..: MfD: Student Agency vzdává dálkové vlaky, teď chce do regionů :..

Ilustrační obrázekPraha - Vedení Student Agency podle všeho zcela změnilo svou strategii vstupu na český železniční trh. Zatímco vyhrožuje opuštěním konceptu dálkových vlaků HighJet mezi Prahou a Ostravou, naplánoval majitel společnosti Radim Jančura průnik do dopravy regionální. Společně s francouzskou společností Keolis hodlá podle informací dnešního vydání deníku MF DNES založit společný podnik, který by provozoval dotovanou dopravu pro krajské úřady. Může se tedy jednat o zřejmě nejvážnější pokus o narušení monopolu ČD v regionální dopravě, ale stejně tak dobře může jít jen o další z množících se pokusů strhnout na sebe pozornost.

Jančura tvrdí, že už jedná s krajskými úřady, které jsou ze zákona povinny objednávat dopravu v rámci ZDO. "Jednáme zhruba od začátku roku. Teď jsme v kontaktu se dvěma krajskými úřady, které se snažíme přesvědčit, aby vypsali na provozování železniční dopravy výběrové řízení," citoval deník Jančuru.

zdroj: MF DNES


Honza Beránek / JTB | 13.5.2008 (13:04)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 6 7 8 9 10      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
13.05.2008 (13:53)  
Kdo ze to chtel smekat klobouk, kdyz Jancura nebude chtit vyzobavat rozinky a pujde do regionalni dopravy (ktera vlastne vubec ziskova neni:)?? Happy nebo xAnri? Uz bych teda mozna obesel kloboucnictvi...
editor nebo admin ŽP NIcKON  mail  
13.05.2008 (13:53)  
waszyn: S touhle výtkou nesouhlasím. Nikomu nic nepodsouváme, jen dáváme na výběr ze dvou pravděpodobných možností, založených na informacích, které nemusí mít dotyčný k dispozici. Inteligentní čtenář si udělá názor i přesto sám.
13.05.2008 (13:44)  
Pokud je něco rozinkou, znamená to, že je to předražené. Podle komentářů je rozinkami dálková i regionální doprava. Z toho plyne jediné - předražená je veškerá železniční doprava u nás.
13.05.2008 (13:43)  
Když Jančurovi brání ve vstupu kvůli existenci souběžné dotované dopravy, tak se není čemu divit, že chce vstoupit na trh s dotovanou dopravou. Potom může mít usnadněnou pozici v dálkové dopravě. Ale je zbytečné dělat předčasné závěry - dosud žádné výběrové řízení není.
registrovaný uživatel waszyn 
13.05.2008 (13:42)  
Student Agency vzdala dálkové vlaky. Místo toho chce regionální dopravu a
...stejně tak dobře může jít jen o další z množících se pokusů strhnout na sebe pozornost - tyto informace ve zdrojovém článku nejsou zmíněny, v aktualitě na želpage ano a dávájí celému sdělení korektně řečeno "mírně odlišný odstín". Já se domnívám, že zdejší čtenáři jsou většinou lidi z oboru, a natolik inteligentní, že si umí názor udělat sami a nepotřebují k němu být tlačeni jako např.čtenáři haló novin doplňováním subjektivních dojmů do neutrální tiskové zprávy.
13.05.2008 (13:36)  
Jančuro, Jančuro, ty chceš zase těm našim chlapcům, na něž jsme všichni hrdi, vyzobávat rozinky, co? Jinak koukám, že vyhlašovat záměr vstoupit na český železniční trh je skvělá reklama a PR, jsem zvědavý, kdy to začnou vyhlašovat i výrobci vysavačů:-).
13.05.2008 (13:20)  
Nevíte někdo, o které kraje se jedná?
  1 ... 6 7 8 9 10      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko