..: Druhá měsíční výluka na trati Praha – Kladno :..

714_Unhost, foto: JTB Praha — S omezením železniční dopravy musí od dnešního dne až do 16. března již podruhé počítat cestující na trati 120 (Praha – Rakovník). Práce na přemostění této trati mezi stanicemi Praha–Dejvice a Praha–Bubny v pražské Svatovítské ulici si opět vyžádaly ukončení vlaků linek S5 a R5 na provizorní zastávce Gymnasijní. Odtud mohou cestující využít metra z nedaleké stanice Dejvická, na kterou však musí dojít pěšky. Jízdní doklady Českých drah do stanic Praha–Bubny a Praha Masarykovo nádraží budou proto platit i ve vybraných linkách tramvají a metra; majitelé elektronických aplikací na In–kartě si musí vyzvednout provizorní denní doklad pro případ kontroly revizory Dopravního podniku Praha. Některé ze spojů pojedu z Hostivice odklonem přes Žvahov na Smíchov, případně hlavní nádraží.

Vlaky by tentokrát měly jezdit plynuleji než při loňské výluce, kdy ještě současné probíhala výluka v Jenči. Podrobnější informace budou dostupné na vývěskách nebo v níže přiloženém výlukovém řádu.

Výluka začala dnes ve 3 hodiny ráno a bude ukončena ve 3 hodiny ráno 16. března 2010. Od 8. do 10. března 2010 bude současně probíhat výluka úseku Gymnasijní – Veleslavín, vždy od 8:00 do 14:50. Pro dopravu do centra tak budou sloužit tramvaje č. 20 a 26.

Zatímco při loňské výluce byla zakládána východní část nového mostu, nyní půjde o zakládání západní části přemostění. Zároveň budou přeloženy inženýrské sítě, náročná bude zejména překládka kanalizace s profilem jeden metr. Vedle toho budou pokračovat v této lokalitě práce na stavbách patřících do tunelového komplexu Blanka.

Zdroj: České dráhy, ROPID


Dominik Jaroš | 10.2.2010 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti Jízdní řád

Další z regionu ČR Praha


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel sxerws 
10.02.2010 (13:26)  
Taky sem tajne doufal, ze by nejake pripravy mohly zacit, ale sem asi hodne naivni. Vsadim se, ze i za 10 let se prvnim rannim vlakem do Kladna z Prahy svezu betaxama kde je tak minus 5 stupnu a odpoledne az pojedu do Prahy Regionovou, tak se budu muset svliknout do trenek, protoze bude pretopeno.
Ne tak to bych hanil az moc a vetsinou to tak nebyva, ale stve me, ze se to nehybe a bojim bojim, ze uz se to z mista nehybne.
Jinak prestup ve Veleslavine je rozhodne pohodlnejsi to souhlas.
10.02.2010 (12:55)  
A nějaké přípravy na modernizaci a elektrizaci tratě, pro které by bylo možné výluku využít, se nejspíš opět konat nebudou... :-/
10.02.2010 (12:47)  
Při podzimní výluce jsem si vyzkoušel, že pro cestující tramvají je výhodnější vystupovat na zastávce Vozovna Střešovice.
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko