..: Řazení vlaků 2010 :..

ikonka pragotron ŽelPage — S každoroční změnou jízdních řádů a tarifů souvisí i změny v řazeních vlaků. I letos jsme proto pro vás v sekci řazení vlaků připravili aktuální data platná pro nový GVD 2010. V současné chvíli jsou zpracovány všechny mezinárodní i vnitrostátní dálkové vlaky. Naše práce intenzivně pokračují na spěšných a osobních vlacích a slovenští kolegové připravují dálkové vlaky ZSSK. Přestože věnujeme tvorbě řazení maximální možnou péči, tak se může stát, že nám někde unikla nějaká chybička. Budeme rádi, pokud si ji nenecháte pro sebe a oznámíte ji vzkazem nebo e–mailem buď přímo autorovi konkrétního řazení, nebo některému z vedoucích skupiny řazení vlaků. Pomůžete tím nejen nám, ale především dalším čtenářům.

V právě končícím GVD 2009 se nám podařilo zpracovat téměř 9 000 vlaků jezdících na síti SŽDC a ŽSR. Návštěvníci si zobrazili více než 5 milionů řazení. Nejnavštěvovanějším vlakem je EN 424/5 Slovakia s téměř 50 000 zobrazeními. Doufáme, že vám tyto informace dobře posloužily a věříme, že je budete využívat i během platnosti jízdního řádu 2010.

Chcete–li přiložit ruku k dílu vložením řazení vlaků jezdících pod vašimi okny i vy, ozvěte se kterémukoli členovi skupiny řadičů. Rádi vás seznámíme se způsobem zpracovávání, a pak už vše bude záležet jen na vaší píli. Pokud s námi chcete prohodit pár slov, rádi vás také uvidíme na našem srazu konaném příští víkend v Telči.


Redakce ŽelPage Poslat mail autorovi | 29.11.2009 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 10      Zpráv na stránku:   
20.12.2009 (13:33)  
Maskr a Petr PP: S tím Jadranem to ještě vůbec není jisté, zda vyjede. V novém jízdním řádu totiž vůbec není uveden. Z
09.12.2009 (22:58)  
petr PP: Bude jezdit pouze v pátek tam a v neděli zpět.Někde jsem se to tady dočetl.
09.12.2009 (22:30)  
Prosím nevíte jestli bude jezdit v roce 2010 rychlík Jadran? Děkuji
registrovaný uživatel Sim 
09.12.2009 (15:43)  
Co jsem zkousel, tak idos je na novy JR vcetne razeni nastaven, ale to se tykalo asi 5ti vlaku.
registrovaný uživatel Praha hl. n.  mail  
06.12.2009 (11:39)  
Nevíte někdo, jestli je již idos naprogramovaný na vlaky 2010?
05.12.2009 (22:36)  
elias is best:
1. Chopin je R a tím zůstane i v GVD 2009/10. Kdo na tomhle spoji okusil kouzlo těch dvou ušpiněných kupé vozů PKP, jednoho rakouského a jednoho maďarského staršího Bmz61, ten o tom ví své... Pozitivní zpráva je, že na Chopin Poláci nově nasazují - bohužel jen jediný - Bmnouz61 PKP Intercity (náhradou za ty dva odporné Bdmnu): v ČR bude opět přecházet na "sesterskou" Silesii v úseku Bohumín-Pha a zpět.
Jinak R Chopin beru po řadě zkušeností jako klasického nočního špinavce, na území ČR je to spolu se Silesií, Excelsiorem a Šíravou takový "časný ranní courák". Ale abych se přiznal, nevím, jak jsou přesně nastaveny parametry pro kategorii EN...
03.12.2009 (17:10)  
Vím, to to je to poslední, ale nebylo by od věci, když jde v řazení klepnout na vagon pro další informace, šlo takhle klepnout i na lokomotivu, pro ukázání nějakých základních údajů (řada, Vmax, trakce, ... )
registrovaný uživatel M 
02.12.2009 (23:36)  
Ze je Bmz pro deti lepsi, to jo. Ale srovnavat podle mne nutno s velkoprostory a to se shodneme, ze je to totez.
PS: V 680 je ted prej jeden "detskej" vuz. Akorat nevim, jestli se do nej nedava mistenky i tem, kterym to urci algoritmus a kteri o "spolecnost milych a veselych deti" nestoji. Fer by bylo vyclenit i tichy vuz
registrovaný uživatel JK ml. 
02.12.2009 (20:49)  
M: Vyhozenej nevím, pan MZ to nebude. Znám dva fíry co to mimo jiné kvůli bordelu okolo zavádění pendolína do provozu u čd vzadli a dělají jinde. První jezdí kdesi na příměstských jednotkách ve Švýcarsku, prezentoval třeba Tauruse na Czech raildays 09.....Druhý zjisil, že než lítat mezi Prahou a Ostravou a zpět nejen pendolinem, (provozovat banána na téže dráze s IC/Ec vlakem je pro fíru o poznání méně komfortní), a i vzhledem k tomu, že do důchodu za pár, že u Carga to dožije ve větším klidu na důvěrně známých strojích.......
K pendolinu....Jezdím Ostrava - Praha ne pracovně, v čechách mám rodiče, kamarády, apod, těch cest se za rok nazbírá docela jsem koukal....... Piňďa je pro mě velkoprostor jako každej jinej na síti ČD, tedy kromě stolečkových čtyřek málo místa na nohy. Z hlediska příplatku ta skoro stovka navíc "za rychlost" je u mě setřena tím, že nepotřebuju jezdit do Prahy na hlavní ale když do Prahy tak drtivou většinou do Běchovic/Klánovic, což znamenalo letos buď osobákem rovnou z Pardubic nebo přestup SC/R v Pardubicích a R/Os v Kolíně a opačně.Chápu, že v tomhle nejsem zrovna reprezentativní vzorek cestujících.... Nový Jř jsem v tomto zatím nezkoumal,doufám že v tomhle ohledu to nebude horší.Psal jsemm to už dřív. Pro cestování s dětmi je pendolino jen obtížně použitelné, v tomhle směru by se dalo hodně změnit k lepšímu.Děti nedostatek místa na nohy nepociťují a pro rodiče je neocenitelkná rychlost. Je fakt rozdíl jestli se potomek okázale nudí tři nebo čtyři hodiny.......Elitní vůz pro cestování s malými dětmi je Bmz. Možnost vytvoření letiště v kupé za účelem spaní dětí (a posléze zhusta i rodičů :-))) je k nezaplacení, to mi věřte. Pokud teda jedu s dětma, jedu klasikou, pokud sám, preferuju cenu, takže taky povětšinou klasikou, (vyjímku tvořili hlavně případy kdy se povedla eliška Ostrava - Praha ) kvůli výše popsanému, pendolinem tak jedeme do 20% cest co bychom mohli jím uskutečnit. Bus zatím nepadá pro rodinné cesty v úvahu, auto tak jednou do roka na dovču, řídit auto častěji po tschechische hopsalbahn přes obydlenou zatáčku na cestě z Vídně do Prahy mě vážně neláká.... -)
registrovaný uživatel M 
01.12.2009 (19:39)  
Josef Petrak - jako hluk tam vetsi je, to si myslim taky

MZ - jasne. Je to totalne prtavy a clovek musi mit uplne skrceny nohy. V jinem velkoprostoru si clovek nohy uplne nadherne natahne. A ted tu karkulkovitou. Moje mala neter mi rika, ze Zero je hnusny, zatimco Cola je dobra. Kdyz jsem ji dal "testik", tak to od sebe nedokazala rozeznat. Jenomze neteri je 13 a leze na ni puberta. Kdyz dospelej clovek ma takovej silenej komplex z 680, tak si musim rict, ze to neni normalni*... Ve velkoprostorech mam zhruba stejne mista jako v 680 a tim zhruba stejne myslim, ze je to tak, ze si je nemuzu komplet natahnout, aniz bych citil sedadlo pred sebou.
* Nebyl tady nahodou nekdo vyhozenej od CD prave kvuli pendolinum?
  1 2 3 4 5 ... 10      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko