..: Hodnocené komentáře :..

Ilustrační obrázekŽelPage - Vážení čtenáři,

zajisté jste si všimli dvou nových tlačítek v diskusích pod fotkami, zprávami a články - zelené plus a červené mínus. Jedná se o nový prostředek, jak sami uživatelé mohou ovlivnit, které komentáře budou vypíchnuty a které naopak zmizí v propadlu roletky. Co nás k tomu vede? Představte si situaci, kdy pod fotkou bude dvacet komentářů, z toho tři opravdu zajímavé, čtyři tak nějak, tři vyložené blbosti a zbytek víceméně o ničem. Má to cenu číst vše? A je vhodné, aby skutečně kvalitní příspěvek zapadl v šedi těch ostatních? Nebylo by lepší, kdyby si čtenáři mohli hned přečíst to skutečně přínosné? Mezi spoustou komentářů totiž ten skutečně kvalitní může zapadnout mezi prázdnou slámou.

Návod k hodnocení je velmi prostý.

Připadá vám příspěvek jako skutečně přínosný? Měl by si ho podle vás přečíst každý? Je v něm něco šikovného či užitečného, znalosti z reálií železnice či fotografických dovedností (v diskusích pod fotografiemi), či reálií mimo železnici, avšak zapadající do diskuse, k tématu zprávy či článku? Něco, co by se mohlo hodit? Dejte tomu plus!
(např. diskuse proč jsou návěstidla tak či tak, co je zajímavého zrovna na této trati/stanici/úseku; rady ohledně fotografování, obecně jak fotit lépe, jak editovat, čemu se vyvarovat, vysvětlení oblíbených ale nepravdivých domněnek a pod.)


Přijde vám příspěvek jako žvást, naprostý blábol bez žádné užitné hodnoty? Dejte mu mínus!
(např. "tady bydlím", "moje oblíbená řada", reakce na jiný komentář v duchu "jojo, tak to je" nebo "ne, blbost", "áá, velmistr promluvil" atd.)


Myslíte si, že nepatří ani do jedné z předchozích kategorií? Nechte ho být.


Je to jen na vás. Nebudu vám říkat, co si přesně myslet o tom či onom. Jen můžu poradit, abyste z této nové funkce nedělali klikfest, a všechny udělené plusy i mínusy zvážili. Když uvidím "pěkná fotka" od komentátora, který toto píše 30X denně téměř na vše na co narazí, tak to pro mne nemá žádnou hodnotu. Naopak uvidím-li "zdařilé" od člověka, jenž pochvalu opravu nerozdává plnými hrstmi, a navíc za nim stojí nějaká práce, já osobně mám jasno. První pošlu do kytek, druhé nechám bez zásahu. Jak to uděláte vy, je čistě na vás!

Registrovaní uživatelé si mohou nastavit jak moc záporně musí být komentář ohodnocen ostatními uživateli, aby se zaroletoval. Nebude tedy smazán, přesto bude uživatel hned vědět, že to nemá cenu číst, tam se nic zajímavého nedozví. Naopak příspěvek s vysokým kladným skore získá zelené záhlaví.

Věřím, že nové funkci přijdete na chuť a sami přispějete k větší přehlednosti diskusí.


Chary Poslat mail autorovi | 7.12.2008 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 6 7      Zpráv na stránku:   
07.12.2008 (19:05)  
Jenom by bylo dobré, aby alespoň autor komentáře viděl, jak je hodnocený, bez ohledu na to, jestli je nebo není správce. Myslím, že by to pro některé pacoše mohl být zajímavý feedback.
editor nebo admin ŽP Chary  mail  
07.12.2008 (18:47)  
Ano, nula se bere jako pozitivní. Takže při nejsilnějším nastavení 5 vidíš vše, co nemá záporné skore. Pak je to nějak odstupňované, čím nižší nastavení, tím víc záporné to musí být, aby se to roletovalo.
registrovaný uživatel M 
07.12.2008 (18:19)  
Chary
1) nula (tj. nekliklo se ani na zelene, ani na cervene) se bere jako pozitivni hodnoceni? Timto nechytam za slovo - jen proste rikam, ze v te diskusi o tauru jsou videt skoro vsechny i v "modu 5", coz se mi nezda
2) v pohode:-) Ja osobne mam nulu, protoze se mi nechce klikat na ty skryte:-)
07.12.2008 (18:10)  
Nešlo by ještě zobrazit někde aktuální skóre příspěvku? Třeba mezi to + a -?
A druhý dotaz. Když já něco ohodnotím mínusem, schová se mi to automaticky? (Nechce se mi to zkoušet, tak se ptám)
editor nebo admin ŽP Chary  mail  
07.12.2008 (18:09)  
M - poslední volba vyžaduje skutečně kladné skore. To, že dá jeden někdo komentáří mínus, takový komentář z diskuse vyřadí roletací. Otázky dvě - jeden udělený mínus skutečně znamená, že je to blbost? A i když tam ta možnost je, z čistě matematického důvodu, je rozumné si zadávat tak ostré síto? Nestačila by řekněme dvojka, která vyhodí všechny komentáře, na něž své minusy přihodilo opravdu víc než jeden dva lidi? Skutečná čísla nejsou potřeba.

To, že na tvůj komentář dal někdo mínus je jen projev toho, že jeden člověk ten mínus chtěl dát. Možná byli dva. Možná to ještě pořádně nepochopili, možná je to msta. A proto je tam možnost si nastavit různou citlivost roletace, aby odfiltrovala jen skutečné blbosti. Jestli máš čtyřicet padesát "příznivců", tak si to užiješ. Ale toho bychom si snad všimli...
registrovaný uživatel M 
07.12.2008 (18:00)  
Jinak sorry, ale musim se zeptat na tohle - v tom nastaveni se pise:
Stupeň 5 naopak zobrazí jen ty komentáře, které mají hodnocení pozitivní.
Tohle chapu tak, ze pokud se nastavi "petka", tak se zobrazi jenom ty, u kterych nekdo klikl na zelenej cudl a vsechny ostatni se ztrati...
Tak jsem to zkusil a divam se na diskusi o "belgickych taurech". A mam dve poznamky:
1. zobrazuji se takrka vsechny komentare vyjma nekolika. Pritom velmi pochybuji, ze by nekdo oklikal vsechny komentare...
2. nezobrazenej je mj. Pananiruv a muj, ktery primo reaguje na Charyho. S Pananirem nesouhlasim, ale jeho prispevek nade vsi pochybu JE k veci. Presto ho nejaky blazen odklikl jako nevhodny. Patrne nikoliv kvuli nezavadnosti, ale kvuli tomu, ze s nim nesouhlasil (teda ted doufam, ze ten blazen jsem nebyl ja v ramci nejake zkousky, kterou si nepamatuji:-)) Muj komentar byl taky k veci (ten jsem ale neodklikl tutove) a obsahoval defacto totez, co napsal Chary (akorat jsem vymenil benzin za naftu...). Co mi z toho vychazi? Ze cervenou nedostava ten, kdo napise hloupost, ale zalezi, kdo ji napise, pripadne, jestli s tim "souhlasime". A tohle nepisu, kvuli tomu mymu komenatri, ale kvuli tomu od Pananira, pripadne kratke poznamce Martina Grilla, ktera z nejakeho duvodu cervenou dostala take. K veci byla (i kdyz asi nebyla spravna)
registrovaný uživatel M 
07.12.2008 (17:47)  
kladno - nojo, ty svoje uvidis porad - zpetna vazba je slaba. Tak a tedka na mne Janko, kteryho si prave beru do ust, klikne:-))
07.12.2008 (17:33)  
Díky redakci za tento krok, některé příspěvky tu skutečně nemají s pojmem "diskuse" nic společného a člověka, který diskutovat chce, pouze znechutí. Filtrování jsem si vyzkoušel a skutečně mnoho hloupých, otravných, urážlivých, demagogických či bezobsažných příspěvků se skrylo.
registrovaný uživatel kladno 
07.12.2008 (17:04)  
Čtenář o redaktorovi ŽP nenapsal ani slovo. Je pravda že to mohl napsat trochu jinak. Nechme toho, řešíme tady věci které jsem řešit já osobně nechtěl a nechci.

Myslím, že spousta lidí neklikne ani na tu červenou. Ze začátku možná jo, ale postupně to bude utichat. Je to spíš tím, že člověk je tvor líný a pohodlný (a to jsme všichni). Já teda klikat nebudu, protože i když kliknu, stejně tam ten příspěvek uvidím a takhle to budou dělat postupně další a další. To spíš bych to viděl tak, že když kliknu na mínus, tak se mi to bez ohledu na hlasování jiných rovnou skryje, ostatním dle celkového hlasování.

Martin Grill -> Ani nevím, že jsem byl smazán.
registrovaný uživatel M 
07.12.2008 (15:40)  
Jenom abych to lepe pochopil... To "skorovani" se pocita jako cervena minus zelena, ano? Takze kdo je skrytej se v podstate casem muze dostat zpatky mezi zobrazovane, je to tak?

A k jakymkoliv pripadnym nazorum cenzury - v nastaveni si to "filtrovani kvality" lze vypnout (ja to tak udelal), takze kdo chce cist vse, tak muze. Spokojeni tak jsou vsichni a osobne nevidim zadnej duvod, proc by to nekomu melo vadit.
Ze se bude casteji klikat na cerveny nez na zeleny je asi logicky - zelena vicemene nic neresi (pokud autor nejlepsiho prispevku nema dostat cokoladu:-), cervena ale podstatna je
  1 2 3 4 5 6 7      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko