..: Student Agency zdražuje jízdné z Plzně :..

Ilustrační obrázekPlzeň - Společnost Student Agency zdražila od dubna jízdné svých autobusů mezi Prahou a Plzní. Cena tzv. otevřené jízdenky (není předem prodána na konkrétní datum) se zvedla na 90 korun. Dle slov majitele Radima Jančury k tomu mělo dojít již v lednu, kdy se zvedala DPH z pěti na devět procent, ale na tuto trasu se jaksi "zapomnělo".

Lidé, kteří si zakoupili jízdenku za starou cenu ji mohou rezervovat na konkrétní datum do koce května včetně rezervací na červnové spoje. Poté již nepůjdou použít na rezervaci, ale jen je bez poplatku vrátit. Jízdenky za starou cenu jsou ovšem stále na některých spojích doprodávány a tak se cestující mohou setkat jak s novou, tak i ještě se starou cenou. Což mnohé cestující překvapilo, když jedou pokaždé za jinou cenu.

Za shodnou cenu, 90 korun, jezdí i konkurence, například ČSAD Autobusy Plzeň, nebo Centrum Tour. Ty však dovezou cestující až do centra Prahy, kdežto Student Agency jen na okraj prahy do Zličína, odkud musí pokračovat dál městskou hromadnou dopravou. ČSAD Autobusy Plzeň jezdí na Zličín z Plzně za 70 Kč, navíc nabízejí například 20% slevu na zpáteční jízdné. Jízdenka vlakem přijde mezi hlavními nádražími na 145 korun, zákaznické jízdné na 109 Kč, zpáteční jízdenka pak 261 Kč, resp. 196 Kč.

Zdroj: iDnes.cz, foto: Student Agency


JiříK. | 2.5.2008 (18:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu ČR Plzeňský ČR Praha ČR Středočeský


  1 ... 12 13 14 15 16      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Fauny  mail  
02.05.2008 (20:25)  
Asi napíšu článek o ČSAD Hodonín. Je to konkurent ČD na trase Veselí nad Moravou - Hodonín..............
02.05.2008 (20:16)  
Kubíček:
Mně ten článek tady taky přijde nepatřičný. Podle mého je jeho účelem vzbudit emoce typu "Jé, podívejte se, SA si hraje na svatoušky, ale už taky zdražuje!"
Aneb "zpravodajský" článeček se sám interpretuje, to je laciný trik hodný TV Nova.

George Couser:
Nevšíml jsem si, že by se tu kdy objevil článek o změně tarifu na některé z linek Veolie, která už v železnici dokonce podniká a je též konkurentem ČD.
registrovaný uživatel sames1 
02.05.2008 (19:31)  
Prazak : To muze rict opravdu jedine prazak..... no coment.
Mam rad zeleznici, ale Jancura je snad jedinej dopravce v CR ktery je na urovni EU a moderniho roku 2008. Doufam ze jeho vlaky budou drtit konkurenci stejne jako na silnici. Krom toho v clanku neni uvedeno jak je ta ,,levnejsi konkurence,, dotovana (nezajimam se o autobusy tak nevim) jake jsou kvality, jakou maji kapacit....
peter100: Konkurence na koleje patri. Ale nesmi z toho byt fraska jako v CR . pokud si koupim autobus a silnice vede z jednoho mesta do druheho tak zacnu jezdit a platit dalnicni znamku (tedy udrzbu a opravu silnice) platit misto pro parkovani platit udrzbu atd. jenze na zeleznici porad funguje zasly socializmus. Takze proto se tam nedostal RT Expres! Dyt jsou u nas koridory pripravene na rychlost 200km/h a porad se u nas jezdi 160!!! Ziji v Londyne uz dva roky a konkurence zde jen prospiva. Dyt tu jezdi i osobaky 140 po 4 kolejnich korydorech. Moc nepotrebuju jezdit mimo Londyna ale kdyz uz tak si nestezuju a beru vlak co je cisty moderni, tychy, pohodlny a hlavne rychli oproti autobusum ktere tu jsou levnejsi ale pomalejsi(stejne jako ma SA az na to ze nemivaji stewardku a to vsechno okolo kava,noviny,film,WC=kratsi trasy dalkovym jsme jeste nejel). A navrhnout takovou blbost ze se nabydne nejaka zakopana draha SA. To je jako by ste chtel aby Skoda.auto zacla vyrabet babety!!! O tom je busines. Viamont se chytl lokalky connex se fytl lkalky. Nemuzete v trznim sistemu urcovat nekomu kde ma jezdit.... u me v meste se treba nejezdilo za komancu kolem nadrazi protoze nejakej pohlavar nemohl spat kdyz mu tam jezdili dvaktat do hodiny HMD. A po revoluci jak je to rychlejsia lepsi. Nemluve o konkurenci nakladni! A ze jsme ji zasponzorovali .... no jo pozustatek z komunizmu. Nejak to fungovat muselo. Nemohli jsme zastavit, prodat rozpustit cele CD, zdravotnictvi (a presto jsou soukrome kliniky !), polici (presto jsou soukrome ochranky).... at zvitezi lepsi, Spokojeni budou predevsim zakaznici. SZDC ma budovat a starat se o dopravni cestu (vcetne nadrazi!)
registrovaný uživatel RadoB 
02.05.2008 (19:03)  
nič netrvá večne, ani láska k Sovietskemu zväzu, ani furt nie je možné dotovať prevádzku slávnych žltých autobusov...
02.05.2008 (19:02)  
Jančura začíná být v tzv. sandwichi:-) Z jedné strany ho drtí konkurence železniční dopravy jako takové spolu s ostatními autobusovými přepravci a na straně druhé složitá vyjednávání se státem a očekáváné budoucí investice SA do nových vlaků... Konkurence je hezká věc, ale na železnici si myslím moc nepatří. Nerad bych se dožil stavu, jaký je v Anglii. Doba, kdy mohla konkurence něco nového přinést je pryč a nyní, když se nám všem podařilo toho našeho drobečka vypiplat a on začíná chodit (každý skrze daně jsme do ČD něco nainvestovali)...tak by jen hlupák ho ohrožoval konkurencí, která mu vezme ty nejlepší tratě a postaví ho do role popelky na tratích, o které žádný Jančura nemá zájem. Pokud opravdu tolik stojí o železniční přepravu a má ten lepší recept, nechť se mu svěří zrušené úseky a nich se realizuje (viz. úzkorozchodná trať z Jindřichova Hradce - tam se to povedlo na výbornou).
registrovaný uživatel XYZH  mail  
02.05.2008 (18:40)  
Já jezdím s Junior pasem za 73,- stejně jako dalších x tisíc lidí a rozhodně nemám zapotřebí jezdit s těma žlutejma hnusama který akorát drtěj a likvidujou normální dopravce. I kdyby s tim ten Jančura jezdil za 10,- Kč tak stejně budu jezdit vlakem.
registrovaný uživatel pekař 
02.05.2008 (18:35)  
Kubíček: jen rejpej, kvalitní kritiky si každý musí jen vážit:)
registrovaný uživatel Pjetro 
02.05.2008 (18:28)  
Kubíček: Tak nerejpej:)
02.05.2008 (18:26)  
Tak já vím, že je to čistě věc redakce, jaké zprávy se na tomto webu objevují, ale je v článku jediná věta, která se dotýká železniční dopravy? Nehledě na to, že jsem tuto informaci četl už hezkých pár dnů zpátky... Ale to je jen detail, já vím, že sám jsem nepřispěl ani jednou newskou a tudíž nemám moc právo rejpat:-).

Edit: Beru zpět, je tam zmínka o jízdném Pha-Plz vlakem. Ale i tak...
  1 ... 12 13 14 15 16      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko