..: Šťastnou eLišku do Prahy už za 35 korun nepořídíte :..

Ilustrační obrázek Praha - Když České dráhy přišly s velkou pompou s elektronickou jízdenkou eLiška, slíbily i verzi za 35 korun. Omezený počet jízdenek za tuto cenu bylo možné koupit v den odjezdu, ale od včerejška už by zákazník v eshopu ČD hledal takovou cifru marně. ČD totiž cenu této akční nabídky na stěžejních trasách v tichosti zdvojnásobily, za 35 korun se lze svézt jen z Olomouce do Zlína či z Pardubic do Hradce Králové.

Na nečekanou změnu upozornil náš server jeden z všímavých čtenářů, který si chtěl 1. dubna nad ránem obstarat jízdenku z Brna do Prahy a zarazila jej cena. "Jde o akční nabídku, která je pro každou relaci stanovena na jiné úrovni a mění se. Tuto noc se změnila," odpověděl včera odpoledne na dotaz ŽelPage mluvčí ČD Ondřej Kubala. "Princip je stejný, jako u jakékoliv jiné akční nabídky třeba u zboží v supermarketu." Faktem ale zůstává, že o eLišce za 35 Kč se popsaly stohy papíru, zatímco o eLišce za 70 Kč jindy velmi aktivní tiskové oddělení ČD taktně pomlčelo.

Zdroj: ŽelPage


Honza Beránek / JTB | 2.4.2008 (0:10)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
02.04.2008 (12:53)  
mno, waszyne, v tom prvnim odstavci jsi to shrnul velmi velmi trefne...

woola bych se chtel zeptat, po cem to v autobusech smrdi...
02.04.2008 (11:14)  
Je jedno, jestli je cena výhodná nebo nízká. Jde o to, že ČD o změně jasně neinformují. Nemusí se tím chlubit (a ani nebudou). Ale když jsem si včera chtěl koupit eLišku, myslel jsem, že něco dělám špatně.
Stačilo, aby se na první stránce eShopu ČD objevila zpráva, že ceník Šťastných eLišek byl změněn.
Sám jsem si InKartu pořídil na trasu Brno-Praha, mám ji za 400 a určitě se mi i teď vyplatí. Mrzí mě ale, že když chci ČD věřit a po letech přesedlám z busu do vlaku, musím se hodně snažit, abych se nevrátil. Zkušenosti cestujícího jsou často opravdu frustrující. Přitom kvalita spojení na této trati je ok. Co ale zažijete, než si koupíte lístek (relační slevu apod.), vás většinou odradí.
registrovaný uživatel waszyn 
02.04.2008 (8:55)  
Jakub: Nene, blbost za těch 35 resp.70 by to byla u SA, ne-li dokonce dumping. U ČD je to zákaznicky orientovaný úspěšný produkt a šoutouš bude chválit tuto nabídku a říkat, že s SA zásadně nejezdí, a i přesto, že jejich služeb v životě nevyužil, tak ví, že je to zatuchlá rakev jedoucí po tankodromu, i když z Prahy do Brna v podstatě v životě nejel ani vlakem.
Ale ono veřejné mínění je trošku někde jinde a žádná eliška to nezachrání.. Ono většina lidí pendlující mezi Pha a Brno totiž inkartu nevlastní-nepotřebuje...
Tímto nechci nějak obhajovat SA, ale už jen ten přístup k zákazníkovi je nesrovnatelně větší konkurenční výhodou, než možnost jet za 600 Kc o 50 Kc levneji kozenkou...
02.04.2008 (8:41)  
Souhlas s Wool. Sice nastoupil do vedení ČD člověk odjinud, ale chování molochu k zákazníkům se evidentně nemění. Nebo jsou v šoku, že o tu jejich superhypernabídku nebyl až takový zájem (substráti nedokážou ocenit skutky milosrdenství ze strany ČD, tak se na ně vykašleme). Nicméně je fakt, že i za těch 70 Kč budu Bo-Pce jezdit rád:-). Jen doufám, že to za měsíc velmi potichu nezruší úplně.
registrovaný uživatel Wool 
02.04.2008 (8:36)  
Divne, byt jen vzhledem k tomu, ze do dnesniho dne vcetne se mi jeste nestalo, abych elisku v den odjezdu nesehnal - mam tedy pocit, ze o tuto akvizici zas takovy zajem nebyl. Nicmene i 70,- Kc je porad velmi atraktivni a rozhodne pojedu radeji EC nez pretopenou zapachajici zlutou maringotkou po betonovem tankodromu. Druhou veci je pristup CD - spise jde o otazku lidskou nez pravni...
02.04.2008 (8:09)  
Hm, tak to je fakt škoda. Asi si někdo všimnul, že ji používám hlavně na ježdění Brno - UnO, popř Brno - Pce. Jednalo se opravdu o výbornou nabídku. No, i za těch 70 se to do Pardubek vyplatí (i proti In-junior), takže nebudu plakat nad rozlitým mlékem.

to Jakub Košmider
živě vidím včerejší přednášku z financí podniku - pokud je cena jednotková vyšší než náklady jednotkové, potom se to vyplatí dělat. Typický příklad Šťastná Eliška, nebo nízkonákladové érolinky.
02.04.2008 (5:10)  
Nechci se vůbec zastávat ČD, ale myslím si že cena mezi Brnem a Prahou 35,- je blbost, i těch 70! ( Pro nechápavé chci říct že hodně nízko!)
registrovaný uživatel M 
02.04.2008 (3:02)  
Vlada.Sc - 70 kacek je prece porad dost atraktivni cena a litost neni na miste, ne?

Jinak CD to teda asi "vzaly za spatny konec" - kdyby rekly, ze tech stastnych elisek je malo a uz jsou pryc, tak by nikdo nemohl rict ani popel, pripadne, kdyby tu eliskovou slevu chteli zneprijemnit vic, tak mohly snizit ten pocet listku a "vsechno by bylo OK". Nic z toho (coz by bylo urcite horsi reseni) ale neudelaly. Takze je sice pravda, ze o tom CD neinformovaly, ale viz Pjetro. Kdyz Zelpage vzrostl pocet navstevniku atp., tak o tom vznikl clanek. Dost silne pochybuji, ze by clanek vznikl v pripade poklesu (ale neni na tom nic spatneho). Takze nechapu, proc by CD mely byt jine...

Mimochodem, ja jsem pro zmenu nevedel o tom (tady to myslim nebylo:-), ze In-kartu lze koupit uz za 400 korun. Pravda - je potreba si nabit tu penezenku, takze "utratit" dalsi tisicovku, ale pokud nekdo zije vylozene od vyplaty k vyplate, tak je snad jedno, jestli mu ten litr lezi na ucte, ve skutecne penezence nebo v penezence takove...
02.04.2008 (1:11)  
Zase nás ČD dostaly.. Cítil jsem to v kostech. Je to tak, automat v Brně včera hlásil už 70,-. Lituju ty, co si inkartu koupili jen kvůli této akci (můj brácha :-)) I tak to ale není špatná cena zvlášť na trase Brno-Praha nebo třeba přes celou republiku za 140,-. Nechápu Pardubice - Hradec (obyčejná na této trase stojí 33,-). Zajímavé je také trasa Brno - Pardubice (105,-) --> dražší než Brno - Praha.
02.04.2008 (1:00)  
Otis: Šťastná eLiška funguje mezi všemi krajskými městy, ale za různou cenu. Pardubice-Hradec nebo Zlín-Olomouc za 35, města ve vzdálenosti cca 100 km za 70 Kč, cca 150 km za 105 Kč, a vše ostatní za nesníženou cenu 140 Kč. Viz http://www.cd.cz/files/cen_k_04_2008-362f6ec23729757f2262c19425ded808.pdf
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko