..: Praha hlavní nádraží - závěr týdne plný novinek :..

680 Rollout Praha hl.n. 24.6.2003Praha — Závěr minulého týdne byl na pražském hlavním nádraží plný novinek. Cestující si například již od počátku víkendu mohli všimnout výrazných změn v interiéru jeho severní části, která se otevřela po rekonstrukci. I zde si svá místa našlo několik obchodů a restaurací. Ke konci měsíce června bude ve sníženém přízemí zřízeny ČD Centrum a nové pokladní boxy, rozdělené na základní odbavení pro vnitrostátní jízdné, komplexní zejména pro mezinárodní jízdenky a klienty vlastnící in-karty a přednostní pro cestující 1.třídou a vlaky SuperCity. Mezitím byla v úterý 2. června na 1. nástupišti představena a pokřtěna další lokomotiva v reklamním provedení, jejich početnou flotilu oživila 363.086 z DKV Plzeň nyní v barvách ekonomického týdeníku Euro.

Kromě již dříve otevřených obchodních prostor a knihkupectví svá místa získala prodejna tisku Relay, specializovaný obchod s pralinkami, drogerie a lékárna, pobočka Raiffeisenbank a cestovní kancelář ČD Travel. Již brzy se v nových prostorách otevře taktéž pobočka restaurační sítě Burger King. V nové části haly byly instalovány velkoplošné informační tabule a dotykové panely s vyhledáváním vlakového spojení. Přístupnost byla zajištěna řadou nových eskalátorů a pohyblivého pásu propojující horní část nádražní haly s přízemím. Co však zatím zůstává při starém jsou kromě herny i vestibuly do metra, o jejichž případné zrekonstruování rozhodne Dopravní podnik, jemuž patří.

Praha hlavní nádraží - sever po rekonstrukci, foto: Vítek_V Praha hlavní nádraží - sever po rekonstrukci, foto: Vítek_V Praha hlavní nádraží - sever po rekonstrukci, foto: Vítek_V Praha hlavní nádraží - sever po rekonstrukci, foto: Vítek_V

Prostory hlavního nádraží financuje italská společnost Grandi Stazioni, která později k pronájmu získá až 16000 m2 komerčních prostor na dobu 30 let. Poslední, nejnáročnější etapou rekonstrukce bude revitalizace historické Fantovy budovy.

Praha hlavní nádraží - sever po rekonstrukci, foto: Vítek_V Praha hlavní nádraží - sever po rekonstrukci, foto: Vítek_V Praha hlavní nádraží - sever po rekonstrukci, foto: Vítek_V Praha hlavní nádraží - sever po rekonstrukci, foto: Vítek_V

Nové pasáže v hale, nová lokomotiva na I. nástupišti

I tento týden byl novinek plný. Zatímco v pondělí se pro veřejnost otevřely zmiňované nové prostory Hlavního nádraží, v úterý u prvního nástupiště proběhl krátký křest a představení jedné z nejnovějších reklamních lokomotiv - 363.086 EURO, propagující stejnojmenný magazín. Křtu se zúčastnili představitelé vydavatelství, stejně jako zástupci majitele stroje a agentury RailReklam realizující tento reklamní projekt. Proti původním informacím byl její turnusový oběh, a tedy i prezentace časově posunut a z Prahy odjela na vlaku R 647 do Českých Budějovic.

363.086 EURO, křest, foto: Týdeník EURO 363.086 EURO, křest, foto: Týdeník EURO 363.086 EURO, křest, foto: Týdeník EURO 363.086 EURO, křest, foto: Týdeník EURO

Zdroje: České dráhy, iDNES.cz, MF Dnes, ČT24, Týdeník EURO; foto: Vítek_V, Týdeník EURO


Michal Jaroš Poslat mail autorovi , Redakce ŽelPage Poslat mail autorovi | 5.6.2009 (11:37)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Praha


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
05.06.2009 (19:47)  
Ad podlahy a stropy: Podlahy i stropy jsou úplně nové, jde to poznat podle toho, že jsou asi 1 cm výš položené než ty staré - v dolní hale jsou mezi novými a starými dlaždicemi betonové spáry. Stropy jsou taktéž nové, akorát se mi zdá trochu nekvalitní, jelikož už v pondělí několik zářivek nesvítilo. Také se mi stanice zdá špatně ozvučena staničním rozhlasem, jelikož na nástupištích, pokud zrovna okolo jede vlak, tak není nic slyšet a to je docela často. Také se divím proč také neproběhla zásadnější rekonstrukce nástupišť 5.-7. - některé jsou celkem dost zanedbané (lavičky apod.) a také již delší dobu označené sprejery. Také Grandi stationi nic neudělala proti tomu aby se ve stanici objevovali holubi - jsou zde pořád a jejich počet se nijak nezměnil. A také nikde moc nevidím kamerový systém, který by zde určitě přišel vhod.
05.06.2009 (19:47)  
AD EC 119 Comenius asi jsi jeho oblíbenec :). Ne vážně třeba v Holešovicíh je opravdu znát že bezdomovci "našli nový domov" a na Smíchově to je ještě horší. Na feťáky lze spíš narazit v okolí Holešovic,kam se dealeři přestěhovali z hlavního.
05.06.2009 (18:48)  
Ale to nejdůležitější Burger King ještě není otevřenej a to je velká chyba!! :)
05.06.2009 (18:45)  
Skoro každý pátek kolem 16:00 tam potkávám nějakého feťáka,který žebrá prachy a když řeknu že nemám tak je sprostej jak dlaždič!!
editor nebo admin ŽP JRtrain  mail  
05.06.2009 (17:36)  
ahoj všem, jen dotázek, jak je to s kolejištěm, které bylo ve vitríně někde dole po levé straně směrem k úschovnám ?
předpokládám, že tam už asi nebude... taky jedno malé bývalo z jedné ve vitrín na jízdní řády nahoře v patře
registrovaný uživatel Pjetro 
05.06.2009 (16:50)  
ad Randy: Samozřejmě, že mi neušlo, že podlaha je celá předělaná, ale mě to prostě stále připomíná ten starý hnus. Nad tím, jak je smlouva uzavřena už jsem se taky pozastavoval. Na té rekonstrukci se šetří kde může, podle toho to opravdu tak vypadá. Kdybych toto srovnal s opravenou nádražní budovou v Ostravě-Svinově, tak pražský hlavák je prostě paskvil. To že tam je pár obchodů, které se blýskají novotou, tak dle mého názoru genius loci, který hlavák sebou nese určitě nezmění.
05.06.2009 (15:52)  
ad aron: Jo považuju. Ty jeho stavby jsou nadčasové.
registrovaný uživatel Randy 
05.06.2009 (15:44)  
ad Rybízek: Je to ve špatném návrhu neodpovídajícím danému prostředí a v materiálech podléhajích rychlé degradaci. Takže za to dp moc nemůže, celkem se to čistí...
05.06.2009 (15:35)  
randy - jasně za to určitě muže Kotas a ne DP svoji neudržbou
registrovaný uživatel aron 
05.06.2009 (15:31)  
DJ:To jako považuješ hradecký autobusák a jemu podobný stavby (metro na Letňany, barrandovská tramvaj)za kvalitní, to jsou stavby pro stavby bez výraznější užitné hodnoty oproti stavbám které by stáli sotva polovinu, a hlavně tady nepište, že stavby od Kotase jsou městotvorné.....Jinak doporučiji si přečíst http://www.archiweb.cz/salon.php?type=10&action=show&id=6046
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko