..: Student Agency upřesnila své záměry na železnici :..

Ilustrační obrázekPraha - Společnost Student Agency znovu poodkryla své plány s provozováním vlastních vlakových spojů. První vlaky pod její značkou by na trať Praha - Ostrava měly vyjet za 3 roky. Jak uvedl majitel firmy Radim Jančura týdeníku Profit, "Rok budeme bohatnout, abychom na ně měli, dalších 12 měsíců se vlaky vyrábí a téměř rok homologují". Také neopomněl zmínit cenu zakázky i fakt, že se bude jednat o nejluxusnější vozy v Evropě.

Společnost plánuje nákup pěti až šesti souprav za cenu 1,5 až 2 miliardy korun, což je částka poloviční oproti pořizovací ceně Pendolín Českých drah. Nemají být na české poměry "zbytečně rychlé". O zakázku na výrobu těchto vlaků nyní usilují společnosti Siemens a Stadler.

Ve vlaku by se mělo nacházet kromě standardního vybavení i kino a konferenční místnost pro 6 lidí. Cena jízdenky do Ostravy má být nižší než 300 Kč, náklady by měla pokrýt vysoká obsazenost vlaků. Po zavedení vlakového spojení Praha - Ostrava společnost plánuje zrušit paralelně vedenou autobusovou linku a uvolněné autobusy použít pro nové linky, pravděpodobně do České Lípy nebo Hradce Králové. Jak nakonec dopadnou plány Student Agency lze však jen těžko předvídat, neboť předešlý pokus o podobný projekt společnosti RailTrans zatím realizace nedošel.

Zdroj: ČTK


Jik | 14.8.2007 (8:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu ČR Moravskoslezský ČR Olomoucký ČR Pardubický ČR Praha ČR Středočeský


  1 ... 4 5 6 7 8 ... 14      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel vydRa  mail  
14.08.2007 (18:16)  
kladěňák, pizzaman: retardace...
registrovaný uživatel happy 
14.08.2007 (17:49)  
Ještě jeden zážitek od čd.Jeli sem z Vojkovic nad Ohří osobákem.Byla nás skupinka 20 ti lidí.čekali sme na osobák do Klášterce,kde sme přesedali na rychlík na Prágl.Po 10 minutách zpoždění se ze staničního rozhlasu ozvalo,že zpoždění bude 60 minut.čekali sme tedy dál.Za těch 60 minut čekání se ze staničního rozhlasu ozvalo,že vlak je bez náhrady zrušen.Chvíli před tím projel náklad s laminou v čele.Prý byla stržená trolej,to ale v rozhlase nebylo.Tak sme se vydali pěšky.po útrapách sme nakonec náš rychlík stihli,protože i on měl solidní zpoždění.čd prostě na cestující kašlou a asi si myslí,že člověk má dost času na to,aby trávil odpoledne na nádraží v parnu,či v zatuchlé budově.Nadávky mých kamarádů popisovat nebudu.Vím,že se to může stát,ale jde taky o to informovat řádně cestujícího a postarat se ihned o to,aby dojel v čas a nemusel improvizovat,jako my.
registrovaný uživatel kubrt 
14.08.2007 (17:34)  
Přeji SA, ať jim to vyjde, protože tím možná pomůžou zlepšit kulturu cestování po železnici. Rád bych jezdil při cestách za rodinou na Moravu vlakem, ale raději volím auto. To co nabízí ČD, si myslím není pro 21.století tvořené. Vozový park pamatuje pomalu Marii Terezii, ještě v plenách a ty služby stojí opravdu za houby. Naposledy jsem jel vlakem 30.07.2007(EC 128 Hradčany) a za příplatek 60Kč sedíte v kupé z roku 1965, kde jsou místo staré koženkové sedačky s osmi místy k sezení, sedačky samostatné plyšové(původně asi 1.třída?) se šesti místy k sezení. Vlak byl narvaný tak, že štíplístek měl co dělat, aby prošel. Navíc člověk nemůže raději zavřít oči pokud jede sám, aby ho některé individua náhodou neobrali! To je prostě k pláči, jak Ti "manageři" ty ČD vedou. Je to výsměch všem cestujícím!
registrovaný uživatel happy 
14.08.2007 (17:26)  
ad serge:záleží především na službách!!!Horší souprava nevadí!
registrovaný uživatel happy 
14.08.2007 (17:24)  
Jednou pro vždy by se u čd měla oddělit nákladní doprava (čd cargo),regionální dotovaná krajem (čd regio),rychlíková dotovaná státem a zbytkem hospodařícím na vlastní pěst.Potom by každý subjekt viděl,kolik kam teče peněz a kraje by se nebály,že za mrzké služby sponzorují nějaké soukromé aktivity čd. Jančura je jedině přínosem a dokáže naplnit své busy,u vlaků mu to půjde také.A jde mu to i na horších relacích.Takže čd by se měli zamyslet,jestli ta špína za fůru peněz je to pravé ořechové.K tomu ještě přívětivý přepracovaný průvodčí a je vymalováno...
registrovaný uživatel SergeS 
14.08.2007 (17:22)  
Sem zvedavy co predlozi , myslim ze cena bude neco nad 300 Kc ( svedou to na inflaci apod ), ale za podobnou cenu jezdi i CD , ted zalezi na souprave a na tom co je v cene :-)
registrovaný uživatel tgv3 
14.08.2007 (17:19)  
g man variace 471 není blbost ale proveditelná úprava 471 by šla provést od tohoto výrobce pokud Student Agenci by zaujala tato nabídka .Nicméně vy jste myslel blbost jako špatný tip vybraného vozidla a poukazujete na to že Student agenci si svého výrobce vlastích souprav vybere samo.Nicméně 333 milionů sice něco je ale na špičkové vozidlo to není.Proto pokud tento projekt uskuteční uvidíme jakou soupravu představí.Já být ČD tak bych nepodceňoval Student Agenci.Svými operátory v autobusech,slušným a vtřícným se staraním o zákazníka,službami v autobuse a někdy i cenou si získali zákazníky-cestující na trase Liberec Praha a dnes jezdí i převážně výkony ČSAD na této trase.
14.08.2007 (17:17)  
některým lidem se prostě nelíbí, že vykořisťovatel-kapitalista by začal jezdit s vlaky a konkurovat super špičkové státní společnosti s vysoce kvalitními službami a v evropě ojedinělou možností svézt se v super pohodlné kožence
14.08.2007 (17:17)  
Taky si myslim, ze se klidne SA muze stat lidrem na draze, nakonec proc ne? Vzdyt ČD (a lide kolem nej) nevlastni patent na "rozum" :-)

A pokud to SA nevyjde,tak co, je soukromnik a jediny kdo na to dopalti tak je on sam. Ne jak v soucasnosti se do ČD vali prachy danovych poplatniku. Tzn. penize me, vase, nase...
registrovaný uživatel M 
14.08.2007 (17:11)  
JiS: "SA nema s provozovanim zeleznicni dopravy absolutne zadne zkusenosti" - tak treba to nebude resit inzeratem typu "Hledame SS na ajisteni provozu zeleznicni dopravy"... Pred deseti rokama nemel zkusenost ani s autobusem. Behem nekolika malo let se stal spickou a nyni je jasnym kralem... A pokud pujde na zeleznici, tak jedinou nutnou reklamou, ktera mu spolehlive zajisti zakazniky bude slovo "zluty"...

Jestli mu to nevyjde, tak nevyjde, ale moc dobre mi dela ta smtelna hruza v ocich nekterych lidi (nanestesti tihle chudaci muzou delat i nejruznejsi krivarny, hlavne aby nevyjel...)
  1 ... 4 5 6 7 8 ... 14      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko