi Radotínem a Dobřichovicemi?
registrovaný uživatel M 
28.02.2011 (12:09)  
Zhruba tak. Je teda trosku divny, ze na jednu stranu chce diskutovat (ne jako kobylka) a soucasne pise "ve statistikach to nebylo, takze to nebylo". Ale co uz
registrovaný uživatel Sim 
28.02.2011 (11:39)  
Borovička > legraci si nedelam. A zapada mi to do sebe jak dilky z pucle: vy se bavite o urednich cislech, my (rekneme ja a M) o realnych. Diky vasi logice dluh neexistuje, protoze v oficialnich kolonkach neni vycislen. Tou samou logikou je pozice pana Fejka zbytecna, protoze nebude mit co delat - nespokojeny cestujici preci neexistuje.

Uredne existuje pouze cestujici, ktery reklamuje jizdni doklady (treba proto, ze vlak vubec nejede), ale nemuze existovat cestujici, kteremu by vadil pozdni prijezd, protoze to neni reklamovatelne.

A prave v tom je ten zadrhel - jiste uznate, ze kdyz vam ujede pripoj, nastvany budete. A prave aby tech nastvanych - zvlast kvuli zdanlivym prkotinam - bylo co nejmene, je tu Petr Fejk na dane pozici. Na pozici cloveka, zabyvajiciho se tim, co je teoreticky zcela v poradku (bo to "papirove" sedi), ale v realu to tak rozhodne neni.
28.02.2011 (8:52)  
SiM: To si děláte legraci nebo neumíte číst? Nic takového tady nepadlo. Možná je také problém, že dnešné lidé neumí přesně rozumět napsaným větám. Ostatně celá diskuze s M vznikla proto, že se snažil dát analogii mezi hospodaření veřejného sektoru s komunismem. A já oponoval, že princip je jiný a tedy srovnání kulhá. Nikoliv, že jeden nebo druhý nerozkrádá. Obdobné je to i se státním dluhem, který prostě nebyl. Že se nějak zametl nemá cenu diskutovat, ale na účtech nebylo záporné číslo (ano lidi měli mimo stát vlastně prázdné peněženky či skoro bezcenné peníze).
registrovaný uživatel Sim 
28.02.2011 (7:50)  
Borovička > mno, ja nevim, ale nesouhlasit s nasim nazorem a verejne prohlasovat, ze za minuleho rezimu nikdo nebyl zadluzen a ze k rozkradani nedochazelo, to je preci jen trosku rozdil.

Timhle tempem za chvili dojdete k tomu, ze zacnete zpochybnovat holokaust a budete se citit ukrivdene, protoze to budete povazovat pouze za nazorovou neshodu.
28.02.2011 (7:36)  
Vaše zkratkovité uvažování skoro všech tady - kritizuje, protože nemá na to a závidí. Výborný argument. Dovolil jsem si jen nesouhlasit s vaším optimistickým názorem. A dočtu se, že jsem soudruh a kupředu levá. Jako kobylky. V takové společnosti bez racionální diskuze za podpory servilních médií se nepodaří nic rozumného prosadit. Miliardy potečou dál, občas to bohužel vidím dost zblízka.
Ten post byl uveden tak, že pochybnost vzbuzuje a při diskuzi zde se ukázaolo, že se vlastně jen hádá, na co je. Tady konkrétně diskuze dál nepokročila, třeba by se ukázalo, co vlastně ten nový post opravdu přinese.
registrovaný uživatel M 
28.02.2011 (1:41)  
Borovicko, a varianta, ze na ty univerzalni manazery proste nemas a jsi horsi a proto nikoho zajimas a o ne zajem je (a proto te tak strasne stve kazdej, aniz bys mel poneti, co delal a bude delat), tu jsi uvazoval?
Ze je nekdo lepsi nez ty, za tim vzdy sionisticko-gayovsko-nejake spiknuti byt nemusi. Proste jsou lepsi. Tak si to priznej a zkus s tim zit...
registrovaný uživatel Oto 
27.02.2011 (22:25)  
Borovička: mluvčí si může říkat co chce, ale skutečnost je jasná - pozice s téměř shodným názvem i náplní práce byla zřízena už dávno, jak zde připomněl Bohumil Stejskal: http://www.cd.cz/old/TCD2008/8_9ombud.htm

Že se ona dáma nijak výrazně neprojevila, přece nebude pan mluvčí rozmazávat.
27.02.2011 (19:41)  
Praha - Od prvního března bude na úroveň poskytovaných služeb Českých drah dohlížet ombudsman kvality. Nově zřízený post obsadí bývalý ředitel pražské zoologické zahrady Petr Fejk (46). Informaci serveru iDnes.cz dnes ČTK potvrdil mluvčí drah Petr Šťáhlavský.
registrovaný uživatel Sim 
27.02.2011 (19:29)  
Borovicka > Navíc zjevně nebudede mít pravomoci,

... jak to vite? Mate nejake informace, co se k nam ostatnim nedonesly, nebo je to proste stejny placani, jako ze Jancura bude mit problemy az vyjede a tak dal?

Ono, uz v tuhle chvili se panu Fejkovi jedna vec povedla - pokud jsem to pochopil spravne, nevytvorili tuto pracovni pozici pro nej, ale pouze nastoupil do jiz vytvorene. A vedel nekdo z nas, ze ta pozice uz davno existuje? Ja tedy ne. Takze kdyz nic jineho, minimalne v tomhle se mu uz zabodovat povedlo a v ocich verejnosti se CD posunuly o maly stupinek vyse, nez kdyz na te pozici sedela "neviditelna seda mys".
  1 2 3 4 5 ... 14      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko