..: Exprezident Havel cestoval do Ostravy spojem SC Pendolino :..

Václav Havel s přednostou UŽST Ostrava hl. n. Josefem Juřeníkem, zdroj: ČDOstrava - Dnešním spojem SC Pendolino SC 505 s odjezdem z Prahy Holešovic v 9:26 hod. cestoval do Ostravy hl. n. bývalý prezident České republiky Václav Havel. Ke své cestě využil 1. třídy pendolina. V Ostravě Václava Havla jménem Českých drah přivítal vrchní přednosta Uzlové železniční stanice Ostrava hlavní nádraží, Josef Juřeník, a zástupce osobní dopravy Českých drah pro Moravskoslezský kraj, Miroslav Klich. Václav Havel vystoupil ve stanici Ostrava hlavní nádraží, odkud pokračoval dál osobním automobilem.

2 - 3 tisíce cestujících denně v pendolinu mezi Prahou a Ostravou

Pendolino (680 004) v Ostravě Svinově, autor: DuhyZájem o cestování vlaky provozovanými pod produktovou značkou SC Pendolino dále roste. Zejména ve dnech se zvýšenou frekvencí cestujících, jako jsou pondělí, pátek či neděle, bývá kapacita spojů vyprodána i několik dnů předem. Platí to například o dnešním dni, kdy jsou všechny vlaky SC Pendolino ve směru z Prahy do Ostravy již prakticky vyprodány v druhé i první třídě. Jen mezi Prahou a Ostravou (oba směry) využívají spojů SC Pendolino denně celkem 2 – 3 tisíce cestujících. Několikrát, zejména před prodlouženými víkendy, se jejich počet již vyhoupl nad hodnotu tří tisíc.

České dráhy doporučují všem cestujícím včasný nákup cestovních dokladů – a to i s několikadenním předstihem. Pro zakoupení cestovního dokladu mohou cestující využít také internetový obchod Českých drah.

zdroj: Tisková zpráva ČD


CSPSV | 1.6.2007 (19:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Moravskoslezský


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
02.06.2007 (19:25)  
MZ - ja mam rad cokoladu. Ale to jeste neznamena, ze mi rodice k svatku dali nejdrazsi cokoladu na trhu. Proste jsme na ni nemeli. Nebo teda meli, ale byla draha. Pro nas...
Takze tihle prarodice na ty mistenky take jiste meli, ale proste ji povazovali za drahou, tak ji nekoupili. Tak to proste je, nekdo si muze koupit polican v parmazanu, nekdo jen vyrobni salam...
Timto nerikam, jestli je cena za SC spravna nebo spatna, ale rozhodne bych to neposuzoval podle toho, co babicka rekla vnouckovi, protoze neni kriteriem
registrovaný uživatel milos  mail  
02.06.2007 (14:40)  
Ondras: presne tak, u nas ve firme to uz plati taky - kdyz rano prijedu prvnim pindou na centralu v ostrave, tak se me jen dopoledne zeptaji, v kolik jede posledni pendolino na prahu a podle toho mam pak v ostrave program :- ))

ale v tom clanku pisou, jak jsou patecni a dalsi spoje beznadejne vyprodane, pritom na te fotce je kolem pana Havla spousta prazdnych mist :- )) si trochu protirecej, ne? :-))

btw: ve spoji 5.26 z prahy na ostravu jsem naposled z prahy vyjizdel v sestym vozu a spolecnost mi delalo asi deset lidi... bylo to pondeli
registrovaný uživatel OndraS 
02.06.2007 (11:16)  
Já bych se vrátil k tomu Pendolinu: když na jaře přidali spoje 514 a 515, myslel jsemže je to první (zkušební) krok k tomu, aby přidali stejné spoje i ve čtvrtek a pátek. Ale zatim nic.
Je teda pravda, že 19:26 jezdí z Prahy Manažer a je v Ostravě skoro stejně rychle, ale hodně lidí si tak zvyklo na Pendolino, že ničím jiným nechtějí jet (nebo je ani nenapadne, že jiný spoj může být podobně rychlý a pohodlný). Prostě se ptají po posledním pendolinu (ať už jede kdykoliv) a podle toho si naplánují pracovní den...
dopisovatel nebo člen ŽP Andrew33  mail  
02.06.2007 (10:45)  
Miroslav Zikmund:Tobě se zdá 200 kč za místenku z Prahy do Ostravy hodně??Když si nedávno kupoval jeden známý lístek a ukázal mi,že místenka je za 200,tak sem řikal,že se asi taky někdy jen tak svezu..
registrovaný uživatel redbird  mail  
02.06.2007 (9:19)  
Komentáře Venci Bagána ukazují že má školu diskusního fora na Seznam.cz. Již nic. svědčí o ledačems. Bude to nějaký proletář.
registrovaný uživatel lwq  mail  
01.06.2007 (23:50)  
... nemuzu si pomoci ... ale adminove ... co tu jeste dela ten "Venca" ... za to co pisu uz by mel mit IP aspon x krat zablokovanou a ucet smazany natrvalo ... nemyslite, panove ?
01.06.2007 (23:28)  
SC 501 z Prahy do Ostravy s pravděpodobností hraničící s jistotou vyprodán nebyl a nebude nikdy …

Dnes jsem vyslech jednu paní – vnouček má rád železnici, dědeček dělal strojvedoucího. Chtěli jsme mu udělat radost a jet s ním Pendolinem. Ale oni chtějí 200 korun za místenku, tak na to nemáme …
registrovaný uživatel PZ 
01.06.2007 (22:20)  
MartinM: A proč by to kdo dělal?
01.06.2007 (22:17)  
Nevim proc, ale mne ta fotka pripada, jako kdyby tam Vencu pridali v pocitaci...zkuste si to zvetsit
registrovaný uživatel stoupa  mail  
01.06.2007 (22:07)  
ad Semík:

To je ale odvážná úvaha!! Vzpamatujte se, to co píšete by mohlo být dobré pro cestující veřejnost!!!!

a taky někde celebritám za návštěvu i platí. Co takhle pamětní tabule nad ono sedadlo a jeho použití za příplatek? (exPresidentské apartmá)
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko