..: Hodnocené komentáře :..

Ilustrační obrázekŽelPage - Vážení čtenáři,

zajisté jste si všimli dvou nových tlačítek v diskusích pod fotkami, zprávami a články - zelené plus a červené mínus. Jedná se o nový prostředek, jak sami uživatelé mohou ovlivnit, které komentáře budou vypíchnuty a které naopak zmizí v propadlu roletky. Co nás k tomu vede? Představte si situaci, kdy pod fotkou bude dvacet komentářů, z toho tři opravdu zajímavé, čtyři tak nějak, tři vyložené blbosti a zbytek víceméně o ničem. Má to cenu číst vše? A je vhodné, aby skutečně kvalitní příspěvek zapadl v šedi těch ostatních? Nebylo by lepší, kdyby si čtenáři mohli hned přečíst to skutečně přínosné? Mezi spoustou komentářů totiž ten skutečně kvalitní může zapadnout mezi prázdnou slámou.

Návod k hodnocení je velmi prostý.

Připadá vám příspěvek jako skutečně přínosný? Měl by si ho podle vás přečíst každý? Je v něm něco šikovného či užitečného, znalosti z reálií železnice či fotografických dovedností (v diskusích pod fotografiemi), či reálií mimo železnici, avšak zapadající do diskuse, k tématu zprávy či článku? Něco, co by se mohlo hodit? Dejte tomu plus!
(např. diskuse proč jsou návěstidla tak či tak, co je zajímavého zrovna na této trati/stanici/úseku; rady ohledně fotografování, obecně jak fotit lépe, jak editovat, čemu se vyvarovat, vysvětlení oblíbených ale nepravdivých domněnek a pod.)


Přijde vám příspěvek jako žvást, naprostý blábol bez žádné užitné hodnoty? Dejte mu mínus!
(např. "tady bydlím", "moje oblíbená řada", reakce na jiný komentář v duchu "jojo, tak to je" nebo "ne, blbost", "áá, velmistr promluvil" atd.)


Myslíte si, že nepatří ani do jedné z předchozích kategorií? Nechte ho být.


Je to jen na vás. Nebudu vám říkat, co si přesně myslet o tom či onom. Jen můžu poradit, abyste z této nové funkce nedělali klikfest, a všechny udělené plusy i mínusy zvážili. Když uvidím "pěkná fotka" od komentátora, který toto píše 30X denně téměř na vše na co narazí, tak to pro mne nemá žádnou hodnotu. Naopak uvidím-li "zdařilé" od člověka, jenž pochvalu opravu nerozdává plnými hrstmi, a navíc za nim stojí nějaká práce, já osobně mám jasno. První pošlu do kytek, druhé nechám bez zásahu. Jak to uděláte vy, je čistě na vás!

Registrovaní uživatelé si mohou nastavit jak moc záporně musí být komentář ohodnocen ostatními uživateli, aby se zaroletoval. Nebude tedy smazán, přesto bude uživatel hned vědět, že to nemá cenu číst, tam se nic zajímavého nedozví. Naopak příspěvek s vysokým kladným skore získá zelené záhlaví.

Věřím, že nové funkci přijdete na chuť a sami přispějete k větší přehlednosti diskusí.


Chary Poslat mail autorovi | 7.12.2008 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 7      Zpráv na stránku:   
08.12.2008 (10:22)  
Michal Janko) Nevím, z čeho usuzujete vy, že tento tool neplní očekávanou funkci, ale já mám před sebou jasná čísla, tj. vidí m body nastřílené jednotlivým komentářům a podle toho, co tu vidím, se lidi v 80-90% trefují. Jo, možná se občas utnou, a nebo prostě se chovají jako reálný lid a ne jako utopistický národ, ale o budoucnost tohodle nástroje se nebojím. :)
08.12.2008 (9:41)  
Josefe Petráku, jenže ta aplikace pravidel diskuse je spíš hypotetická možnost, v praxi tenhle mechanismus nefunguje a diskuse jsou stále plné příspěvků hodnotících nikoli názor, ale jeho nositele, příspěvků o ničem, příspěvků provokativních či urážlivých.
Takže já tohle skrývání pomocí + a - vnímám hlavně tak, že nahradí (třeba ne dokonale) funkci moderátora diskuse.

Chary, všechny uvedené komentáře jsou OK. Komentář zralý na smazání by vypadal takhle:

F - Ty doma asi jezdíš autíčkem na baterky, když se ti líbí ty výfuky.

G - Proč by ji ČD kupovaly? Když máš chuť na housku, ale máš drobný jen na rohlík, taky si nekoupíš croissant. Co na tom ještě nechápeš?

apod.
08.12.2008 (8:00)  
Komisař, to pozor. Pokud je komentář závadný, neřku-li přímo provokace, cílená nadávka, atp. na to se budou nadále aplikovat pravidla pro vkládání komentářů zmíněná pod formulářem pro jejich odeslání, se kterými samozřejmě ODESLÁNÍM KOMENTÁŘE KAŽDÝ SOUHLASÍ.

Tento nástroj naopak dává veřejnosti možnost ohodnotit a pochválit kvalitní komentátory, píší-li něco velmi zajímavého a nebo naopak skrýt obsah, který by bylo nesmyslné smazat, ale uživatelům není nijak příjemný, či je naopak jen obtěžuje.
08.12.2008 (6:58)  
Konečně nástroj jak se "legálně" zbavit trapných, zpravidla fotografa atakujících příspěvků např 99% příspěvků od Juraje Strebera :)

Jen tak dál ve vylepšování, zelpage opět kvalitou vystoupla o pár schodkú vzhůru
07.12.2008 (21:57)  
Tak ještě jednou. Máme potenciálního uživatele "trabia", který píše asi tři vzory komentářů, tj. "pěkné.5*", "nic moc, ale 5*", "nelíbí.4*", které by klidně za něj mohl systém generovat automaticky a ušetřil jeho klávesnici opotřebení. Pak tu může být uživatel "karel frantoch", který s autorem fotky byl na akci a napíše nějakou vzpomínku, a pak se třeba přidá nějaký "hockey", který napíše zajímavý technický detail k lokomotivě nebo technologii. Přijdu-li k takové diskusi a MÁM potřebu hodnotit komentáře, tak se mi asi obvykle nebude líbit číst už po 200té trabiovu generovanou hlášku, takže možná mu hodím to mínus. S Frantochem nefotím a neznám ho, takže mě komentář nepřijde podstatný, přejdu ho. A pak je tu hockey, prolouskám se jeho referátem, který mě zaujme a třeba mu dám + za snahu. Ale to vše jen za předpokladu, že chci hodnotit. Nikdo neříká, že musím... Modelové použití, nechť si každý vyvodí. Není na to žádný mustr.
07.12.2008 (21:43)  
Bohuzel nemam cas cist vsechny prispevky v diskusi, jen by me ale zajimalo, jak bude posuzovana treba pochvala fotografovi atd.? myslim, ze rozhodne vetsinu autorů potesi, kdyz ho nekdo verejne pochvali, byt je to treba laik jako ja
registrovaný uživatel M 
07.12.2008 (21:09)  
Ake jo cte, ale uz je to davno, ctu to rychle a mam mizernou pamet:-(
Jen mi prislo divny, ze zelezenj je jenom jeden (ten nad nim ma i zelenyho panacka, takze mohl byt z jinyho ranku:) a jeste ke vsemu zrovna tenhle.
Dekuji za vysvetleni vseho:-)
editor nebo admin ŽP Chary  mail  
07.12.2008 (20:58)  
M a článek samotný se nečte? Naopak příspěvek s vysokým kladným skore získá zelené záhlaví.
registrovaný uživatel M 
07.12.2008 (20:50)  
Proc ma komentar z 07.12.2008 (13:36) zeleny prouzek kolem autora? Modrou a zlutou barvu asi chapu...
07.12.2008 (19:44)  
Osobně si myslím, že první, co většina udělá bude to, že si člověk rozklikne ty špatné komentáře a následně až ty "nezamítnuté" (možná se to prohodí s těmi zelenými). A ty "nezamítnuté" přijdou nazbyt...
  1 2 3 4 5 ... 7      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko