..: Hodnocené komentáře :..

Ilustrační obrázekŽelPage - Vážení čtenáři,

zajisté jste si všimli dvou nových tlačítek v diskusích pod fotkami, zprávami a články - zelené plus a červené mínus. Jedná se o nový prostředek, jak sami uživatelé mohou ovlivnit, které komentáře budou vypíchnuty a které naopak zmizí v propadlu roletky. Co nás k tomu vede? Představte si situaci, kdy pod fotkou bude dvacet komentářů, z toho tři opravdu zajímavé, čtyři tak nějak, tři vyložené blbosti a zbytek víceméně o ničem. Má to cenu číst vše? A je vhodné, aby skutečně kvalitní příspěvek zapadl v šedi těch ostatních? Nebylo by lepší, kdyby si čtenáři mohli hned přečíst to skutečně přínosné? Mezi spoustou komentářů totiž ten skutečně kvalitní může zapadnout mezi prázdnou slámou.

Návod k hodnocení je velmi prostý.

Připadá vám příspěvek jako skutečně přínosný? Měl by si ho podle vás přečíst každý? Je v něm něco šikovného či užitečného, znalosti z reálií železnice či fotografických dovedností (v diskusích pod fotografiemi), či reálií mimo železnici, avšak zapadající do diskuse, k tématu zprávy či článku? Něco, co by se mohlo hodit? Dejte tomu plus!
(např. diskuse proč jsou návěstidla tak či tak, co je zajímavého zrovna na této trati/stanici/úseku; rady ohledně fotografování, obecně jak fotit lépe, jak editovat, čemu se vyvarovat, vysvětlení oblíbených ale nepravdivých domněnek a pod.)


Přijde vám příspěvek jako žvást, naprostý blábol bez žádné užitné hodnoty? Dejte mu mínus!
(např. "tady bydlím", "moje oblíbená řada", reakce na jiný komentář v duchu "jojo, tak to je" nebo "ne, blbost", "áá, velmistr promluvil" atd.)


Myslíte si, že nepatří ani do jedné z předchozích kategorií? Nechte ho být.


Je to jen na vás. Nebudu vám říkat, co si přesně myslet o tom či onom. Jen můžu poradit, abyste z této nové funkce nedělali klikfest, a všechny udělené plusy i mínusy zvážili. Když uvidím "pěkná fotka" od komentátora, který toto píše 30X denně téměř na vše na co narazí, tak to pro mne nemá žádnou hodnotu. Naopak uvidím-li "zdařilé" od člověka, jenž pochvalu opravu nerozdává plnými hrstmi, a navíc za nim stojí nějaká práce, já osobně mám jasno. První pošlu do kytek, druhé nechám bez zásahu. Jak to uděláte vy, je čistě na vás!

Registrovaní uživatelé si mohou nastavit jak moc záporně musí být komentář ohodnocen ostatními uživateli, aby se zaroletoval. Nebude tedy smazán, přesto bude uživatel hned vědět, že to nemá cenu číst, tam se nic zajímavého nedozví. Naopak příspěvek s vysokým kladným skore získá zelené záhlaví.

Věřím, že nové funkci přijdete na chuť a sami přispějete k větší přehlednosti diskusí.


Chary Poslat mail autorovi | 7.12.2008 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 7      Zpráv na stránku:   
09.12.2008 (14:04)  
Topiči, nikoli, soudím tak podle toho, že mnoho příspěvků, které nesplňují ona tři pravidla, v diskusích stále zůstává. Roli hraje samozřejmě důslednost a subjektivně vnímaná hranice, kdy jsou porušena. Jednomu může vadit už to, že příspěvek hodnotí jiného diskutujícího, nikoli jeho názor, kdežto druhému může připadat třeba oslovení "hele, ty šmudlo" docela v pohodě.

Existují sice psaná pravidla netiquette, ale i ta se dají vykládat s různou měrou přísnosti. Když si tuto míru bude moci nastavit samotný čtenář, může to být optimální řešení (za předpokladu, že návštěvníci budou využívat tlačítka +/- tak, jak jejich tvůrci zamýšleli).
dopisovatel nebo člen ŽP topič  mail  
09.12.2008 (11:53)  
Michal Janko: Mýlíš se. Mazání komentářů se používá důsledně. Komentáře urážlivé, vulgární a flame war jsou mazány promptně. Možná tak soudíš proto, že smazané komentáře jako uživatel nevidíš.
09.12.2008 (7:44)  
Svůj názor píší až teď, kdy si to člověk osahal. Připadá mi, že je to dobrá cesta. Sám přemýšlím, co napíšu, abych nebyl vypískaný do dějin diskuze, :o).
Líbí se mi také design - jemně, jednoduše do záhlaví příspěvku, žádné zesložiťování diskuze.
editor nebo admin ŽP Chary  mail  
08.12.2008 (18:54)  
Systém hodnocení je stále v testovacím režimu, až zjistíme dostatek údajů pro přenastavení a dostatek zpětné vazby od čtenářů, budou provedeny patřičné úpravy.
registrovaný uživatel Werkie  mail  
08.12.2008 (18:19)  
Chtěl bych se zeptat jestli se do nastavemí zobrazovaných příspěvků, dá dostat jinak než jen přez odkaz ve článku. Koukal jsem do profilu a nohužel jsem to tam nenašel. Jde mi o to, že když to bud chtít časem zmenit nastavení, tak budu muset hledat tento článek.
registrovaný uživatel M 
08.12.2008 (18:17)  
V clanku klikni na to modre napsane nastavit
registrovaný uživatel MirekM  mail  
08.12.2008 (17:27)  
Připojuji se k přání M. Janka o příspěvek přede mnou (8. 12. 08, 15:06). Zrovna jsem to chtěl napsat. :-)

A ještě mám dotaz: Kde se nastavuje, jaké komentáře uvidím? Nějak to nemůžu vypátrat. Díky.
08.12.2008 (15:06)  
Redakce: napadlo mě ještě jedno vylepšení:
Mohla by nejvyšší úroveň filtrace zobrazovat pouze články s pozitivním hodnocením? Mnohdy mají diskuse více než 100 příspěvků a člověku se to nechce pročítat celé, aby mezi balastem objevil hodnotné příspěvky. Zobrazily by se tak jen ty, které někomu jinému stály za to, aby klepnul na +. Lupa.cz má například také u diskusí tlačítko "Zobraz pouze kvalitní."
Současných 5 úrovní filtrace je hodně a myslím, že úrovně 2, 3, 4 si téměř nikdo nenastaví, není-li zároveň uvedeno, jak velkou filtraci představují. I proto bych současnou úroveň 5 přiřadil úrovni 4 a novou úroveň 5 přitvrdil (jakkoli se vám může jevit už teď dost tvrdá -- přeci jenom tímhle serverem narozdíl od mnoha čtenářů žijete).
08.12.2008 (12:41)  
Josefe Petráku, já jsem přeci hovořil o nástroji "aplikace pravidla pro vkládání komentářů", tedy o mazání nevhodných příspěvků redakcí.
A protože tento stávající nástroj se prakticky neaplikuje, naopak tato nová tlačítka +/- vítám, protože absenci moderování diskuse alespoň částečně nahradí.
registrovaný uživatel Foxx  mail  
08.12.2008 (11:27)  
Rěkl bych že podle diskuse v tomto vláknu se nová "fíčura" už osvědčila :-)
  1 2 3 4 5 ... 7      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko