..: Exprezident Havel cestoval do Ostravy spojem SC Pendolino :..

Václav Havel s přednostou UŽST Ostrava hl. n. Josefem Juřeníkem, zdroj: ČDOstrava - Dnešním spojem SC Pendolino SC 505 s odjezdem z Prahy Holešovic v 9:26 hod. cestoval do Ostravy hl. n. bývalý prezident České republiky Václav Havel. Ke své cestě využil 1. třídy pendolina. V Ostravě Václava Havla jménem Českých drah přivítal vrchní přednosta Uzlové železniční stanice Ostrava hlavní nádraží, Josef Juřeník, a zástupce osobní dopravy Českých drah pro Moravskoslezský kraj, Miroslav Klich. Václav Havel vystoupil ve stanici Ostrava hlavní nádraží, odkud pokračoval dál osobním automobilem.

2 - 3 tisíce cestujících denně v pendolinu mezi Prahou a Ostravou

Pendolino (680 004) v Ostravě Svinově, autor: DuhyZájem o cestování vlaky provozovanými pod produktovou značkou SC Pendolino dále roste. Zejména ve dnech se zvýšenou frekvencí cestujících, jako jsou pondělí, pátek či neděle, bývá kapacita spojů vyprodána i několik dnů předem. Platí to například o dnešním dni, kdy jsou všechny vlaky SC Pendolino ve směru z Prahy do Ostravy již prakticky vyprodány v druhé i první třídě. Jen mezi Prahou a Ostravou (oba směry) využívají spojů SC Pendolino denně celkem 2 – 3 tisíce cestujících. Několikrát, zejména před prodlouženými víkendy, se jejich počet již vyhoupl nad hodnotu tří tisíc.

České dráhy doporučují všem cestujícím včasný nákup cestovních dokladů – a to i s několikadenním předstihem. Pro zakoupení cestovního dokladu mohou cestující využít také internetový obchod Českých drah.

zdroj: Tisková zpráva ČD


CSPSV | 1.6.2007 (19:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Moravskoslezský


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel kozel  mail  
01.06.2007 (19:06)  
ČD jsou docela trapný.Dělaj divadlo když Pendolinem cestuje někdo známej.
registrovaný uživatel Petryk 
01.06.2007 (19:05)  
Jestliže je neustále pondělky, pátky a neděle vyprodány, neznamenáto to, že kapacita Pendolina je nedostatečná? Nemělo by se to nějak řešit?
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko