..: Student Agency zdražuje jízdné z Plzně :..

Ilustrační obrázekPlzeň - Společnost Student Agency zdražila od dubna jízdné svých autobusů mezi Prahou a Plzní. Cena tzv. otevřené jízdenky (není předem prodána na konkrétní datum) se zvedla na 90 korun. Dle slov majitele Radima Jančury k tomu mělo dojít již v lednu, kdy se zvedala DPH z pěti na devět procent, ale na tuto trasu se jaksi "zapomnělo".

Lidé, kteří si zakoupili jízdenku za starou cenu ji mohou rezervovat na konkrétní datum do koce května včetně rezervací na červnové spoje. Poté již nepůjdou použít na rezervaci, ale jen je bez poplatku vrátit. Jízdenky za starou cenu jsou ovšem stále na některých spojích doprodávány a tak se cestující mohou setkat jak s novou, tak i ještě se starou cenou. Což mnohé cestující překvapilo, když jedou pokaždé za jinou cenu.

Za shodnou cenu, 90 korun, jezdí i konkurence, například ČSAD Autobusy Plzeň, nebo Centrum Tour. Ty však dovezou cestující až do centra Prahy, kdežto Student Agency jen na okraj prahy do Zličína, odkud musí pokračovat dál městskou hromadnou dopravou. ČSAD Autobusy Plzeň jezdí na Zličín z Plzně za 70 Kč, navíc nabízejí například 20% slevu na zpáteční jízdné. Jízdenka vlakem přijde mezi hlavními nádražími na 145 korun, zákaznické jízdné na 109 Kč, zpáteční jízdenka pak 261 Kč, resp. 196 Kč.

Zdroj: iDnes.cz, foto: Student Agency


JiříK. | 2.5.2008 (18:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu ČR Plzeňský ČR Praha ČR Středočeský


  1 2 3 4 5 6 ... 16      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel pekař 
07.05.2008 (1:29)  
Ale přirozeně máš pravdu, opět a zase, jsem to ale hlupák:)
registrovaný uživatel pekař 
07.05.2008 (1:28)  
M: pozor na vysoký tlak:)
registrovaný uživatel M 
07.05.2008 (1:25)  
Pokud ti da banka uver na ksicht, tak zacni jezdit treba zitra. Jsem si ale celkem jistej, ze ty bys nedokazal udrzet v cernych ani prodej svicek na hrbitove...
registrovaný uživatel pekař 
07.05.2008 (1:21)  
M: jinak já jsem zaměstnaný a zároveň u toho i studuji, jen tak pro tvé osvěžení, abys příště neměl blbé plky...
registrovaný uživatel M 
07.05.2008 (1:20)  
Jo a zkus reagovat treba na Chikatetsujina. Predpokaldam, ze pro tebe nebude problem ho vyvest z omylu a dokazat, ze vlak je mnohem slozitejsi zaplatit nez autobus.
Ale asi je to jen shoda okolnosti, ze se ti "nedari" reagovat na nektere veci, ze?
registrovaný uživatel pekař 
07.05.2008 (1:19)  
A já asi začnu jezdit vlakem do Prahy a budu věřit, že se mi každý vlak zaplní natolik, že budu vůbec tvořit nějaký zisk. Do každého vozu pěkně stevardku, no...
registrovaný uživatel M 
07.05.2008 (1:16)  
Ze jsem tak smely - kde presne jsem ja michal vlaky a autobusy?

Vyrazny zisk? No, pokud to hrajes v miliardach, tak staci i 10% rekl bych skoro, ale ty jiste generujes (nebo budes, az jednou neco zacnes aji delat...) zisk mnohem vyssi a pro 10% bys nesel ani na socialku natoz do podnikani.

No a jestli se na ty vlaky da vydelat jinak nez z koleji, tak si asi otevru agenturu na posilani o-perek do Anglie (a studentku do Australie na sbirani jablek), protoze kdyz rikas, ze se na tom daji udelat miliardy, tak to musi byt zlatej dul...
registrovaný uživatel pekař 
07.05.2008 (0:59)  
M: prosím tě, nemíchej autobusy a vlaky, jak jsi sám řekl. Jančura sám řekl, že trasa Ova - Praha je jediná, kde se dá jezdit bez dotací. To ovšem neznamená, že se zde dá tvořit výrazný zisk. Vlaků do Prahy jezdí tolik, že prostě nevěřim, že by na to vzal pouze z kolejí.
registrovaný uživatel M 
07.05.2008 (0:54)  
Sky Europe je pracka penez. Nemeli zadnej zisk a koupili letadla. Kde by na to vzali? V pekarove svete nevysvetlitelna vec
07.05.2008 (0:51)  
Pekař: Ach jo. Už jsme to tu před nedávnem počítali a za jistých okolností je vlak levnější než autobus. Proč? Vlak má 3 - 5 x delší životnost a až 10 x větší kapacitu. Pak ti vyjde pro vlak cena na sesli i nižší než u autokaru(ů).

Kde myslíš že třebas Sky Europe bere na Boeinga, kterej je ještě snad 10x dražší než vlak a přitom letenka je sotva za dva litry? Shání ty nejnovější a provozně nejekonomičtější typy, vytěžuje je do posledního místa a nenechává je zbytečně stát v hangáru. Pak je schopen splácet leasing v jistě téměř nepředstavitelných částkách.
  1 2 3 4 5 6 ... 16      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko