..: K variantám koridoru se vyjadřují v anketě :..

Ilustrační obrázekBrandýs nad Orlicí - Preferenci některé ze 3 navržených tras železničního koridoru vyjadřují obyvatelé města účastí ve veřejné anketě. Občané starší 18 let mají možnost označit písemně nejvýhodnější variantu v budově radnice do 20.4.2007. „Diskuse rozdělila někdy občany na dva nesmiřitelné tábory, které jsou schopny se jen napadat, pomlouvat a třeba obviňovat z korupce,“ komentuje na stránkách Brandýských listů „koridorovou“ atmosféru v městečku starosta Petr Tomášek.

Linie mezi příznivci a odpůrci předložených variant nevede jen mezi částí městského zastupitelstva a představiteli nového občanského sdružení SOS Brandýs, které zcela zavrhuje oranžovou trasu přivádějící těleso koridoru do brandýských Klopot. V materiálech, které kolportovalo občanům, pak argumentuje proti ní mj. takto: „Kolejiště se zdvihne o 1,5 metru nad úroveň současného a teprve nad ním se zdvihne do výšky 3 metrů protihluková stěna, která rozdělí údolí. Po dobu stavby, tedy asi 5 let, zanikne jakýkoliv kulturní a sportovní život v prostoru hřiště.“

Zastávka

Ilustrační obrázekOdpůrci trasy vedoucí městem také zdůrazňují, že obyvatelé Křetína budou rušeni hlukem vlaků vyjíždějících až 160 km rychlostí z tunelu z protilehlého kopce. Jim protihluková stěna nepomůže. Stavba přímo ve městě, tisíce aut se zeminou, betonem, prach, bláto, otřesy, popraskané zdi... „Daní za klidné bydlení“ a nezničení údolí pak považují zastánci zelené varianty větší vzdálenost zastávky V lukách. Ta by měla v tomto případě činit například od nákupního střediska délku 1.193 metrů oproti 345 metrům při variantě oranžové. Právě posuzování vzdálenosti k zastávce bude hrát při rozhodování občanů zřejmě jednu z nejdůležitějších rolí. Zastupitelé pak budou o svém oficiálním stanovisku pro investora stavby koridoru hlasovat na veřejném zasedání za týden.

zdroj: Orlický deník


Adys Poslat mail autorovi | 17.4.2007 (11:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Pardubický


  1 2      Zpráv na stránku:   
17.04.2007 (13:47)  
A sme doma! Zase aktivisti, pre ktorých bolo doteraz všetko OK, ale akýkoľvek posun dopredu ich zruinuje. Úplná klasika: hluk od vlakov, otrasy, popraskané steny... hlavne, že má každý hneď absolútne jasno, čo a ako bude. Niekedy by možno bolo jednoduchšie postaviť tú trať úplne mimo Brandýsa priamou spojnicou Ústí n.O. a Chocně - tak by boli všetci šťastní a mali by ticho.

K tomu denníku: možno by stačilo len uviesť, ktorý z denníkov Bohemia/Moravia to presne vydal.
registrovaný uživatel koffr 
17.04.2007 (12:59)  
tak pardon :-)
17.04.2007 (12:42)  
ŽelPage - elektronický magazín o drahách
ISSN 1801-5425
registrovaný uživatel koffr 
17.04.2007 (12:30)  
tady je zase nekdo chytrej :-)

§ 34 AZ
Do práva autorského nezasahuje ten, kdo užije
b) dílo ve spojitosti se zpravodajstvím týkajícím se aktuálních událostí, a to v rozsahu odpovídajícím informačnímu účelu,


takže asi tak. ještě by si ale zelpage mela u NK pozadat o ISSN, aby byla pravne povazovana za opravdovy zpravodajsky projekt.
17.04.2007 (12:30)  
Zkopírování článku jako takového mi nevadí, ale pro člověka, který absolutně nemá tušení o nějakých 3 variantách a všech souvislostech, má informační hodnotu limitně se blížící nule...:-(
registrovaný uživatel Pjetro 
17.04.2007 (12:10)  
Na škole nás učí a učili, že zdroje čerpání by se už z etického hlediska udávat měly. Dnes žádnou seminární práci bez patřičných dodatků neodevzdám.

Tady nám autor ale zdroj zanechal. Pokud někdo nemá IQ imbecila, tak mu dojde že jde o regionální vydání novin DENÍK. Bohužel "puntičkářům na paragrafy" tohle asi stačit nebude. U těch fotek a obrázků se to dá ještě přehlédnout, i když taky by nebylo od věci to tam raději dávat.

OSA.....no comment:)))))
registrovaný uživatel M 
17.04.2007 (12:06)  
:-)))
registrovaný uživatel ANKU 
17.04.2007 (11:54)  
No kdyby to tu navstivila OSA, tak by asi moc prace nemela. OSA = Ochranny svaz autorsky pro prava k dilum hudebnim.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko